5 buku ngeunaan feminisme diterbitkeun dina taun ka tukang

Buku ngeunaan feminisme diterbitkeun dina taun ka tukang

Unggal bulan di Bezzia kami ngumpulkeun sababaraha berita literatur sahingga anjeun sadayana tiasa mendakan salah sahiji anu ngajantenkeun anjeun resep maca. Kusabab pikeun urang anu sok gaduh buku dina panangan, maca mangrupikeun kasenangan, sanaos nalika maca henteu raoseun. Kusabab sanaos teu raoseun aya padamelan anu diperyogikeun na sora anu matak kadéngéna. Sareng kami henteu ragu yén lima buku ngeunaan feminisme ieu bakal kagolong kana kelompok éta.

Féminis. Perkenalan singget kana ideologi politik

  • Panulis: Jane Mansbridge sareng Susan M. Okin
  • Penerbit: Halaman Indómita

Dina jilid ieu, dua sarjana feminisme anu paling kasohor nyimpulkeun karya anu duanana parantos diterbitkeun dina masalah éta sareng marios sumbangan tina sagala rupa pamikir féminis sareng arus. Dipandu ku moderat sareng négatip nilai anu diperyogikeun pisan dinten ieu dina bidang ieu sareng seueur anu sanés, panulis nunjukkeun ka kami titik-titik umum sareng ngabagi garis-garis feminisme anu béda sareng masihan terang kana ideologi politik anu ngagaduhan peran anu gedé pisan. ruang publik.

Féminisme sregep

  • Panulis: Ana Requena
  • Penerbit: Roca

Sababaraha taun ka pengker nyaéta jalma-jalma dina ngarempak jempé: di panjuru dunya rébuan awéwé parantos ngabagi pangalaman kekerasan sareng pelecehan seksual. Tapi pidato éta, diperyogikeun, kedah dibarengan ku cara sanésna: nyaéta kasenangan awéwé. Nyanghareupan teror seksual, feminisme nempatkeun kahoyong dina méja, otonomi séks, hak awéwé janten subyek séks sareng kasenangan sareng sanés ngan ukur objék. Jalanna henteu gampang: seksualitas parantos janten salah sahiji pakarang patriarki pikeun disiplin awéwé.

Kusabab kitu, ayeuna langkung ti heula, urang kedah ngahijikeun carita féminis anu ngamungkinkeun urang pikeun merangan stereotip anu masih ngimbangan urang, ngawangun deui kahoyong sareng cara urang hubungan, sareng nalukkeun hak pikeun pelesir. Meureun éta sababna cocooan séks sapertos Satisfyer nyababkeun sensasi sareng ngabantosan awéwé ngarobih tabu dina onani. Tapi urang ogé kedah nyarios ngeunaan sisi anu sanésna: dina sababaraha waktos nalika awéwé nganggo hakna pikeun mikahayang aranjeunna nyanghareupan permusuhan lalaki. Ghosting, hina, antosan teu leres, dendam, teu puas atanapi kelamin tanpa iota perawatan mangrupikeun réaksi anu urang mendakan. Naon anu parantos robih? Sareng naon anu tiasa urang laksanakeun?

Buku ngeunaan féminisme

Féminisme Islam

  • Panulis: Asma Lamrabet, Sirin Adlbi Sibai, Sara Salem, Zahra Ali, Mayra Soledad Valcárcel sareng Vanessa Alejandra Rivera de la Fuente
  • Penerbit: Bellaterra

Féminisme Islam nyaéta a gerakan régenerasi, spiritual sareng politik, anu lahir ti balik ka sumber Islam, dina ngawangun masarakat jamak ayeuna. Beda sareng naon anu Kulon sareng kakawasaanana, dina mania anu jembar, kolonial sareng imperialis hoyong nunjukkeun, Islam ngakuan kasetaraan gender. Féminisme Islam didasarkeun kana interpretasi Al-Qur'an, nyorot asal sosial sareng politik diskriminasi ka awéwé, dumasar kana interpretasi patriarki buku suci Islam.

Dina pengertian ieu, mangrupikeun gerakan anu ngabuktoskeun peran awéwé, dumasar kana prinsip paritas anu aya kaitannana ka lalaki, anu aya dina tradisi kaagamaan anu leres. Argumen aranjeunna nyaéta yén Islam parantos diinterpretasi mangabad-abad ku cara patriarkal sareng misoginistik, sahingga distorsi pesen spiritual na. Manipulasi ieu narékahan pikeun ningkatkeun jero bédana, sajaba ti ngajaga awéwé éta ti partisipasi anu sami dina sagala bidang masarakat muslim.

Ngalawan awéwé pendak

  • Panulis: Catalina Ruiz-Navarro
  • Penerbit: Grijalbo

Dina buku ieu, Catalina Ruiz-Navarro, salah sahiji sora anu paling terkenal pikeun gerakan ieu di Amérika Latin, ngumbara, tina kasaksian anu jero pisan jujur ​​sareng akut, jalur anu ngabahas awak, kakuatan, kekerasan, séks, perjuangan aktivis sareng cinta. Dina gilirannana, sabelas pahlawan, kalebet María Cano, Flora Tristán, Hermila Galindo sareng Violeta Parra, anu saé digambarkeun ku Luisa Castellanos, naék sora sareng nunjukkeun yén nyarioskeun perkawis feminisme diperyogikeun, penting, nyaéta perlawanan.

Buku manual feminisme pop Amérika Latin ieu mangrupikeun bacaan anu ngalir, anu ngaganggu, anu naros; mangrupikeun pituduh anu pasti pikeun saha waé anu hoyong nyarioskeun naon anu janten awéwé di dunya.

Tingali salaku féminis

  • Panulis: Nivedita menon
  • Penerbit: Consonni

Incisive, eclectic, sareng politik aktipitas, Ningali salaku feminis mangrupikeun buku anu kandel sareng lega. Pikeun panulis Nivedita Menon, feminisme sanés ngeunaan kameunangan akhir tina patriarki, tapi ngeunaan a transformasi laun tina bidang sosial nangtoskeun pikeun struktur lami sareng ideu pikeun robih salamina.

Buku ieu ngajantenkeun dunya ngalangkungan lénsa féminis, antara pangalaman konkrit panguasaan awéwé di India sareng tantangan hébat feminisme global. Tina tuduhan pelecehan seksual ngalawan inohong anu kasohor sacara internasional kana tantangan anu politik kasta nyababkeun feminisme, ti larangan dijilbab di Perancis dugi ka usaha maksakeun rok ka pamaén salaku pakean wajib dina kompetisi badminton internasional, ti politik anu langka nepi ka serikat buruh rumah tangga kana kampanye Pink Chaddi, Menon Éta neuleu nunjukkeun cara-cara feminis anu pasti nyusahkeun sareng ngarobih sadaya bidang masarakat kontemporer.

Dupi anjeun maca salah sahiji na? Kuring resep feminisme Islam sababaraha bulan kapengker sareng kuring gaduh buku sanés ngeunaan feminisme dina daptar ieu dina panangan kuring. Kusabab éta pikaresepeun pikeun patepung sora ti sababaraha penjuru dunya sareng tina budaya anu béda pisan sareng urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.