Gastroesophageal reflux, panganan apa sing kudu dihindari

Reflujo gastroesofagico

Gastroesophageal reflux minangka penyakit sing mengaruhi sistem pencernaan. Iki mengaruhi menyang cara asimilasi panganan sajrone pencernaan, amarga panganan ora tekan weteng kanthi bener liwat esophagus. Iki kedadeyan minangka akibat saka owah-owahan ing katup sing ngatur dalane apa sing ana ing esophagus menyang weteng.

Nalika katup iki ora nyetel kanthi bener utawa ora santai, kedadeyan sing diarani refluks. Tegese, bagean tartamtu saka panganan sing dikonsumsi ora tekan weteng lan bali saka esophagus menyang tutuk. apa bisa nyebabake akeh karusakan ing tingkat pencernaan, amarga membran mukosa iritasi lan gejala asal liyane bisa kedadeyan minangka akibat.

Panganan sing kudu dihindari yen sampeyan duwe refluks gastroesophageal

Nalika spesialis nemtokake manawa sampeyan nandhang lara refluks gastroesophageal, sing kudu ditindakake yaiku nemtokake sababe. Ing akeh kasus iki disebabake bobot keluwihan, ing kasus sing paling penting ngganti diet bobot mundhut kanggo ngatasi iki lan masalah liyane bisa. Yen masalah kasebut katon ing wayah wengi, umume dianjurake supaya dhaharan pungkasan dipangan paling ora 3 jam sadurunge turu.

Owah-owahan pakulinan penting banget amarga bisa nyuda gejala refluks gastroesophageal. Kajaba iku, dhokter bakal nyaranake diet sing cocog karo kabutuhan sampeyan supaya ora refluks lan akibat sing ditimbulake. Sampeyan uga penting kanggo ngindhari produk lan panganan tartamtu sing amarga komponen bisa nambah refluks gastroesophageal, kayata ing ngisor iki.

Kopi lan wedang kafein

Saliyane nambah kaasaman ing weteng, omben-omben lan kopi sing berkafein, malah tanpa kafein, bisa nggugah lan bisa. ngowahi pencernaan ing piranti sing wis rusak. Mulane, penting kanggo ngindhari konsumsi produk sing ngemot zat kasebut, utamane kopi. Nanging sampeyan bisa nyoba infus kayata rooibos utawa chamomile, kang calming lan mbantu karo pencernaan.

Rempah-rempah lan panas

Umumé, yen sampeyan duwe refluks gastroesophageal, sampeyan kudu ngindhari panganan lan produk sing bisa ngganggu tembok esophagus. Ing antarane yaiku rempah-rempah, mrico panas, lemak lan panganan sing digoreng, panganan sing ngasilake asam kayata tomat, woh jeruk, coklat utawa kopi. Ngindhari panganan kasebut ing diet kanggo nyuda kaasaman sawise mangan.

Omben-omben alkohol

Alkohol ora cocog kanggo wong sing lara refluks gastroesophageal, utamané omben-omben sing asalé saka fermentasikaya bir utawa anggur. Penyebabe yaiku nambah produksi asam lambung, sing nyebabake refluks. Dadi penting banget kanggo nyegah omben-omben alkohol kanggo nyegah refluks.

Mint lan panganan sing rasane kaya mint

Iki amarga mint bisa ngganggu lapisan esophagus lan nambah refluks. Mulane, dianjurake kanggo ngilangi produk sing ngemot rasa mint, kalebu permen, infus lan godhong mint ing kahanan alami.

Tip liyane kanggo nyegah refluks gastroesophageal

Saliyane ngilangi panganan lan produk sing bisa ngrusak sistem pencernaan, penting banget nggawe sawetara owah-owahan ing pakulinan kanggo nambah kahanan refluks gastroesophageal. Ing tangan siji, sampeyan kudu miwiti mangan panganan sing sugih ing susu rendah lemak, sayuran, lemak sehat, lan iwak putih. Sampeyan uga penting banget kanggo milih cara masak sing paling cocok, ngindhari panganan sing digoreng, sajian pedhes utawa saus.

Mangan sawetara dhaharan entheng sedina muput bakal mbantu sampeyan luwih apik Pencernaan. Kanthi cara sing padha, sampeyan kudu ngindhari panganan sing akeh lan abot, angel dicerna lan nambah refluks. Ing pungkasan, ngilangi rokok saka urip sampeyan amarga yen ana macem-macem alasan kanggo nglakoni, refluks gastroesophageal minangka tambahan kanggo ngilangake kosok balene sing mbebayani banget kanggo kesehatan. Kanthi tips iki lan sing diwenehake dening dokter spesialis, sampeyan bisa nyuda karusakan sing disebabake dening refluks gastroesophageal.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.