5 mitos sareng kapanasaran ngeunaan kakandungan

mitos ngeunaan kakandungan

Aya seueur mitos sareng rasa panasaran ngeunaan kakandungan, nu teu heran dibere mistik nu lingku eta. Nyiptakeun kahirupan tina sél mangrupikeun hal anu gaib sareng sadaya anu kajantenan salami minggu-minggu gestation langkung seueur. Sanajan teu bener magic, éta konsekuensi mesin sampurna nu awak manusa, husus sarta dina hal ieu, awak awéwé urang.

Nalika kakandungan, rupa-rupa parobahan lumangsung anu bisa dianggap normal, sabab leuwih dipikawanoh. Tapi batur anu curiosities nu pernah cease ka pikaheraneun. Sababaraha malah mitos anu teu jelas ti mana asalna, tapi aranjeunna aya, marengan kakandungan. Legenda anu dibagi antara generasi jeung komunitas, ngahontal saluareun wates jeung kamajuan médis.

mitos ngeunaan kakandungan

Mitos-mitos ngeunaan kakandungan diwariskeun antara generasi, aranjeunna dirobih sareng ditungtungan janten hal anu nyata, ngan kusabab aya anu nyarios yén éta kitu. Dina sababaraha kasus ieu masalah nyata, kalawan katerangan médis. Tapi dina loba kasus sejen, aranjeunna teu leuwih ti carita nu kana waktu geus jadi hiji hal anu teu weleh dipikawanoh ti mana asalna. Ieu mangrupikeun sababaraha mitos sareng kapanasaran on anu kakandungan.

Suku tumuwuh pikeun ibu hamil

suku nu reuneuh

Sanaos seueur awéwé hoyong janten mitos, kanyataanna dina hal ieu leres. Nalika kakandungan, ligamén jadi leuwih fléksibel jeung alesan ieu suku bisa tumuwuh, ngahontal nepi ka hiji ukuran. Dina loba kasus, suku balik deui ka ukuran na sanggeus kakandungan, tapi éta normal pikeun ngajaga ukuran anyar sakali ieu lumangsung.

Numutkeun bentuk peujit anjeun tiasa terang jinis orok

Ieu salah sahiji mitos palsu nu lacks bukti ilmiah. Bentuk peujit aya hubunganana sareng bentuk fisik ibu hamil sorangan, nada otot, rahim sareng bentuk rorongkong anjeun. Ieu henteu aya hubunganana sareng naha orokna lalaki atanapi awéwé, janten teu mungkin pikeun nebak jinisna ngan ukur ku ningali upami beuteungna buleud atanapi nunjuk.

Kakandungan bisa ngakibatkeun ngaronjat myopia

Deui panasaran pisan nyata nu mangaruhan loba ibu hamil. Kusabab parobahan hormonal, anjeun tiasa ngalaman leungitna visual leutik, anu dina kalolobaan kasus samentawis. Sanajan kitu, salila ieu kasusah visual aranjeunna bisa ningkatkeun diopters of myopia, hal teu bisa balik. Ku alatan éta, lamun kabetot dina bedah réfraktif, éta sasaena tumut kana akun kamungkinan pregnancies hareup.

Anjeun kedah tuang dua

Diét nalika kakandungan

Sareng ieu mangrupikeun hal anu, salian ti palsu, tiasa ngabahayakeun pisan pikeun kaséhatan awéwé hamil. Awéwé anu sepuh nyaéta anu ngadorong awéwé hamil ngora pikeun tuang langkung seueur, khususna pikeun dua. Tapi ulah dibobodo, awak anjeun ngan perlu nambahan saeutik kalori sakumaha kakandungan progresses. Dina henteu bisi anjeun kedah tuang ganda, sabalikna, anjeun kedah ngurus diet anjeun nalika kakandungan.

Dupi anjeun gaduh seueur heartburn? Éta sabab orok bakal dilahirkeun kalayan seueur rambut

Mitos palsu sejen anu leuwih ngalakonan jeung parobahan fisik ibu hamil, ti jeung physiognomy orok. Naha rambut teu aya hubunganana sareng kaasaman, lamun henteu kakandungan sorangan, kapindahan organ salaku konsekuensi tina tumuwuhna fétus, parobahan hormonal anu mangaruhan pH awéwé jeung kasusah dina nyerna.

Pasti dina sababaraha kasempetan anjeun geus ngadéngé sababaraha mitos ieu malah panginten aranjeunna akurat, Anjeun bisa jadi reuwas pikeun manggihan yén maranéhna teu nyata pisan. Sanajan kitu, sanajan éta rupa jeung hal anu penting pikeun nyaho naon bener jeung naon henteu, nalika kakandungan, éta pernah hurts mun yakin yén sagalana saeutik saeutik gaib. Naha awak bikangna sanggup nyiptakeun kahirupan, masihan kahirupan sareng gizi kalawan awakna sorangan. Upami éta sanés sihir, naon?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.