5 remedies alami pikeun ngubaran stretch marks

Ubar pikeun manteng tanda

Stretch marks muncul dina kulit nalika dipanjangkeun teuing sareng serat anu nyayogikeun kolagén sareng elastin ngalangkungan dermis. Dina momen kahiji, tanda ieu dibere dina nada beureum saulas atawa purplishsalaku akibat tina pegatna serat. Saatos éta, aranjeunna janten bodas sareng tetep dina kulit sacara praktis salamina.

Nalika tanda manteng muncul aranjeunna tiasa diubaran, penampilanna tiasa dironjatkeun supados tandana teu katingali. Tapi pas aranjeunna netep, nalika aranjeunna janten bodas, aranjeunna hésé pisan dileungitkeun. Malahan pangobatan kabin anu paling mahal henteu nawiskeun hasil anu pasti. Tapi, ngaronjatkeun penampilan kulit mungkin, boh sareng produk khusus, sareng kalayan pangobatan alami sapertos anu kami tinggalkeun di handap.

Ubar pangalusna, pencegahan

Hidrasi awak

Stretch marks, sakumaha ceuk urang, dihasilkeun ku pegatna serat kulit. Ieu lumangsung nalika kulit abnormally stretched, biasana salila parobahan beurat dadakan. Éta ogé lumangsung nalika kakandungan, teu ngan alatan parobahan beurat, tapi ogé alatan faktor hormonal. Panyabab sering anu sanésna nyaéta turunan genetik, konsumsi sababaraha pangobatan atanapi diet anu goréng anu henteu nutupan gizi penting pikeun awak.

Pikeun nyegah aranjeunna muncul tanda manteng dina kulit, éta pangalusna pikeun nyandak ukuran preventif. Kahiji jeung pangpentingna nyaéta hidrasi, sabab kulit dehidrasi leuwih gampang jadi lemah jeung megatkeun. Kadua nyaéta kadaharan. Dahar katuangan alami, turutan diet anu variatif, saimbang sareng sedeng pikeun ngontrol beurat anjeun. Kusabab ieu mangrupikeun konci katilu sareng dasar pikeun nyegah tanda manteng.

Parobahan beurat ngadadak anu ngabalukarkeun utama tina penampilan tanda manteng dina kulit jeung hiji anu paling hinders perlakuan maranéhanana. Coba tetep dina beurat séhat sareng upami anjeun badé nuturkeun diet langsing, pastikeun yén éta nyertakeun kabutuhan gizi anjeun supados leungitna kutang sareng henteu ngarusak kulit anjeun. Nempatkeun diri anjeun dina panangan profésional sareng anjeun bakal ngahontal tujuan anjeun.

Ubar pikeun manteng tanda

Minyak almond pikeun kulit

Kadang-kadang stretch mark muncul sanajan anjeun ngurus beurat anjeun sarta kulit anjeun, pikeun sagala rupa alesan. Dina hal éta, anjeun tiasa nganggo salah sahiji pangobatan di handap ieu pikeun stretch mark. Pangobatan alami sareng bumi anu bakal kaget anjeun, jadi konstan sarta geura-giru anjeun bakal aya bewara bédana.

  1. Minyak almond amis. Produk alami kalayan sipat regenerasi sareng vitamin E anu moisturizes kulit di jero.
  2. Lidah buaya. Sampurna pikeun ngubaran tanda manteng beureum sareng nyegah aranjeunna janten bodas. Larapkeun bubur lidah buaya langsung dina stretch mark, dua kali sapoé nepi ka anjeun ningali perbaikan.
  3. Jus jeruk nipis. Beunghar vitamin C, antioksidan sareng pangaruh pemutihan. Squeeze hiji lemon, soak hampang katun jeung nerapkeun dina stretch marks. Ninggalkeun salila 15 menit lajeng bilas ku cai haneut.
  4. Kuda kuda. Salian mangpaat pisan ti jero, horsetail diterapkeun langsung kana kulit ningkatkeun penampilan stretch mark. Ieu sabab renews sél kulit jeung regenerates eta. Nyiapkeun infusion dua kantong jeung nerapkeun cair dina kulit, massaging dina gerak sirkular nepi ka nyerep.
  5. Kentang. Jus kentang atah pohara kapaké pikeun ngubaran stretch mark. Ieu sabab mangrupa zat anu mantuan regenerasi sél kulit. Anjeun ngan kudu motong nyiksikan kentang atah jeung nerapkeun jus na dina stretch marks. Ninggalkeun ngeunaan 15 menit jeung lamun jus kentang geus garing, piceun ku cai haneut.

Ieu remedies pikeun stretch marks anu heran éféktif, tapi ningali hasilna, éta pohara penting nu konstan. Upami anjeun ogé rutin olahraga sareng nuturkeun diet anu beunghar ku bungbuahan, sayuran sareng katuangan alami, kulit anjeun bakal ningkat ti jero.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.