Pati dening crinoline

crinolin1

Sajrone jaman Victoria ing crinoline uga diarani mirañaque utawa sing duwe kapal yaiku a Struktur kaya kandhang kaku sing digunakake wanita kanggo macak lan dheweke dilebokake ing sandhangan supaya rok saka gaun kasebut diobong, mula bisa ditrapake kanthi pirang-pirang lapisan petticoat sing digunakake nganti saiki. Nalika jaman 1855 nganti 1866 nalika struktur iki pungkasane ana bentuk sing paling mewah . The New York Times kacarita kaping pisanan matine wanita amarga nggunakake klambi iki.

crinolin2

crinolin6

ing 1857 wanita enom sing ana ing perapian ngalami insiden sing ora disengaja sing nyebabake dheweke tiwas amarga kobongan lan dikonsumsi nyala-nyala sawetara menit. Sing katon minangka insiden terisolasi sing ora disengaja, sejatine minangka korban pertama saka sangang puluh sangang crinolin ing Inggris sajrone rong wulan.

crinolin3

 

Sajrone kacilakan kasebut, para saksi ora bisa nindakake apa-apa lan para wanita liyane sing nganggo klambi kasebut  struktur kandhang dheweke kudu minggir supaya ora bisa uga diobong dening geni.

Jalaran crinolin liyane digandheng ing rodha kreta lan tiba saka njerone nyebabake kerusakan sing cukup, sanajan kadang karusakane uga moral lan gawe isin wanita sing ora sopan banget amarga struktur kasebut ora kaku lan gerakane bolak-balik, mula ana kalane yen ana wanita ngencengi kanca-kanca sing ana ing mburine bisa ndeleng dheweke pakaian; nanging uga angin kenceng nyebabake luwih saka siji masalah kanggo wanita nalika semana-

 

 

Kaya ing jaman liyane, crinoline dadi modis lan mboko sithik pindhah saka lemari wanita, menehi gaun lan bentuk sing kurang aneh. penasaran crinoline yaiku yen digunakake kanggo ndhelikake ing sajroning periode Perang Sipil Amerika, pistol, kaleng panganan, sepatu bot lan macem-macem obyek liyane sing wanita  padha nyelundupake Saka garis siji menyang garis liyane, kabeh didhelikake ing antarane kumparan struktur kasebut.

Yen sampeyan pengin informasi luwih lengkap, aku menehi saran supaya sampeyan maca Pati dening Crinoline (Inggris)

sumber:Kaelokan lan kaajaiban

liwat 2:Wikipedia

Sampeyan bisa uga kepengin ndeleng urutan fotografi nalika nganggo crinoline

Artikel sing gegandhengan: "Sepuluh perkara sing sampeyan gunakake saben dina sing bisa mateni sampeyan"


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.