Tips kanggo nggawe kebiasaan maca lan nikmati

Maca

Musim gugur minangka wektu khusus kanggo kita sing seneng maca. Nalika wektu ora ngajak tampil kegiatan ruangan, maca dadi alat sing hebat kanggo lunga lan santai. Deleng kanthi cara iki lan dudu kewajiban yaiku, tanpa mangu-mangu, cara paling apik kanggo ngadhepi tantangan kasebut entuk pakulinan maca.

Napa sampeyan pengin entuk kebiasaan maca? Yen sampeyan ngira mung prekara sing kudu sampeyan lakoni, lali! Yen sampeyan mikir buku bisa dadi sumber hiburan lan pembelajaran sing ngidini sampeyan "mandheg" sedina, terus! Dina iki, kita nuduhake tips kanggo entuk kebiasaan maca lan nikmati lelungan.

Pilih buku sing disenengi

Miwiti dening maos sederhana saka genre sing narik kawigaten. Apa sampeyan seneng fantasi? Apa sampeyan seneng crita sing curiga? Apa sampeyan mikir ora ana sing luwih apik tinimbang saos sing apik? Ing perpustakaan utawa toko buku tetanggan sampeyan bakal ngerti carane menehi saran. Aja embarrear; takon lan wenehi ngerti dheweke.

Biblioteca

Dina iki akses kanggo maca ora winates. Umume kita duwe perpustakaan ing cedhak sing bisa nyilih buku sing dikepengini gratis. Iki bisa dadi cara paling apik kanggo miwiti. Yen critane ora cocog, sampeyan bisa nyoba liyane lan sampeyan ora bakal frustasi karo dhuwit sing diinvestasikan.

Cadangan wektu sithik kanggo maca

Kita ngerti manawa akeh sampeyan sing mlayu saka kene menyang kana ing dina kerja. Kita ora bakal takon sampeyan apa-apa sing mokal, mung sawetara menit sing bisa sampeyan lungguh kanggo njupuk kopi, sing ngidini sampeyan ambegan ing antarane tugas, sing nunggu bis utawa sing sampeyan lakoni kesempatan kanggo ndeleng ponsel sadurunge babagan turu. Becike, goleki a wayahe tartamtu dina sing maca dadi papan perlindungan sampeyan. Ora akeh jadwal minangka wayahe; iku mung cara kanggo nggawe pakulinan.

Pesen lan kopi

Suwene suwene Kita kudu takon dhewe. Apa sampeyan pengin ngaturake wektu pira? Elinga realistis lan elinga yen maca dudu apa sing kudu sampeyan lakoni, nanging sing pengin sampeyan lakoni lan bakal nikmati. Ing pengalaman, 10 menit bisa uga cukup kanggo miwiti.

Temokake a papan sing sampeyan rasakake kepenak, ing endi sampeyan bisa santai, saengga maca bisa digandhengake karo sing positif. Lan yen sepuluh menit sampeyan rampung, coba fokus ing maca. Kanggo nindakake iki, mula kudu ngilangi gangguan liyane kayata ponsel utawa televisi yen sampeyan lagi ing omah.

Tulisen ing tanggalan utawa app sampeyan

Yen sampeyan biyen nulis kabeh sing kudu dilakoni sedina muput ing agenda sampeyan, kenapa ora nulis sethithik sing bakal sampeyan waca kanggo maca? Nalika sampeyan nulis apa sing kudu sampeyan lakoni gawe komitmen lan mulane, luwih gampang ditindakake.

Sampeyan uga luwih becik nggawe pangeling fisik. Yen biasane maca ing wayah wengi, tinggalake buku sing dipilih ing meja. Yen sampeyan pengin njupuk kauntungan saka wektu sing sithik nalika duwe kopi ing omah, tinggalake cathetan ing pot kopi. Sampeyan mung kudu nindakake rong nganti telung minggu.

Nuduhake waosan sampeyan

Apa sampeyan duwe kanca utawa kulawarga sing maca kanthi rutin? Nuduhake waosan karo wong-wong mau bakal mbantu sampeyan supaya tetep rutin maca.  Kandhani babagan buku kasebut Apa sing sampeyan maca, yen sampeyan seneng ... Apa ora duwe wong sing bisa maca bareng? Gunakake jaringan utawa klub maca.

Nuduhake waosan

Nuduhake waosan sampeyan ing kaca kaya Goodsreads utawa Babelio, ing saliyane nyimpen cathetan kasebut, sampeyan bisa ngganti perasaan karo pangguna liyane bisa dadi insentif sing apik. Sampeyan uga bisa nindakake ing jaringan sosial, ana komunitas pamaca sing hebat!

Sawise dadi kebiasaan maca, klub buku fisik lan maca bebarengan ing jaringan bisa dadi pilihan sing apik. Maca buku kanthi kecepatan sing padha karo peserta liyane, nalika sampeyan menehi komentar lan ngrembug karo sampeyan, bisa nguwatirake banget.

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.