Stensil kanggo nglukis tembok kanthi cara sing asli, gunakake!

Tembok dicet stensil

Ana alat sing ngidini kita ganti tampilan kamar kanthi cara sing gampang lan murah, nanging dheweke ora misuwur karo kita. Stensil kanggo tembok lukisan, uga dikenal minangka stensil, minangka conto kayata.

Kanthi stensil kanggo tembok lukisan sampeyan bisa ngowahi kamar sajrone sawetara jam. Dheweke bakal luwih gampang nggawe sampeyan pola mbaleni ing tembok sing bakal nambah minat ing ruangan kasebut. Nanging dheweke uga bakal ngidini sampeyan nggawe motif terpencil sing narik kawigaten menyang sudhut tartamtu. Sinau luwih lengkap babagan iki!

Apa stensil?

Stensil minangka template sing digawe saka bahan tartamtu sing dheweke dadi motif cap ing permukaan kanthi mbukak warna liwat potongan sing digawe ing ndhuwur. Definisi sing luwih pas bisa ditemokake ing Kamus Akademi Spanyol Spanyol:

Stensil kanggo tembok lukisan

stensil
Saka basa Inggris. stensil
1. m. Arg., Bol., Chili, C. Rica, Cuba, Méx., Nic., Pan., R. Dom. Lan Ven. Cithakan materi khusus kanggo stensil

stensil
Saka lat extergēre 'ngilangke, ngresiki'.
1. tr. Gambar cap, huruf utawa angka kanthi ngeculake warna, kanthi instrumen sing cocog, liwat potongan sing digawe ing sheet.

Tuku utawa gawe template sampeyan dhewe

Ing pasar, sampeyan bakal nemokake stensil kanggo tembok lukisan digawe saka bahan plastik sing bisa digunakake maneh bola-bali. Cithakan sing niru motif ubin hidrolik, uga motif geometris utawa kembang sing paling populer.

Gawe stensil dhewe kanggo tembok tembok

Apa yen ora yakin karo template apa wae? Banjur kita bisa nggawe template dhewe saka gambar utawa gambar liyane saka online. Kanggo iki, sampeyan butuh ilmu dhasar kanggo nangani sawetara Program desain kaya Photoshop lan printer sing ngidini nyithak ing lembaran plastik. Duwe ora umum, nanging ora masalah nalika golek toko salinan ing kutha-kutha kita.

Apa sampeyan ora butuh sing profesional? Yen kreatifitas lan katrampilan sampeyan duwe, sampeyan bisa nggawe template dhewe nggunakake spacer plastik berlubang, sing digunakake kanggo ngatur dokumen ing omah, lan pemotong sing wis diasah kanthi apik.

Pasang stensil menyang tembok cet

Sawise duwe template dekorasi, saiki wayahe nyiyapake cat lan dadi reged tangan. Nanging sampeyan miwiti ngendi? Yen ide sampeyan mbaleni pola sing padha kanthi simetris ing saindenging tembok, sing becik yaiku nggambar a garis vertikal ing tengah tembok dadi pandhuan kanggo nggawe pola pisanan.

Cara nggunakake stensil kanggo cat tembok

Ing kasus apa wae, yen sampeyan wis milih papan sing bakal dilebokake template, langkah sabanjure bakal ditindakake tancepake ing tembok kanthi bantuan tape masking sithik. Kita pengin mikir sadurunge sampeyan wis ngrampungake nutupi jubin lan permukaan liyane sing bisa noda, bener?

Sawise template disiapake, sampeyan bisa ngetrapake cat kanthi cara sing beda-beda. Sampeyan bisa nglukis tembok kanthi nggunakake roller cat kanggo entuk gambar sing seragam utawa ngapikake cat kanthi nutul spons kanggo entuk efek sing wis udan. Yen sampeyan duwe sawetara stensil sing bisa ditempelake ing tembok, sikat udara uga bisa dadi alternatif sing apik. Pilih teknik sing paling disenengi utawa sing paling kepenak lan bisa digunakake!

Asil nglamar stensil menyang tembok cet

Sawise cat wis ditrapake nganggo cithakan kaping pisanan, saiki wayahe ngeculake lan nyelehake ing posisi anyar. Umume stensil lukisan tembok duwe panjelasan sing jelas kanggo nyelarasake supaya pola kasebut sampurna, mula sampeyan kudu ngetutake iki.

Priksa manawa ngresiki stensil saka wektu kasebut lan ganti tape masking supaya ora nyeret cat nalika ngganti stensil utawa kabeh proyek bakal kena pengaruh. Lan aja bebas mriksa manawa pola mbaleni ngirit garis horisontal lan vertikal saka wektu ke wektu.

Saiki sampeyan ngerti cara nggunakake stensil kanggo nglukis tembok, apa sampeyan bakal wani ngganti tampilan tembok sampeyan?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.