Tundha wicara ing bocah-bocah

omong-omongan

Bab sing paling ala sing bisa ditindakake wong tuwa yaiku mbandhingake anake karo wong liya. Subyek pidato minangka salah sawijining sing paling mbandhingake lan akeh wong tuwa sing ora sabar karo tembung sepisanan bayi.

Gegayutan karo basa, ana macem-macem keraguan, utamane sing ana gandhengane karo wayahe bocah cilik kudu ngomong lan yen ana kuwatir yen dheweke ora nindakake ing umur tartamtu.

Saben bocah butuh waktune

Wong tuwa kudu dingerteni manawa ora kabeh bocah padha lan kabeh wong butuh waktune nalika miwiti basa. Sejatine yen ing umur tartamtu, kabeh bocah kudu ngomong tanpa ana masalah lan yen ora, bocah bisa nandhang wektu tundha nalika ngembangake pidato.

Minangka aturan umum, bayi kudu ngucapake tembung kapisan nalika umur setaun. Nganti 18 wulan, bocah kudu duwe kosakata udakara 100 tembung. Nalika tekan umur rong taun, kosakata kasebut bisa uga diperkaya bocah kudu wis duwe luwih saka 500 tembung nalika ngomong. Iki lumrah, sanajan ana bocah sing kosa kata kasebut kurang lan nganggo tembung kurang.

Ing wektu apa bisa uga ana masalah nalika wicara bocah kasebut

Bisa uga ana wektu tundha tartamtu ing basa kasebut, nalika bocah nalika tekan rong taun ora bisa ngubungake rong tembung. Ana tandha liyane sing bisa menehi tandha babagan masalah basa sing serius:

  • Ing umur telung taun bocah kasebut nggawe swara sepi nanging dheweke ora bisa ngucapake tembung tartamtu.
  • Ora bisa ngubungake tembung kanggo mbentuk ukara.
  • Ora duwe kemampuan kanggo ngucapake lan dheweke mung bisa niru.
  • Penting, kudu diandharake marang wong tuwa manawa umume telat cenderung normal nganti pirang-pirang taun.

Dhiskusi

Cara ngrangsang perkembangan basa ing bocah

Profesional ing lapangan menehi saran supaya ana sawetara pandhuan sing ngidini bocah bisa ngembangake basane kanthi optimal lan cocog:

  • Apik banget yen wong tuwa maca karo anake crita utawa buku kanthi rutin.
  • Kandhane banter tumindak sing beda sing kudu ditindakake ing omah.
  • Baleni tembung sing digunakake saben dinane.
  • Disaranake nggunakake sawetara wektu kanggo game pendidikan ing basa utawa pidato duwe peran utama.

Singkat, subjek pidato minangka salah sawijining perkara sing biasane gawe kuatir wong tuwa. Merga kepiye bocah liya bisa ngucapake tembung sepisanan nalika bocah ora ngerti, mula akeh wong tuwa sing gugup. Elinga yen saben bocah butuh wektu, mula sampeyan kudu ora mbandhingake. Akeh bocah sing telat nalika ngomong, nanging wis pirang-pirang taun, basane dadi normal lan bisa ngomong tanpa ana masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.