Suhu sing cocog kanggo kulkas lan mesin pembeku

Suhu sing cocog kanggo kulkas lan mesin pembeku

Rong taun kepungkur kita bareng ing Bezzia tombol kanggo duwe pawon sing luwih efisien. We ngedika banjur bab wigati saka loro efficiency lan nggunakake tepat saka Perkakas electrical, sebutno ing suhu kulkas lan freezer becik.

Dina iki kita luwih maju kanthi nganalisa pentinge suhu iki sing gumantung, ora mung pengawetan panganan, nanging uga tabungan ing tagihan listrik. Apa sampeyan pengin ngerti suhu apa sampeyan kudu nyetel kulkas utawa mesin pembeku nalika dipasang?

Pentinge suhu sing cocog

Cooling nggawe a keterlambatan pertumbuhan mikroorganisme kayata bakteri sing bisa ditemokaké ing pangan, tetep ing kondisi safety apik kanggo konsumsi. Prakara sing cukup penting kanggo digatekake, apa sampeyan mikir?

konsumsi energi ing omah

Milih suhu sing tepat bakal ngidini sampeyan ngreksa pangan kanggo maneh seger lan / utawa ing kondisi apik. Sampeyan bakal nyuda ora mung risiko sing ditimbulake saka konsumsi, nanging uga sampah panganan. Lan ora, ora tansah milih suhu paling kadhemen sing peralatan ngidini kita, iku kaputusan paling apik. Sampeyan bisa uga mbuwang energi sing ora perlu lan nyebabake panganan tartamtu cepet rusak.

Kulkas lan freezer akun nganti 22% saka total biaya listrik saka omah miturut IDAE lan nganti 31% miturut studi OCU. Are the piranti sing nggunakake energi luwih akeh, awit padha nindakake iku terus-terusan. Lan saben derajat Celsius ekstra sing diturunake termostat sampeyan bisa dadi biaya listrik tambahan antarane 7 nganti 10%. Persentase sing bakal nyebabake kenaikan biaya ing pungkasan sasi.

Artikel sing gegandhengan:
Iki minangka piranti sing paling akeh dikonsumsi

Suhu sing ideal

Miturut pakar lan Rekomendasi manufaktur la suhu kulkas paling luweh iku watara 4°C. Sanajan padha nduweni beda tipis sing bisa beda-beda ing antarane 2 nganti 8 derajat, gumantung saka kulkas kosong utawa kebak. Lan supaya panganan bisa diawetake lan kulkas bisa digunakake kanthi bener saliyane kanggo njaga suhu sing cocog, ana sawetara pedoman sing kudu sampeyan tindakake:

  • Aja ngenalake panganan panas; tansah kelangan sadurunge disimpen ing.
  • Aja isi kabeh, kanggo ngidini sirkulasi bebas hawa adhem. Lan yen sampeyan nindakake, mudhunake suhu siji derajat.
  • tansah nyimpen panganan sing dibungkus utawa wadhah kedap udara.
  • Priksa kulkas saben minggu lan mbusak panganan sing wis ora apik maneh.
  • tansah resik, mbusak kabeh jinis cairan sing bisa tumpah.

Suhu becik saka kulkas lan mesin pembeku

Ing sisih liyane, suhu freezer becik antarane -17 ° C utawa -18 ° C. Kajaba iku, penting kanggo ngerti manawa parasit sing bisa (kayata Anisakis ing iwak utawa Toxoplasma gondi ing daging) ora nyebabake risiko kesehatan, mula kudu beku panganan paling ora 5 dina sadurunge dikonsumsi.

Kepiye carane nyetel suhu?

Biasane nalika tuku kulkas, dheweke teka, nginstal kanggo kita lan lali mriksa suhu lan nyetel yen perlu. Ing kulkas paling modern lan / utawa dhuwur-mburi, operasi iki bisa rampung liwat kontrol digital. Iki biasane ana ing ngarep utawa lawang kulkas. Kulkas lawas utawa kurang-mburi, Nanging, ora duwe kontrol iki lan ndhelikake kontrol wheel nang.

La roda kontrol Nduwe sawetara indikator sing ngidini kita ngatur suhu. Indikator kasebut biasane nomer saka 1 nganti 7 utawa 1 nganti 10 sing ora langsung ana hubungane karo suhu nanging intensitas (sing luwih dhuwur angka kasebut, luwih adhem). Ing kasus kasebut, siji-sijine cara kanggo ngerti apa suhu yaiku kanthi nyelehake thermometer ing kulkas lan muter roda nganti kita nyedhaki suhu sing cocog.

Apa sampeyan ngerti apa suhu sing cocog kanggo kulkas lan mesin pembeku? Apa sampeyan bakal mriksa lan nganyari piranti sawise maca artikel iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)