5 hal anu kedah anjeun lakukeun unggal dinten pikeun séhat

Gaya hirup séhat

Séhat kadang masalah tuah, kusabab gén seueur hubunganana, tapi éta ogé aya hubunganana sareng gaya hirup anu dipimpin ku urang sareng sagala anu urang lakukeun. Unggal sikep sareng unggal kabiasaan mangaruhan awak urang sareng tungtungna mangaruhan urang, dina jangka pondok atanapi jangka panjang, janten urang kedah émut yén urang kedah ngalakukeun sababaraha hal pikeun séhat sareng ngajalankeun kahirupan anu séhat anu ngamungkinkeun urang ngahontal umur ku gaya hirup alus.

Urang tingali Lima hal anu kedah anjeun lakukeun unggal dinten janten séhat dina jangka panjang. Ieu mangrupikeun balap jarak jauh sareng gerakan anu hébat ti hiji dinten dugi ka payun ngajantenkeun anjeun langkung raoseun teu aya gunana. Anjeun pastina kedah ngalakukeun hal-hal supados hirup séhat. Rupa hal ieu mangrupikeun bagian tina gaya hirup anjeun sareng mangrupakeun sapuan sadidinten anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngurus diri.

Istirahat sesah

Pikeun cageur ti dinten ka dinten sareng gaduh kahirupan anu séhat, leres-leres kedahna istirahat sahingga awak sareng pikiran tiasa pulih. Ieu kabuktosan upami urang henteu bobo ogé urang langkung capé, dékonsentrasi sareng setrés. Janten sanés ngan ukur ngeunaan bobo waé waé, tapi sésana kualitasna. Coba yén sagala rupa anu aya di rohangan kondusif pikeun istirahat. Hindarkeun layar sareng ulah pasang dina tipi, sabab ieu nyababkeun anjeun henteu bobo. Investasi dina kasur anu saé anu ngabantosan anjeun istirahat sareng tumut kana suhu kamar. Anjeun tiasa ngabantosan diri ku hal-hal sapertos seungit atanapi sora anu ngabantosan anjeun istirahat. Nyiapkeun rohangan penting, sanaos anjeun ogé kedah nyingkahan tuangeun ageung sareng olahraga sakitar bobo, sabab éta bakal ngaktipkeun anjeun. Upami ku sadayana ieu anjeun moal tiasa bobo saé, panginten perlu konsultasi ka spesialis.

Diét anu saimbang

Kumaha carana hirup anu séhat

Urang sadayana terang naon anu diét saimbang. Anjeun kedah nyandak buah sareng sayuran sadidinten, salian ti ngahindaran kadaharan olahan, sabab éta anu paling ngabahayakeun. Upami anjeun hoyong kaleuleuwihan, éta kedahna ngan ukur dina waktos sanés sadidinten. Dina dinten ka dinten anjeun kedah tuang tuangeun anu ringan sareng rupa-rupa nyingkahan kaleuwihan uyah, gajih atanapi gula. Upami anjeun diajar ngaraosan langkung seueur pangan alami, lami-lami anjeun moal kedah deui tuang tuangeun anu langkung gula atanapi gajih sareng anjeun bakal ningali kumaha raos langkung saé. Diét anu saé ngabantosan urang pikeun ngagaduhan transit peujit anu saé, karaharjaan sareng pencernaan anu saé.

Laksanakeun olahraga unggal dinten

Leumpang téh séhat

Panginten entong resep olahraga intensif unggal dinten, tapi anjeun tiasa olahraga sareng ngalih unggal dinten. Penting pikeun anjeun olahraga sanajan éta leumpang dina waktos anu saé, ngalakukeun sababaraha latihan pikeun manteng atanapi kakuatan. Anu penting sanés linggih sadidinten atanapi henteu ngalakukeun nanaon, kumargi gerakan leutik malah kaitung tungtungna sareng ngabantosan urang janten langkung séhat. Coba pikeun milari naon anu anjeun resep, laksanakeun sababaraha jinis olahraga terasrasakeun éta.

Inuman cai

Sanaos leres yén urang sadayana resep inuman gula atanapi bahkan anu ngandung alkohol, kaleresan nyaéta hal anu paling séhat anu urang tiasa inuman nyaéta cai. Nginum cai sapopoé penting pisan sabab awak urang peryogi. Anjeun tiasa ngadamel infus tanpa nambihan gula, sabab éta ogé séhat, atanapi nambihan irisan jeruk nipis kana cai. Sadaya ieu ngabantosan anjeun langkung seueur inuman sareng masihan rasa.

Nyingkahan setrés

Hindarkeun setrés unggal dinten

Di masarakat ayeuna ieu hésé pisan, tapi perlu diturunkeun tingkat stres anu henteu ngahasilkeun anu urang ngagaduhan atanapi urang bahkan tiasa janten gering. The setrés mangrupikeun sumber masalah sahingga urang kedah diajar ngontrolana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.