Turu karo pasangan duwe bathi kanggo kesehatan otak

sleep_couple_2753

Ora kabeh pasangan padha lan nalika ana wong sing mikir yen turu bareng ing amben sing padha pancen ayu lan istimewa, ana wong liya sing mikir yen nuduhake amben bisa nyiksa tenan. Para ahli babagan subyek setuju yen nuduhake tunjangan sing ora bisa dietung yen turu ing sandhinge kanggo pasangan kasebut.

Sampeyan bisa nunjukake yen turu karo pasangan sampeyan bisa nambah kesehatan otak wong loro kasebut. Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan menehi sawetara alasan kenapa dikonfirmasi turu karo wong sing sampeyan tresnani mbantu ningkatake kesehatan otak.

Napa Turu Bebarengan Apik Kanggo Kesehatan otak

Panaliten pungkasan nuduhake manawa salah sawijining mupangate turu karo pasangan yaiku nambah kesehatan otak. Banjur, kita bakal menehi sawetara alasan kenapa bathi kasebut dikonfirmasi ing tingkat kognitif lan emosional:

  • Yen pasangan turu ing amben sing padha, kualitas turu luwih apik lan luwih sehat. Iki amarga sinkronisasi sing kedadeyan ing fase REM turu. Akibate, ana peningkatan kesehatan otak kalorone uga fungsi kognitif.
  • Turu karo pasangan mbantu turu luwih jero lan maneh, sing luwih seneng memori lan kemampuan wong kanggo njaga kenangan.

turu

  • Ngrasa wong sing ditresnani cedhak nyebabake awak ngeculake endorfin akeh lan saengga bisa nyuda stres emosional sing bisa dialami kalorone. Asile, kalorone bakal krasa luwih emosional lan duwe pandangan sing luwih optimis tumrap urip. Penting, sampeyan kudu ora kontak fisik kanggo mbebasake endorfin kasebut, cukup kanggo ngrasakake wong sing sampeyan tresnani lan ngerti yen dheweke turu ing amben sing padha.
  • Alesan liya kenapa turu karo pasangan nambah kesehatan otak yaiku santai pikiran nganti nambah aspek kognitif kayata refleksi utawa kreatifitas. Iki sampurna nalika ngatasi macem-macem masalah lan bisa ngatasi kanthi cara sing paling kompeten.

Singkat, ana akeh mupangat turu ing amben sing padha karo pasangan sampeyan. Salah sawijining mupangat yaiku ningkatake kesehatan otak kanggo kalorone. Rasane apik saka sudut pandang emosional iku penting banget kanggo mesthekake yen hubungan kasebut sampurna lan ora retak suwe-suwe. Mula, yen sampeyan bisa turu karo pasangan sampeyan, aja mikir banjur rampung. Ora ana sing luwih ayu tinimbang bisa ngrasakake wong sing ditresnani cedhak karo sampeyan nalika turu lan ngaso.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.