Apa pil kontrasepsi ngilangi kepinginan seksual?

Pil KB lan kepinginan seksual

Yen sampeyan duwe pasangan sing stabil lan ora pengin duwe anak, kemungkinan sampeyan bakal miwiti njupuk pil KB, luwih-luwih yen sampeyan pengin nggawe jinis tanpa lindhungi. Sanajan alesan ngombe pil konseptual bisa ngluwihi kekarepan supaya ora ngandut. Ana dokter sing bisa menehi resep pil KB kanggo ngontrol rasa sakit lan getihen periode. (getihen abot banget bisa nyebabake anemia), supaya ora ana masalah kulit, lsp.

Nanging kanthi nggunakake pil kontrasepsi suwe-suwe sampeyan ora mung bakal nyegah nglairake bayi, nanging sampeyan uga bisa meksa drive jinis sampeyan.

Napa bisa nyuda kepinginan seksual

Wanita sing ngombe pil KB

Kurang libido lan konsumsi pil kontrasepsi duwe hubungan sing luwih raket tinimbang sing dipercaya nganti pirang-pirang wulan kepungkur. Tim peneliti saka Sekolah Kedokteran Universitas Boston lan diterbitake ing jurnal kasebut "Jurnal Kedokteran Seksual", wis nggawe kesimpulan yen wong sing nggunakake metode kontrasepsi iki duwe risiko nyuda napsu seksual.

Iki amarga pil ngasilake nyuda hormon sing tanggung jawab kanggo kepinginan seksual - testosteron -, sing ora bisa dibalekake nalika obat kasebut dihentikan. Panliten iki ditindakake ing 124 wanita sing ngalami disfungsi seksual ing endi separone njupuk pil kontrasepsi, 39 wis mandheg lan 23 durung nate ngombe.

Asil saka panliten iki nuduhake manawa sing njupuk kontrasepsi oral tingkat testosteron kurang. lan meh 4 kaping luwih SHBG (globulin ikatan hormon seks) ngelingi para wanita sing durung nate ngombe. Kanggo bagean kasebut, wanita sing nundha perawatan duwe level SHGB 2 kali luwih dhuwur tinimbang sing durung nate njupuk kontrasepsi.

Saka ngisor iki, tingkat SHBG ora normal nalika pil mandheg, sing nyebabake tingkat testosteron sing sithik banget, akibate nyebabake nyuda kepinginan seksual.

Mungkin efek samping

Efek samping pil KB

Nanging saben awak minangka jagad, lan wanita bisa duwe pendapat sing beda babagan data iki tanpa preduli saka panelitian sing dakkandhakake. Ing ngisor iki aku bakal menehi kesaksian marang salah sawijining kolaborator:

"Ngomong karo kanca-kanca babagan iki (lan kita kabeh nggunakake kontrasepsi oral) kita kepengin weruh kenapa para ginekolog ora ngerteni minangka efek samping. Dheweke ujar manawa efek pil tumindak beda ing saben wanita lan ana sawetara sing nyuda hawa napsune, dene liyane ora. "

Kanggo wanita sing ora ngerti cara obat ing pil kontrasepsi, kudu dielingi yen kontrasepsi kalebu hormon seks wanita. Salah sawijining efek yaiku nyandhet produksi androgen, kalebu testosteron, ing ovarium wanita. Androgen duwe pengaruh langsung marang kesenengan tumindak seksual.

Yen sampeyan njupuk kontrasepsi lan ngelingi nyuda kepinginan seksual, aja mandheg njupuk. Konsultasi karo gynecologist kanggo ndeleng opsi kontrasepsi liyane.

Emosi uga penting

Pil KB

Ana akeh dokter sing ujar manawa emosi uga duwe peranan sing penting banget ing kepinginan seksual lan ora mung pil KB sing bisa nyuda kepinginan seksual. Masalah swasana ati lan masalah emosional karo pasangan luwih penting kanggo libido tinimbang pangowahan tingkat testosteron sing sithik.

Kanggo akeh wanita, luwih gampang nyalahake pil KB amarga kurang kepinginan seksual tinimbang mriksa faktor liyane sing emosional sing angel diinternalisasi. Bisa uga yen ana masalah emosi ing sawijining sesambetan, hawa nafsu seksual bakal ilang sethithik.

Wong wadon angel kanggo misahake masalah emosi saka jinis Dadi, yen sampeyan ora apik karo pasangan sampeyan, mesthine sampeyan ora seneng banget karo jinis. Kajaba iku, wanita sing dadi ibu lan rumangsa ora nyenengake amarga ora duwe wektu kanggo macak kaya karepane, bisa uga rumangsa hawa nafsu ilang ... nanging kasunyatane wanita kudu narik kawigaten, daya tarik minangka masalah saka sikap!!

Yen sampeyan kudu ngonsumsi pil KB, aja mikir efek samping iki supaya ora kondhang ing pikiran. Pil kontrasepsi kayata kontrol lair bisa nduwe pengaruh bebas tumrap seksualitas wanita. Yen sampeyan ora prelu kuwatir karo meteng sing ora dikarepake, jinis bakal kurang stres lan luwih spontan.

Apa sampeyan bisa nindakake babagan iki

Pil kontrasepsi

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing bisa ditaksir yaiku golek dhokter kanggo mriksa manawa pil kontrasepsi saengga prelu menehi resep sawetara sing kurang hormon. Nanging bisa uga, poin sing paling penting sing kudu dielingi yaiku mikir yen sampeyan pancen emosional supaya bisa duwe kepinginan seksual sing apik karo pasangan sampeyan.

Bisa uga pil sing nyebabake ngilangi libido iki utawa bisa uga dadi faktor liyane. Dadi, apa sing kudu sampeyan lakoni yen ora swasana ati? Para ahli setuju manawa kanggo diagnosa lan ngatasi masalah iki kanthi bener, sampeyan kudu ngobrol dawa karo dokter. Pitakon utama sing kudu ditakonake yaiku: Apa ana pangowahan urip sing nyebabake sampeyan? Saka kana, sampeyan bisa miwiti menilai kahanan kanggo ngerti apa sejatine kedadeyan sampeyan. Ngenali masalah minangka kunci kanggo ngenali sebab lan nemokake solusi sing paling apik.

Nanging yen sampeyan wis nganggep kabeh faktor potensial lan sampeyan isih mikir masalah kasebut bisa uga amarga pil KB, sampeyan bisa ngobrol karo dokter kandungan lan nyoba cara kontrol lair sawetara liyane (kajaba pil KB). Akeh wong sing sambat amarga ora duwe libido, nanging kebeneran nalika plancongan lan luwih tenang tanpa kesel, libido mesthi bali nggawa utawa tanpa pil kontrasepsi lair ... lucu, bener?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

37 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Anitza moral ngandika

    Aku wis ngombe pil pirang-pirang taun lan 4 taun kepungkur nganti saiki aku wis ngerteni nyuda gegayuhan seksual, aku arep takon karo dokter kandungan amarga aku wis nemoni sawetara masalah karo pasanganku. Muga-muga sampeyan ngetrapake pengalaman, Matur nuwun

  2.   Carolina ngandika

    Halo, aku wis ngombe pil sajrone setaun, lan amarga aku wis ngombe kekarepan seksual saya suda banget, aku njupuk Jazmin, salah sawijining kancaku crita yen kedadeyan sing padha karo dheweke nanging dheweke banjur pindhah menyang wong liya lan masalah ilang, apa bener?

  3.   yamileth ngandika

    Aku pass padha karo pil kontrasepsi sing ngilangi kekarepan sing bisa daklakoni
    Aku angel entuk orgasme lan rasane ora padha karo sadurunge

  4.   Magali ngandika

    hello ... aku uga njupuk melati ...
    Apa sampeyan bisa ngombe pil kontrasepsi liyane sing ngilangi iki ... amarga kedadeyan napsu seksual saya mudhun ..

  5.   Gaby ngandika

    Aku wis nggunakake yazmin suwene 2 taun nanging aku nemoni Mia pirang-pirang wulan lan prabédan kasebut luar biasa banget, aku ora pengin ana hubungane karo jinis lan pasanganku nesu banget lan kasunyatane uga kaya anestesi tanpa kemampuan ngrasakake utawa seneng banget ala amarga aku pancen ora rumangsa apa-apa lan ora mandheg njupuk lan aku bakal nemokake cara liya sing ora mengaruhi aku kaya iki ...

  6.   ya wis ngandika

    Aku wis ngombe pil sajrone 4 taun lan ora kepinginan seksual. Sanalika iku dakkirim ngombe. lagi masalah.

  7.   Cynt ngandika

    Halo bocah-bocah wadon, aku wis njupuk gestynil suwene 3 taun, lan sawetara wulan aku ora pengin njaga sesambungan karo pasanganku, iki nyebabake aku masalah. Aku ngira iki minangka antibiotik, mula aku bakal lunga menyang bidan, nanging aku wedi nilar dheweke amarga dheweke wis ngatur periode saliyane kanggo nyegah aku ora ngandheg.

  8.   ni ngandika

    Ing taun 2008, aku njupuk cyclomex 20 taun ing taun aku nundha amarga dheweke mung kanggo ngatur periode, nanging bisa 100% nanging nalika aku wiwit hubungan, pacarku wiwit ngrawat aku, mesthine k ing wiwitan dheweke ora nate nindakake wulan mengko ... nanging sing rinci, pil iki mung ngurus aku amarga waktune yaiku bola-bola mula aku lunga menyang gym. lan dheweke ganti dadi aku miranova ... pancen edan iki k nalika aku ora ngurus aku ora krasa apa-apa lan pacarku ngerti nanging sanajan ora krasa apa-apa aku uga aktif ... uga apa sing kelakon mengko halo? Kanthi tembung liya, aku malah ora aktif kaya sadurunge ngrawat awakku dhewe lan apa sing xanta yaiku k aora k aku duwe + sensitivitas kanggo ngrasakake bejo, rasane tiba-tiba bakal bisa lan km bisa pulih kegiatan seksual

  9.   Lisbeth ngandika

    Halo kanca, aku umure 24 taun lan ngalami perkara sing padha, meh meh 11 wulan njupuk MINIGINOL lan gegayuhan seksual wis ganti bojoku apik banget lan aku tresna banget karo dheweke nanging ora nyebabake aku duwe sesambetan, nuwuhake rasa lara amarga Kita kulawarga sing apik karo bayi umur 15 wulan, nanging aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, muga-muga ngganti kontrasepsi bakal ngganti swasana aku pengin dadi singa singa sing padha ing amben bojomu Salam lan Mugo-mugo bisa mbantu

  10.   moro ngandika

    Halo, kedadeyan sing padha karo aku, saiki yen mandheg ngombe, efek kasebut ora bakal ilang, kepiye cara kanggo nambah level tetosteron lan bahan-bahan liyane supaya bisa kepinginan maneh?

  11.   moro ngandika

    Halo, kedadeyan sing padha karo aku, saiki yen mandheg ngombe, efek kasebut ora bakal ilang, kepiye cara kanggo nambah level tetosteron lan bahan-bahan liyane supaya bisa kepinginan maneh?

  12.   naty ngandika

    Halo bocah-bocah, saiki aku ngerti sebabe aku adhem banget ing amben, durung nate kedadeyan sadurunge, aku mesthi menehi gelombang paling apik nanging aku mesthi bosen, aku kurang konsentrasi lan kabeh njijiki, yen aku tresna banget marang bojoku , 8 taun kepungkur aku ngombe pil, aku ngombe Miranova, dokter ginekologisku ora nate ngandhani yen iki bisa kedadeyan, aku bakal ninggalake dheweke, nanging kita nggoleki bayi dadi ora larahehe hehe. Matur suwun komentar, sampeyan ora ngerti sepira anggone ngrewangi !!

  13.   naty ngandika

    Halo bocah-bocah, saiki aku ngerti sebabe aku adhem banget ing amben, durung nate kedadeyan sadurunge, aku mesthi menehi gelombang paling apik nanging aku mesthi bosen, aku kurang konsentrasi lan kabeh njijiki, yen aku tresna banget marang bojoku , 8 taun kepungkur aku ngombe pil, aku ngombe Miranova, dokter ginekologisku ora nate ngandhani yen iki bisa kedadeyan, aku bakal ninggalake dheweke, nanging kita nggoleki bayi dadi ora larahehe hehe. Matur suwun komentar, sampeyan ora ngerti sepira anggone ngrewangi !!

  14.   maria ngandika

    Halo bocah-bocah wadon, aku nuwun sewu banget yen wis ngandhani iki, nanging anakku lanang ora pengin seks karo aku. Aku ora ngira dheweke wis ngianati aku, nanging umure lagi ora umur 2 taun lan kita wis urip bebarengan lan umume umume 2 nganti 3 kali seminggu lan tumrape aku sithik banget. Aku tresna banget marang dheweke lan kabeh masalah sing ana amarga iki. Aku pengin sampeyan ngandhani pil endi sing paling ngilangi kekarepan supaya ora ilang. Matur suwun ....

    1.    aj ngandika

      Aku wong lanang lan kosok baline sing dakkarepake, muga-muga ing urip liya, aku dadi pasangan

  15.   pink ngandika

    Aku wis njupuk norgestrel sajrone 3 taun nanging kurang, lan suwene setaun kurang aku ngerti iki! Aku pengin mandheg njupuk ... nanging aku mesthi ora teratur lan pil iki mbantu aku dadi teratur banget, wedi yen aku mandheg njupuk dheweke wulan ngarep, aku ora bakal nemoni aku utawa pirang-pirang wulan. kedadeyan karo sawetara wong! Aku wis duwe anak lanang lan aku ora pengin sing liyane! Dheweke nggawe aku lemu banget lan nggawe aku kepengin nuroni ... aku mandheg ngombe ????

  16.   Daisy ngandika

    Halo, aku siji maneh lagi nemoni wektu kangelan. Dadi 2 taun kepungkur, aku njupuk pil anti-infeksi saka Kuba, dheweke diarani Etinor sadurunge aku njupuk Trienor. Nanging saiki aku krasa nalika turu karo pacarku wis ora padha karo sadurunge. Napsu seksual saya ilang. Aku nyoba teka, ora preduli, aku ora bisa nindakake apa wae. K bisa nindakake. ? Aku solusine kudu mandheg ngombe pil lan jaga awake dhewe nganggo kondom ...

  17.   prawan ngandika

    Sajrone rong taun aku njupuk pil lan wiwit aku njupuk aku ora pengin ngerti apa-apa! Aku ora duwe gegayuhan seksual ... lan uga menehi migren sing elek, tekanan getihku mudhun utawa munggah, lan nggawe aku mual. Kaping pirang-pirang aku kudu nelpon dhokter amarga kaya apu sawetara dina sadurunge periode kasebut. Lan aku mung bisa tetep ing papan sing peteng lan ora nuli manuk nyanyi. Pungkasane aku rampung kanthi mandheg ngombe. Xq wis ganti kaping pirang-pirang. Dheweke menehi resep dosis minimal kaya kala md, lan uga larang lan aku kaya mbuwang dhuwit kanthi sia-sia amarga ora duwe hubungan. Mungkin aku sewulan 16 wulan kepungkur aku ninggali dheweke lan saiki aku bali menyang normal. Untunge mitraku mesthi ngucapake lan ngerti. ... Saran kula yaiku ngrampungake tablet lan aja njupuk maneh. Xq uga duwe efek samping liyane sing wis dingerteni pirang-pirang taun lan kanthi prospek sing padha ujar. Kabegjan

  18.   pink ngandika

    Halo, aku mung umur 15 taun lan liwat komentar kasebut aku pengin duwe kanca, facebookku yaiku Rosalibert Maria Peralta Alba

  19.   Maria ngandika

    Aku njupuk 2 wulan kepungkur lan aku ora duwe kepinginan maneh

    1.    cote ngandika

      Ana kedadeyan sing padha karo aku, nanging nalika aku ganti pil. Aku mandheg njupuk dheweke lan sawise luwih saka 1 taun, gegayuhan seksualku ora katon maneh. Dokter ora percaya karo aku lan ngira iki psikologis; Aku takon marang dr. Aku nindakake tes getih, sing nuduhake tingkat testosteron sing sithik. Ing kana dheweke nembe ngerti yen pil ing awakku ora apik lan aku pulih libido kanthi ngetrapake gel suwene 6 wulan. Muga-muga sampeyan bisa ndeleng iki kanthi tepat, sadurunge mengaruhi hubungan sampeyan.

      1.    lala ngandika

        Gel ?? gel apa? jelasake kanthi becik! kanggo ndeleng yen bisa!

      2.    karen ngandika

        gel apa ???

  20.   Andre ngandika

    Halo, aku umur 22 taun lan mung njupuk wulan April mung 4 wulan, sadurunge wiwit njupuk faaaaa, iku perkara sing biasa ditindakake karo pacarku ... nanging aku miwiti karo pil lan kasunyatan, kadang seminggu liwat lan rasane ora seneng ... Ora malah ambung utawa tutul dheweke nulungi aku, ora kabeh .. :( lan aku nuwun sewu banget ora bisa mangsuli ... nanging nalika rumangsa iku .. ora ana apa-apa utawa ora ana sing ngalang-alangi aku, singa singa ing njero metu lan sing dak tresnani bocah cilik, saliyane dheweke nindakake kabeh prekara lan aku ora bisa ngrampungake ... .krimax butuh wektu suwe kanggo ngrampungake … Lan sugih banget !!! Ana wong sing ngandhani kenapa kedadeyan kasebut kaya ngono ??? Profesional ujar manawa amarga ana hormon sing mlebu ing awak ... bye .. cheers!

  21.   Andre ngandika

    Halo, aku umur 22 taun lan aku mung njupuk wulan april suwene 4 wulan, sadurunge wiwit njupuk faaaaa iku perkara sing biasa karo pacarku ... nanging aku miwiti karo pil lan sing sejatine minggu kepungkur lan rasane ora seneng ... Ora malah ambung utawa tutul dheweke nulungi aku, ora babar pisan .. :( lan nuwun sewu banget ora bisa mangsuli ... nanging nalika rumangsa seneng .. ora ana apa-apa utawa ora ana sing ngalang-alangi aku, singa singa ing njero metu lan sing cilik dak tresnani, saliyane dheweke nindakake kabeh perkara kanggo aku lan aku ora bisa ngrampungake ... .krimax butuh wektu suwe Rampung ... lan sugih banget !!! Ana wong sing ngandhani kenapa kedadeyan kasebut kaya ngono ??? Profesional ujar manawa amarga ana hormon sing mlebu ing awak ... bye .. cheers!

  22.   Elang Barat Fuentes Rios ngandika

    Aku mikir amarga ora duwe kepinginan seksual kanggo kita. Wanita kudu diwenehi instruksi babagan seni oral lan anal supaya pria kita ora golek liya, aku percaya yen wanita sing wis siyap njamin garwane lan regane loro utawa telu.

  23.   Elang Barat Fuentes Rios ngandika

    bocah-bocah wadon wadon sing nemokake stabilitas seksual, lan kita kudu terus ningkatake awake dhewe ing kabeh aspek masalah anti-kehamilan sing rumit iki.

  24.   karen ngandika

    Aku mikir iki saka pil. ana ing kabeh. . Aku ngombe qlaira banjur diganti aku dadi marvelón. .. lan 3 wulan kepungkur aku miwiti karo masalah iki. . Nalika bojoku ndemek aku, aku ora krasa apa-apa lan butuh wektu suwe kanggo entuk orgasme. . Aku pengin ngganti utawa nganggo IUD?

  25.   bisa ngandika

    Halo bocah wadon
    Aku pengin ngandhani yen aku wong enom umur 25 taun lan cukup aktif karo pacarku, kita duwe sesambetan kaping 4 saben dina, nanging dheweke wiwit ngombe pil lan pirang-pirang taun iki tilar donya, hubungane mung kedadeyan ngentekake pirang-pirang wulan tanpa nate nempuh perang lan diwiwiti. lan saiki aku duwe mitra anyar, kabeh apik, dheweke tetep tetep sabar karo aku nanging dheweke miwiti pil, saiki luwih saka 2 minggu nggoleki dheweke. minangka kanca saran supaya mitra ora miwiti golek cara liya kanggo ngapusi
    Ngalami xD sing nekat

  26.   DUBY ngandika

    SAMPAI KANGGO AKU LAN YASMIN BELARA YAS GENESA NANGING PALING PALING SAIKI MATI LAN AKU SAKA ROOT SING PALING MATI LAN AKU NGANGGO 3 BAYI. APA APA

  27.   sing ngandika

    Sugeng siang, bocah-bocah wadon sing apik, aku mikir yen ana ing kabeh pil kontrasepsi, amarga aku wis ngombe sajrone 8 wulan lan sejatine aku uga wis ngilangi kekarepan kanggo urip karo bojomu, nanging sejatine, aku bakal ora pengin golek liyane, yen mengko golek apa-apa. Sugih kanggo kita loro, aku kepengin duwe bayi liyane, yen ora amarga aku duwe anak lanang telu lan aku pengin mandheg mesin nanging sejatine kabeh pil sing daklakoni microginoon sugeng siang

  28.   denis ngandika

    Halo, aku umure 23 taun, lan aku wis ngrencanakake pil sajrone 5 taun, aku ora kepengin banget udakara setaun setengah taun lan aku wis ana wates, gynecologist nyaranake aku ganti lan yen ora ana asil sajrone 3 wulan kanggo milih cara liyane.

  29.   solange ngandika

    Sejatine aku njupuk pil sajrone 4 taun, sing sejatine aku ora pengin duwe watak ortho haha ​​pirang-pirang minggu kepungkur aku ninggalake dheweke .. lan nganti saiki aku ora mandheg sesambungan karo pasanganku. . hahaha iku kaya kuatir... aku ditinggal mati ..: p 😀

  30.   solange ngandika

    Aku umur 21 taun .. Aku wis ngombe pil suwene 5 taun .. lan sejatine dheweke ora nggawe aku kepenginan apa-apa, aku rumangsa kembung saben dinane utawa pengin seks .. lan karakter sing nakal .. lan sadurunge Aku njupuk dheweke aktif saben dina esuk awan awan bengi haha ​​0 minggu kepungkur aku ngrampungake kothak pil sing aku mutusake ora mandheg amarga dheweke lara ... saiki aku ngurus kondom .. . lan kabeh bali dadi kaya sadurunge rasane kaya singa singa hahaha Felizzz lan bebas hormon…. : p

  31.   MARIA INES ngandika

    Aku wis nggunakake kontrasepsi oral sajrone 3 taun lan aku wis ngerti tenan yen gegayuhanku nglakoni seks wis suda banget ... Aku ora nate njupuk sewulan iki amarga ana intervensi bedah lan aku ngerti kepiye rasane awak saya luwih kepinginan ... nanging aku kudu terus ngrampungake awakku ... wulan sabanjure aku bakal miwiti njupuk pildra maneh.

  32.   Jesica ngandika

    Halo kabeh! untunge aku dudu siji-sijine! Aku ngombe pil KB meh setaun setengah taun..boten langkung..sebab aku tambah akeh swasana ati lan ngelu..lan saliyane iku ngilangi napsu seksual ...
    Aku wis ora ngombe pil apa wae suwene 3 taun lan pancen durung apik .. Aku tresna marang pasanganku lan aku seneng terus ngancani dheweke .. nanging nalika hubungan, aku rumangsa salah banget amarga ora sadhar nolak dheweke ..lan nggawa akeh masalah .. sampeyan ngerti tenan
    Nalika aku mriksa karo gynecologist, dheweke ngandhani yen iki bakal saya suwe saya suwe ... amarga aku wis ora nampa jinis hormon apa-apa maneh ... nanging aku ora entuk napsu seksual maneh! Apa ana sing ngerti apa ana cara kanggo dadi kaya sadurunge? Aku kepengin banget amarga iki minangka subyek sing nggawe aku frustasi ... lan kancaku uga amarga kadang dheweke rumangsa aku ora kepincut karo dheweke ... nanging wong lanang ora ngerti apa sing dirasakake kanthi akeh perubahan hormon. matur nuwun sampun maos .. kula nampi saran!

  33.   mung ngandika

    Halo, aku umur 21 taun, udakara setaun kepungkur, aku wiwit ngombe obat-obatan lan bisa kanggo aku amarga menstruasi saya mudhun uga kolik, siji-sijine sing ala yaiku napsu seksual saya mudhun, aku mandheg suwe. wektu nanging aku rumangsa durung bisa pulih saka kana, rasane tanpa kepinginan jinis utawa apa wae, apa ana wong liya sing rumangsa padha?