Risiko kesehatan saka pemanis buatan

Pemanis buatan

Mesthi luwih saka sepisan sampeyan wis krungu manawa pemanis buatan ora sehat. Amargi sampun dangu rembugan efek negatif saka produk kesehatan kasebut. Nanging, miturut premis sing saccharin luwih apik tinimbang gula, terus dikonsumsi tanpa nganggep kekurangan produk umum iki.

Ing wektu iki, nalika panganan dijaga banget, mula luwih akeh wong sinau maca lan mbahas label produk supaya bisa ngilangi label sing paling mbebayani, kenapa ora sinau lan nemokake luwih akeh babagan bebaya zat sing katon sadurunge. ora mbebayani? Yen sampeyan salah siji sing ngombe kopi lan infus karo pemanis, kita ngajak sampeyan nemokake risiko kesehatan saka konsumsi.

Apa pemanis mbebayani kanggo kesehatan?

Miturut panaliten sing ditindakake, konsumsi pemanis buatan terus bisa ngrusak bakteri usus sehat sing ana ing awak. Bakteri iki minangka bagéan saka mikrobiota usus lan nduweni peran ing fungsi awak. Nalika ana sing ngganggu, bakteri sehat bisa lara lan mbebayani kanggo kesehatan.

Iki minangka panaliten babagan konsumsi pemanis buatan. Secara khusus, bisa ngowahi rong jinis bakteri usus, E-coli lan E-faecalis. Ketoke komponen sawetara pemanis buatan bisa ngowahi jumlah bakteri kasebut utawa ngasilake jinis liyane sing bisa ngowahi komposisi alami mikrobiota usus.

Akibaté, bakteri kasebut bisa ngrusak tembok usus, ngliwati lan tekan aliran getih. Bakteri sing lara iki bisa manggon lan nglumpukake ing wilayah kayata kelenjar getah bening, limpa utawa ati lan jalaran bisa mbebayani banget. Antarane masalah liyane, kabeh jinis infèksi bisa kedadeyan, kalebu salah siji sing paling mbebayani, septicemia.

Kepiye ngganti gula kanthi cara sing sehat

Yen sampeyan nggunakake pemanis buatan, amarga sampeyan pengin nyuda asupan gula. Salah siji minangka bagéan saka diet slimming utawa minangka cara sehat mangan. Padha wis dikenal bebaya gula lan ketagihan, nanging mbaka sethithik padha wiwit nemokake risiko produk buatan kayata pemanis. Mula, luwih becik goleki cara liya kanggo nggawe panganan kanthi produk sing ora mbebayani kanggo kesehatan.

Conto pemanis alami yaiku tanggal. Woh kanthi jumlah gula alami sing akeh banget sing cocog kanggo pemanis panganan cuci mulut lan permen krasan tanpa nggunakake gula. Kelemahane kurma yaiku kandungan gula sing dhuwur ndadekake panganan kalori banget. Dadi, yen sampeyan pengin ngilangi bobot, sampeyan kudu nggunakake kanthi moderat.

Kanggo ngrasakake kopi utawa infus, sampeyan bisa nggunakake pemanis alami sing paling apik, kayata madu utawa sirup agave. Senajan padha uga cukup caloric, minangka jumlah cilik banget cukup kanggo sweeten kaca ngirim ora duwe kakehan masalah, kajaba sing ngluwihi ing konsumsi. Kanggo pemanis buatan, ora kabeh padha mbebayani.

Antarane pilihan sing paling apik yaiku stevia kang asalé saka tetanduran, supaya iku alam, utawa erythritol. Pemanis alami iki asale saka akeh panganan kayata jagung utawa jamur, lan liya-liyane. Ing kasus apa wae, pilihan sing paling apik yaiku milih pemanis alami kanggo ngindhari senyawa kimia sing mbebayani kanggo kesehatan.

Pungkasan, elinga yen gula ora liya minangka bahan sing digunakake kanggo nyamarake rasa panganan. Sinau kanggo seneng roso alam produk sing asring didhelikake antarane jumlah ageng gula lan sampeyan bakal nemokake sing roso mboko sithik bakal digunakake kanggo wong-wong mau. Sakcepete sampeyan bakal seneng luwih akeh rasa lan sampeyan bakal bisa mangan luwih sehat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)