Papat Tips Ngatasi Sembelit ing Bocah

konstipasi

Sembelit minangka masalah pencernaan sing cukup umum ing bocah-bocah. Elinga yen usus isih tuwuh lan normal, mula yen ana wektu kanggo sawetara masalah, mula ora rampung nyedhot macem-macem nutrisi saka panganan. Masalah normal yaiku konstipasi iki bisa diatasi tanpa kakehan masalah lan ngilang kaya sing wis ana.

Nanging, yen konstipasi suwe saya suwe, luwih penting golek dhokter kanggo mriksa manawa sampeyan ngalami patologi apa wae. Banjur kita propose seri obat utawa tips sing bisa mbantu bocah cilik kanggo ngrampungake masalah pencernaan.

Tambahake asupan serat sampeyan

Serat iku penting lan penting kanggo nyegah bocah sing ngalami konstipasi. Serat ora bisa kurang ing pola diet bocah lan kudu dikonsumsi kanthi rutin kanggo kabeh panganan. Saiki ana ing woh-wohan kayata apel utawa kiwi, ing sayuran utawa sereal. Biasane, duwe pola makan kaya serat bisa mbantu ngilangake masalah konstipasi sing beda.

Ngombe banyu akeh

Elemen penting liyane nalika nyegah bocah kasebut ngalami konstipasi yaiku ngombe banyu sedina muput. Penting banget yen bocah tetep hidrasi kanthi sampurna ing saben wektu lan aja ana kekurangan cairan. Asupan banyu ngewangi bangku dadi alus lan bisa metu tanpa ana masalah. Minuman sing disaranake mesthine yaiku banyu, asupan omben-omben utawa jus legi ora disaranake amarga ora menehi kontribusi sing apik kanggo awak.

-kudu-kanggo-nyegah-lan-nambani-sembelit-ing-bocah_

Olahraga

Olahraga fisik kanthi rutin nyegah konstipasi. Aktivitas fisik mbantu massa feses mudhun ing usus tanpa masalah lan kanggo ngusir bangku kanthi cara sing memuaskan. Kajaba iku, olahraga olahraga iku penting supaya bocah bisa rumangsa kepenak dhewe lan ngindhari masalah kilogram.

Asupan produk susu fermentasi

Salah sawijining penyebab konstipasi ing bocah bisa uga amarga ora ana probiotik ing sistem pencernaan. Bakteri kasebut ana ing panganan sing difermentasi lan mbantu nyedhot macem-macem nutrisi sing ana ing saluran pencernaan.

Umumé konstipasi ing bocah ditanggulangi kanthi ngetutake serangkaian tips utawa obat alami iki. Nanging, bisa uga ana masalah sing tetep ana sanajan ngetutake saran kasebut. Yen kedadeyan kasebut, wong tuwa kudu golek dhokter kanggo ngerteni kenapa sembelit terus utawa tetep lan saka kana, tumindak kanthi cara sing paling pas. Ing kasus kasebut, bocah bisa nandhang sawetara jinis patologi sing ngalangi supaya ora ngalami transit usus sing normal. Masalah pencernaan iki biasane ditanggulangi kanthi menehi obat-obatan tartamtu sing mbantu proses pencernaan dadi becik. Yen ora, bocah cilik bisa duwe episode konstipasi kanthi terus-terusan kanthi kabeh sing ala sing ditindakake ing level kesehatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.