Tumbuh ing loteng, gawe kebon kutha

Tuwuh ing loteng

Si kita manggon ing apartemen ing wilayah kutha sing bisa uga wis diwenehi perkebunan. Nanging, saiki penting banget kanggo nggawe gaya urip sing saya alami lan ngajeni lingkungan. Mula akeh wong mutusake tuwuh ing omah, ing teras, ing pawon utawa ing loteng, ing papan cilik sing bisa digunakake.

Ayo ndeleng sawetara gagasan kanggo tuwuh ing loteng omah kita. Ing papan cilik, kita bisa ngasilake sing penting karo sawetara tanduran lan tanduran sing paling disenengi. Iki dudu kebon sing amba, nanging sampeyan bisa nggunakake terus. Kajaba iku, minangka jinis hobi sing bisa nglipur kita kanthi akeh.

Mutusake arep nandur apa ora

Tuwuh ing loteng

Penting, sampeyan kudu jelas yen kita kepengin balkon dadi area santai utawa yen papan sing apik ditandur. Ana balconies sing tujuane ing sisih lor lan ora ana sithik cahya, utawa sing arah kidul lan nalika musim panas duwe cahya banget lan bisa ngobong tanduran. Saliyane, balkon sing madhep mangétan lan mangulon paling apik, amarga mung lampu sing pas. Babagan liya sing kudu dipikirake yaiku nandur, kudu duwe ketekunan, sabar, lan utamane kanggo ngrampungake.

Pilih wadhah

Budidaya loteng

Wadah sing digunakake bisa beda-beda. Saka kothak kayu nganti pot kembang lan bahan daur ulang liyane kaya palet sing dadi tanduran balkon gedhe. Sampeyan bisa tuku pot kembang utawa daur ulang, saengga sampeyan duwe akeh kemungkinan. Sampeyan kudu mesthi adaptasi karo ruang sing ana ing balkon, supaya bisa duwe kebon sing sampeyan rasakake kepenak. Ukur balkon lan rencanakake papan-papan sing bakal dilebokake. Taman vertikal minangka ide sing apik amarga ora njupuk jubin lan kita bisa nyelehake akeh pot sing digantung. Sampeyan uga bisa nyelehake ing pagar kanthi barang sing kurang bobot.

Apa sing bisa ditandur ing loteng

Ora akeh perkara sing dheweke bisa ditandur ing loteng amarga ana masalah ruang. Yen balkon cilik, kita kudu matesi sawetara perkara kayata tanduran gondho sing digunakake ing pawon. Parsley utawa rosemary minangka tanduran sing bisa ditemokake ing pot lan ditandur ing taun iki. Saliyane, umume umume wong nandur tanduran tomat, utamane tomat ceri, amarga uga akeh papan lan biasane ngasilake tomat nalika musim panas kanthi cepet lan gampang. Gagasan liyane yaiku nggawe pot kanggo tanduran, kayata salad, sanajan iki butuh papan kanggo tuwuh.

Gunakake landasan sing apik

Tumbuh ing loteng sampeyan

Yen sampeyan pengin tanduran bisa ngasilake, mula ora mung duwe papan, banyu cahya lan banyu tetep, nanging kita uga kudu nggunakake landasan sing apik. Kanthi lemah sing akeh nutrisi, tanduran bisa tuwuh amarga duwe cara kanggo menehi nutrisi. Sampeyan kudu nggunakake lemah sing apik lan nambah nutrisi yen perlu. Entuk saran saka toko tanduran supaya dheweke bisa menehi tahu endi sing paling apik kanggo tanduran. Mung sampeyan bakal weruh asil sing apik.

Patuhi frekuensi irigasi

Yen kudu duwe tanduran, mula banyu. Nggih sampeyan duwe stopkontak banyu ing loteng mula bakal luwih nyaman. Nanging, minangka kebon cilik, sampeyan mung bisa ngombe kanthi botol utawa nganggo banyu sing bisa disiram. Penting, sampeyan kudu ngerti sepira banyu sing dibutuhake tanduran lan uga kaping pirang-pirang banyu sing kudu disiram. Yen bisa, wenehi tandha ing ponsel supaya ora lali. Mung kanthi konsistensi lan perawatan sing apik, taman bisa muncul ing balkon kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.