Upcycling: 3 ide kanggo daur ulang klambi lawas

Upcycling kanggo ganti klambi

Daur ulang nganggo mode lan cara nggunakake maneh perkara dadi saya umum. Sing biyen ditindakake minangka cara urip saiki modern, amarga tujuane kanggo nglindhungi planet, sumber daya lan nyuda jejak ekologis. Ing jaman biyen, barang-barang kasebut didandani lan digunakake maneh kanggo ngirit dhuwit, amarga sampeyan ora bisa mbuwang barang sing isih bisa digunakake.

Sejatine yaiku upcycling, istilah sing cukup modern sing nuduhake teknik daur ulang. Khusus, kanggo teknik nggunakake maneh bahan sing diowahi lan dadi obyek liyane sing regane luwih gedhe tinimbang sing asli. Cara kanggo menehi urip kaping pindho kanggo kabeh jinis obyek, prabotan lan mesthi wae, sandhangan apa wae.

Daur-ulang klambi lawas

Sandhangan daur ulang

Dadi luwih gampang tuku klambi, meh saben minggu koleksi anyar metu, luwih murah, luwih terjangkau lan gampang dipikolehi. Mode dianyari saben menit lan angel ora kesusu karo gaya konsumerisme iki. Nanging ora mung biaya ekonomi, nanging fashion sing nganggo akeh sumber daya lan ngasilake sampahs, sing serius kompromi kesehatan planet.

Semangat kanggo fashion uga kalebu ngerti cara nggunakake maneh sandhangan, kanggo adaptasi kanggo entuk versi anyar lan luwih apik kanggo saben klambi. Iki sing diarani babagan nupangat olahraga lan muga-muga bisa dadi cara urip kanggo kabeh wong sing ngerti kudu nyuda jejak ekologis. Yen sampeyan pengin sinau cara ngowahi sandhangan, Menehi umur liyane lan nganggo klambi unik, cathet ide-ide kasebut kanggo daur ulang sandhangan lawas.

Werna dasi

Dasi-pewarna kanggo ganti klambi

Tie-dye minangka salah sawijining teknik sing paling misuwur kanggo nggunakake maneh sandhangan sing ilang warna utawa ngalami kacilakan nalika umbah-umbah. Sanajan saiki ora kalebu mode, amarga klambi cetak dasi minangka tren sing lengkap. Tegesé ing basa Spanyol saka istilah tie-dye iku tegesé tie-dye, mula jelas apa teknik kasebut kalebu.

Sampeyan bisa nggawe bentuk sing diputih kanthi legia utawa pewarna, luwih alami. Sampeyan mung kudu dasi elastis ing macem-macem bagean sandhangan, persis ing endi sing pengin wujud karakteristik dasi-dasi. Sadurunge, sampeyan kudu udan klambi ing banyu adhem lan mbubarake pewarna ing banyu panas. Pilih desain favorit sadurunge klambi pewarna, dasi elastis lan rasukan sandhangan sing wis anyar. Teknik iki modis banget ing internet sampeyan bisa nemokake tutorial kanggo nggawe desain paling asli.

Bordir lan kain

Bordir ing sandhangan

Nyulam minangka salah sawijining barang lawas sing wis modis lan sampeyan bakal bisa ndeleng gambar para wong pengaruh sing nyulam klambi dhewe. Crochet cocog kanggo daur ulang klambi lawas, amarga kanthi nambah sawetara rincian ing wilayah strategis, sampeyan bakal entuk sandhangan anyar. Yen sampeyan durung mutusake sinau rajutan, sampeyan bakal nemokake akeh tutorial kanggo pamula ing internet.

Kanthi kain sampeyan bakal nemokake hobi sing akeh mupangate, sampeyan bisa ngrajut klambi dhewe, miturut kekarepan lan ukuran sampeyan. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake teknik crochet paling dhasar kanggo daur ulang sandhangan lawas. Contone, nambah renda ing lengen klambi Kaos, ing kerah kaos, utawa ing kanthong. Sampeyan uga bisa temokake jagad sulaman sing apik, teknik sing bisa nggawe desain unik ing klambi sampeyan. Tanpa kudu duwe ilmu babagan njahit, sampeyan bisa nggawe kreasi unik lan asli saka klambi lawas.

Gagasané kanggo nggawe paling akeh sandhangan, supaya imajinasi lan kreativitas sampeyan bisa mlaku lan nemokake kesenengan nggawe barang anyar nganggo tangan sampeyan dhewe. Kanthi daur ulang klambi lawas, sampeyan ora mung bisa ngirit akeh, nanging uga bisa nganggo sandhangan sing beda-beda. Tanpa lali manawa sampeyan bakal gelut kanggo ngreksa planet iki, nyuda jejak ekologis lan ngrewangi mbangun jagad sing luwih apik kanggo sing bakal teka.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.