6 enclaves alami pikeun didatangan dina bulan Nopémber

Situs alam: Castañar de El Tiemblo

Iraha waé dina sataun éta saé pikeun nganjang ka bungkus alam anu urang usulkeun ayeuna, tapi ieu aranjeunna nampi sihir khusus nalika usum gugur. Boh ku warna anu diala daun tina tangkal atanapi ku kumaha aliran cai na, Oktober sareng Nopémber dipidangkeun salaku bulan anu pangsaéna pikeun pelarian atanapi wisata nuju tempat-tempat ieu. Tapi naon ari aranjeunna?

Castañar ti El Tiemblo

Tata ruang El Castañar de el Tiemblo tempat ieu ngamungkinkeun anjeun ngajajah sareng terang salah sahiji leuweung anu paling éndah tur unik ti daérah Valle del Alberche sareng Tierra de Pinares di Castilla y León. Lokasina ngan 90 kilométer ti Madrid, janten alternatif anu hadé pikeun wisata. Sajauh-jauhna dina sababaraha taun larangan parantos dilaksanakeun pikeun nyingkahan oversaturation di bulan Oktober sareng Nopémber.

Kaluar musim, warna enclave alami ieu panginten henteu saé pisan tapi masih tempat pikeun ngaleupaskeun kota. Anjeun tiasa mendakan di sakitar tempat ieu ruteu anu béda-béda kalayan anu tiasa disayogikeun nyalira atanapi sareng kulawarga, tapi, kastanye El Tiemblo anu pang populerna. Éta salah sahiji 4,4 jalur bunderan kilométer anu dimimitian di daérah rekreasi El Regajo sareng nuju kana tangkal kasténen yuswa «El abuelo», tangkal chestnut sénsional monumental, umurna langkung ti 500 taun. Jalanna ampir datar sareng diklasifikasikeun janten gampang, ngajantenkeun idéal pikeun ngumbara sareng murangkalih atanapi jalma anu gaduh mobilitas terbatas.

Taman Alam Lobos River Canyon

Taman Alam Cañón del Río Lobos mangrupikeun daérah alam anu dijaga tina Castilla y León. Éta kalebet daérah langkung ti 10.000 héktar antara propinsi Burgos sareng Soria sareng menonjol pikeun bentangna anu spektakuler dipahat dina waktosna ku cai Walungan Lobos, padepokan Templar anu éndah di San Bartolomé, sareng koloni penting na griffon wulung.

Canyon di Rio Lobos

Di taman alam aya jalan anu béda anu leres anu ngamungkinkeun anjeun terang bentang sareng ékosistem na anu béda. Anu paling tiasa diaksés sareng dalit nyaéta leumpang ka padepokan San Bartolomé. Ti tempat parkir Valdecea aya sakitar 1000 méter dugi ka padepokan padepokan, sareng kanggo ngadamel rute ieu anjeun gaduh dua pilihan. Anjeun tiasa nuturkeun Walungan Walungan, anu ngalibatkeun ngungkulan sababaraha kasusah alit sapertos nyebrang walungan ngalangkungan batu, atanapi neraskeun di sapanjang jalur leuweung, leumpang anu tiasa dilakukeun bahkan nganggo sendal sareng gerbong orok.

Anjeun gaduh ogé Ruteu anu langkung lami anu ngalangkungan Canyon lengkep. Teu aya anu nyusahkeun kasusah hébat saluareun kabutuhan pikeun nanjak lungkawing atanapi meuntas Walungan Chico, anu biasana garing tapi tiasa janten halangan dina usum hujan. Sapertos dina warna enclaves alami, mimiti konsultasi kaayaan sareng pusat inpormasi wisata anu saluyu mangrupakeun konci pikeun nyingkahan kejutan.

Taman alam zona vulkanik La Garrotxa

Diwangun langkung ti opat puluh kerucut vulkanik sareng dua puluh aliran lava, taman ieu ngagaduhan nilai alam anu saé. Tempatna di daérah Garrotxa, di Girona, orografi na, taneuh sareng iklim na nyayogikeun na mangrupikeun pepelakan anu rupa-rupa, sering ngaheureuykeun, sareng ek holm, ek sareng leuweung beech anu ngagaduhan nilai bentang anu luar biasa.

Taman alam zona vulkanik La Garrotxa

Éta mangrupikeun salah sahiji enclave alami panggedéna pikeun sadayana anu urang usulkeun ayeuna. Éta ngagaduhan 25 rancana perjalanan jalma leumpang tina panjang anu béda sareng kasusah anu ngalangkungan tempat anu paling dipikaresep di Taman Alam. Di jero taman anjeun ogé tiasa nganjang ka padepokan di jero gunungapi Santa Margarita, ruang musium gunungapi Coscat atanapi kota lawas Sant Pau. Anjeun peryogi akhir minggu pikeun ngahargaan sadayana.

Rute tangkal zaitun satus satus Martos

Kebon zaitun Martos perenahna di Jaén, di kotamadya anu sami namina, disumputkeun ku Rock na, nyayogikeun aranjeunna microclimate optimal sareng taneuh anu subur pisan. Langkung ti 20.000 héktar daérah kotamadya ditaklukkeun ku monokultur kebon zaitun sareng, khususna, ku kaéndahan anu saé na tangkal zaitun sénior megah.

Rute tangkal zaitun satusen

Jalur tangkal zaitun satus abad ka legana 84 héktar, kalayan 5.394 tangkal sacara gembleng, sababaraha diantarana, patung hirup sajati. Langkung ti 60% diantarana lami ti 200 taun, sanaos tradisi lisan nunjukkeun yén tangkal zaitun ti Tempat Llano de Motril aranjeunna umurna langkung ti satengah abad.

Enklave ayana langkung sa kilométer ti pusat kota Marteño, caket jalan anu ngahubungkeun Martos sareng Santiago de Calatrava (J-213). Dina kilométer 1,3 anjeun bakal mendakan indikasi mimiti Tangkal Zaitun Centennial sareng, pas anjeun ngalangkungan sababaraha gedong agraria, anjeun bakal mendakan indikasi anu kadua.

Salto del Nervión

Dina wates antara Burgos sareng Basque Country nyaéta curug pangluhurna di samenanjung: curug Nervión. Curug hébat 270 méter jangkungna ieu aya di daérah anu dijagaan Monte de Santiago, mangrupikeun tongtonan alam anu urang henteu tiasa teras-teras terasrasakeun.

Kaéndahan Salto del Nervión aya dina cai tapi ngan ukur salami dua bulan sataun urang tiasa ngémutan ku cara kieu. Nalika ngalir ka medan bumi karst, éta henteu teras-terasan gaduh cai kumargi seep sareng ngalir di beulah handap tiung Delica. Maka disarankeun nganjang ka dinya saatos hujan ageung, badai parna atanapi cair.

Salto del Nervión

Aya tilu cara pikeun mikaresep curug Nervión. Ti Burgos anjeun tiasa aksés paling saderhana sareng idéal pikeun dilakukeun ku barudak. Ngan dina 2 km leumpang anjeun bakal ngahontal sudut pandang anu spektakuler dimana curug anu spektakuler ieu tiasa katingali ngungun. Rute séjén pikeun ningali curug Nervión ti luhur na nyaéta jalur anu dimimitian ti kota Untzaga di propinsi Alava. Upami anu hoyong anjeun lakukeun nyaéta latihan deui sakedik sareng ngémutan curug Nervión sareng sakuriling gunung Delika anu spektakuler tina sudut pandang anu sanés, ieu mangrupikeun rute anu saé.

Lebak Ambroz

Di lebak kalér Cáceres, di wilayah sakitar Hervás, diayakeun unggal usum gugur antara Oktober sareng Désémber Magical Autumn, mangrupikeun inisiatif anu ngajantenkeun nikmatna mikaresep alam sareng pesona padésan di tempat éta langkung pikaresepeun. Maka, éta mangrupikeun salah sahiji enclaves alami anu parantos kami pilih pikeun didatangan dina bulan Nopémber.

Situs alam: Lebak Ambroz

Usum gugur Ieu nawiskeun anjeun kanggo napas usum gugur sareng rute sapédah, hiking, kagiatan cai sareng balapan gunung, nyegerkeun indra anjeun ku pagelaran musik sareng ngaraosan rasa tradisional kalayan sampel gastronomis. Gancang pisan anjeun bakal tiasa konsultasi sareng sadaya kagiatan dina halaman wéb Ambroz Valley.

Naha anjeun henteu badé angkat-angkatan atanapi nyiapkeun tempat padesaan ka salah sahiji lingkungan alami ieu?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.