5 tips dasar pikeun miara sikat huntu anjeun

ngajaga sikat huntu

El sikat huntu Ieu mangrupikeun salah sahiji parabot anu kami anggo unggal dinten sareng sababaraha kali. Janten leres yén éta peryogi perawatan anu saé pikeun tetep bersih sareng ngajantenkeun langkung lami. Upami anjeun teu acan nengetan sadayana ieu, éta waktuna pikeun ngalakukeunana sareng nyandak léngkah anu leres pikeun tetep sampurna.

Naha anjeun terang naon perawatan dasar tiasa? Pasti anjeun parantos tiasa ngabayangkeun aranjeunna, tapi upami henteu, maka kami di dieu pikeun ngajelaskeun hiji-hiji. Jadi salami anjeun ngurus sikat huntu anjeun, anjeun ogé ngurus sungut anjeun. Upami sadayana ieu ngagaduhan hubungan langsung anu saé. Janten, anjeun teu kedah sono.

Sikat huntu kudu tetep beresih

Sakumaha anu tadi urang sebutkeun, lamun urang bade ngabersihkeun sungut urang peryogi parabot anu ogé beresih. Janten, mimitina, langkung saé ngumbah leungeun nganggo sabun. Ku kituna urang teu bisa ngaliwatan sagala jenis baktéri. Lajeng, sanggeus kami geus dipaké, éta waktu keur nyeuseuh eta. Urang bakal ngalakukeun hal eta ku cara ngaliwatan fingertip ngaliwatan eta, guna miceun sagala jinis sésa-sésa nu geus dipasang. Kalawan cai saeutik atawa ngalirkeun eta handapeun ketok, urang bakal boga leuwih ti cukup.

perawatan sikat huntu

Tetep jalan katuhu

Kumaha kedah disimpen saatos dianggo? Muhun, éta pangalusna pikeun ninggalkeun eta dina tempat ventilated. Éta pisan sababna naha urang biasana boga gelas dina tilelep dimana urang bakal nempatkeun eta. Sangkan nangtung, sangkan garing saeutik-saeutik sahingga nyegah baktéri anyar ti nyokot alih eta. Inget yen eta leuwih hade teu nyimpen eta baseuh dina sagala jenis kasus. Ogé poho ngeunaan eta hoods nu sababaraha di antarana biasana mawa: ker nepi ka garing lengkep.

Ganti sikat huntu unggal dua atawa tilu bulan

Leres teu aya aturan anu tegas, tapi unggal dua tilu bulan biasana biasana. Kadang-kadang urang tiasa ngantosan dugi ka opat bulan, tapi tangtosna, sateuacan ningali éta parah teuing sareng bristlesna ditumbuk, parobihan kedah dilakukeun. Lantaran kitu, éta sanés ngan ukur masalah waktos tapi ningali kumaha kaayaan sikat anu dimaksud dina unggal dinten. Kusabab nalika urang ningali kumaha bristles langkung kabuka atanapi mimiti fray, maka aranjeunna moal ngalakukeun fungsi beberesih anu urang peryogikeun.

Kabersihan lisan

Ngajaga eta lamun indit dina lalampahan

Hiji-hijina waktos urang tiasa nutupan éta nalika urang ngarangkep pikeun ngarambat. Sabab urang kudu eta teu jadi kontak jeung baju séjén atawa jeung item nu sejen. Leuwih ti nanaon sabab urang teu hayang eta dieusian ku baktéri. Tapi dina waktos anu sami, urang ogé bakal mastikeun yén éta henteu cacad ku cara ngangkutna leres. Jang ngalampahkeun ieu, euweuh kawas nutupan eta dina wadahna cocog pikeun eta. Tapi pas urang dugi ka tujuan, anjeun kedah nempatkeun éta di luar sareng dina posisi tegak sapertos anu kami sebutkeun sateuacana.

Anjeun pernah kedah babagi eta

Anjeun terang eta jeung kitu ogé kami, tapi teu nyeri mun inget eta. Kusabab kadang urang mikir yén ku ngalakukeun éta ngan sakali moal aya kajadian, sanaos urang salah. Janten, langkung saé yén sikat ngan ukur milik anjeun, naon deui, upami anjeun ngagaduhan panyakit akhir-akhir ieu, anjeun kedah ngagentos anu énggal. Salaku panyakit urang nyebut virus nu bisa ngadegkeun dina awak urang, Kusabab lately aranjeunna salawasna hadir. Janten, upami aya anu nganggo sikat anu sami sareng anjeun, rupa-rupa mikroorganisme tiasa dikirimkeun ka aranjeunna.

Ayeuna anjeun terang sadayana anu anjeun peryogikeun ngeunaan perawatan anu pangsaéna pikeun sikat huntu anjeun. Hal anu anjeun kedah laksanakeun pikeun latihan, pikeun mastikeun yén anjeun nyandak léngkah anu leres dina kabersihan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.