5 cara pikeun ngatur buku kumpulan anjeun

Toko buku

Jalma anu resep maca condong nyerat judul-judul anu dugi ka dibaca dina daptar. Daptar anu tumuh dina laju pusing anu urang teu tiasa ngungkulan. Kami henteu mésér sadaya judul dina daptar, jauh ti éta, tapi kami tungtungna akumulasi di bumi a kumpulan buku penting anu anjeun kedah atur ku sababaraha cara.

Gaduh perpustakaan anu tiasa nempatkeunana sadayana mangrupikeun impian tina seueur. Kanyataanna, Nanging, maksa urang pikeun ngadistribusikaeun aranjeunna di rohangan anu béda. Sanaos kitu tetep urutan dina kempelan urang Tiasa waé ku nerapkeun salah sahiji tina lima formula anu urang usulkeun ayeuna. Dupi urang mimitian?

Buku condong nempatan rohangan anu aya hubunganana di bumi urang, anu sababna seueur jalma penting pisan yén cara ngaturna ngaréspon kriteria praktis sareng éstétis. Gabung sareng duaan sesah tapi henteu mustahil. Naon waé cara anu anjeun pilih pikeun ngalaksanakeunana, ieu mangrupikeun rekomendasi munggaran kami: simpen rak di a tempat anu dipikaresep pikeun buku anu nembé sumping, anu teu acan anjeun baca.

Toko buku

Ku jinisna

Nalika genre anu béda dikonsumsi dina rumah tangga (ésai, fiksi, biografi, mémoir, téater, puisi), ngatur buku numutkeun kriteria ieu sok janten pilihan anu praktis. Sakali diklasifikasikeun ku jinisna, salaku tambahan, upami jumlah jilidna berehan, anjeun tiasa teras nganggo engké pikeun ngatur éta dina urutan abjad atanapi éditorial. Dua cara pikeun ngatur éta kalayan kaunggulan sareng karugian anu saluyu.

Dina urutan abjad

Nyortir perpustakaan dumasar abjad masih mangrupikeun salah sahiji pilihan anu paling populér. Naha anjeun utamina maca fiksi? Upami aya jinis dominan dina kumpulan buku anjeun, anjeun tiasa ngatur ieu di toko buku utama nganjang kana ngaran awal panulis '. Anjeun tiasa sacara gampil milarian buku-buku pangarang karesep anjeun.

Naha anjeun sesah pikeun émut judul sareng panulis karya anu anjeun baca? Upami, sapertos kuring dua bulan saatos maca éta, anjeun sesah bahkan pikeun ngémutan dalilna, ieu panginten sanés metodeu anu paling saé pikeun anjeun. Upami anjeun sareng anu kuring, metoda anu langkung visual tiasa langkung praktis.

Cara anu béda pikeun ngatur buku kumpulan anjeun

Ku penerbit

Upami anjeun henteu émut judul atanapi pangarang tapi upami anjeun henteu émut ciri éstétis dina buku Sapertos kandelna, warna tulang tonggong atanapi tutupna, langkung seueur metode organisasi visual tiasa ngabantosan pisan. Asihan aranjeunna ku panerbit, salaku conto, tiasa ngabantosan anjeun mendakan buku gancang.

Dina kaseueuran kasus, gampang pikeun ngaidentipikasi penerbit buku milik saha waé ku ningali tulang tonggong. Éta ciri pisan, contona, beureum tina kumpulan Periférica. Ogé belang jeruk atanapi beureum dina tulang tonggong hideung ti imah penerbitan Acantilado atanapi logo koleksi Anagrama.

Cara ieu, salian ti janten praktis, ngamungkinkeun urang ngatur perpustakaan supaya buku anu ngagaduhan ciri anu sami tiasa babarengan. Prakték anu nawiskeun kami a pandangan anu langkung teratur sareng pikaresepeunumumna ti perpustakaan urang.

Ku warna

Metoda kalayan seueur ayana ayeuna di Instagram, jaringan anu sagala rupa katingalina sacara visual, nyaéta ngatur buku-buku dumasar warna. Praktis? Upami, sapertos kuring, anjeun gaduh mémori fickle, éta tiasa salami koleksi buku kawilang alit.

Kami moal tiasa maliré yén buku anu nganggo duri hideung bodas mangrupikeun mayoritas. Leres aya seueur panerbit, utamina anu énggal sareng / atanapi mandiri, anu bet dina warna tapi jarang mendakan, contona, buku anu aya lendir ungu atanapi hejo, pikeun masihan sababaraha conto. Janten upami pandangan toko buku anjeun éta bakal saé tapi sigana henteu saimbang sareng moal aya seueur anu tiasa anjeun laksanakeun.

Kumpulan buku diayakeun dumasar warna

Kanggo simpati

Naha anjeun resep buku na? Dupi anjeun nyarankeun ka batur? Rarasaan yén hiji ngagaduhan bacaan anu tangtu sabaraha anjeun kedah balikeun ka perpustakaan tiasa janten metode klasifikasi anu sah sapertos anu sateuacanna. Naha henteu ngatur buku anjeun dina tilu kategori? Anu anjeun resep atanapi anu bacaan na nandaan anjeun dina hiji sisi. Di sisi anu sanésna, jalma anu anjeun resep tapi ngan ukur nyarankeun ka jalma tangtu. Tungtungna, jalma-jalma anu anjeun henteu resep sareng anjeun sigana bakal ngajual atanapi masihan ka batur anu tiasa ngaraosan éta.

Naha anjeun nganggo kriteria naon waé pikeun ngatur buku kumpulan anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.