Co to jest kwas ferulowy i jego właściwości

Kwas ferulowy

Coraz bardziej składniki i substancje stosowane w kosmetykachi to właśnie poczyniono znaczne postępy w znalezieniu przeciwutleniaczy, które pomagają naszej skórze zachować młodość i dobry wygląd przez znacznie dłużej. Być może jeszcze nie słyszałeś o tej substancji, kwasie ferulowym, który jest pochodzenia roślinnego i znajduje się w jeżynach i oliwkach.

Dzisiaj spotkamy się z trochę więcej tego nowego przeciwutleniacza, który już powoduje, że ludzie mówią, bo jest wielu, którzy chcą cieszyć się jego wspaniałymi właściwościami. Ważne jest, aby wiedzieć, o czym mówią, kiedy zamierzamy kupić produkt, a także jakie mogą być jego bezpośrednie zalety i właściwości.

Co to jest kwas ferulowy

Korzyści z kwasu ferulowego

Kwas ten jest przeciwutleniaczem pochodzenia roślinnego obecnym w jeżynach i oliwkach. Wchodzi w skład kwasów hydroksycynamonowych które mają być przeciwutleniaczami, w dużej mierze zapobiegając starzeniu się komórek. W roślinach funkcją tego kwasu jest usztywnienie struktury, aby mógł on bronić się przed działaniem mikroorganizmów. W kosmetyce udowodnił, że ma świetne właściwości zapobiegające starzeniu się, ale także zwalczające działanie promieni słonecznych, dlatego jest szeroko stosowany. Być może wcześniej nie słyszałeś tej nazwy, ale jest obecna w wielu produktach, od filtrów przeciwsłonecznych po peelingi lub produkty zapobiegające starzeniu się skóry.

Doskonały przeciwutleniacz

Ten kwas jest przeciwutleniaczem, więc jego Główną korzyścią jest dostarczenie skórze substancji walczyć z wolnymi rodnikami i dłużej pozostać młodym. Nadaje skórze młodzieńczy wygląd, z osłabionymi zmarszczkami i większą jędrnością. Wiele firm kosmetycznych łączy go z innymi dobrze znanymi przeciwutleniaczami w celu zwiększenia jego działania, takimi jak witamina C czy witamina E. Wiemy, że najlepiej zapobiegać starzeniu się, co osiąga się dzięki tego typu naturalnym przeciwutleniaczom.

Produkt na słońce

Skutki działania słońca na skórę są katastrofalne nie tylko ze względu na problemy zdrowotne, ale także dlatego, że plamy i zmarszczki pojawiają się bardzo często, gdy dużo się opalamy. Dlatego zawsze najlepiej jest chronić skórę podczas jej odżywiania, a kwas ferulowy jest do tego idealny. Jest to jeden ze składników, który jest najczęściej używany w produktach takich jak filtry przeciwsłoneczne, ponieważ pomaga chronią skórę przed działaniem promieni UVA. Dodatkowo walczy z pojawieniem się na skórze typowych plam słonecznych, co zwykle dzieje się, gdy dużo się opalamy lub nie chronimy się wystarczająco.

Produkcja kolagenu i elastyny

Zastosowania kwasu ferulowego

Ten produkt również pomaga nam skóra w celu zwiększenia produkcji kolagenu i elastynycoś, co tracimy przez lata. Od 30 roku życia widzimy, jak skóra nie regeneruje się tak szybko i stopniowo traci jędrność. Dlatego musimy o siebie dbać i zapobiegać, aby skóra nie straciła tego kolagenu, który zapewnia jej dobry wygląd, a kwas ferulowy może nam w tym pomóc.

Pomaga w regeneracji skóry

Ten składnik nie tylko zapobiega czynnikom starzejącym się naszej skóry, ale także poprawia jej wygląd. To jest silny środek regenerujący, który pomaga nam na blizny lub w celu poprawy wyglądu skóry po oparzeniach słonecznych. Działa na skórę wzmacniając ją i regenerując, dzięki czemu lepiej regeneruje się po tego typu problemach. Bez wątpienia podstawa, którą powinniśmy już umieścić w naszej kosmetyczce.


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Bądź pierwszym który skomentuje

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: Miguel Ángel Gatón
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.