Papan sing kudu dikunjungi ing sisih lor Portugal

Lor Portugal

Portugal minangka negara sing nawakake akeh kanggo sing mutusake ngunjungi. Segara pesisir lan pedalaman menehi kita papan sing luar biasa, kutha sing apik, kutha cilik lan pesisir kanthi pantai sing apik banget lan apik. Ing kesempatan iki, kita ngrujuk ing sisih lor Portugal, papan sing bisa dideleng saka papan sing apik. Sanajan sisih kidul Portugal akeh turis, sisih Lor ora duwe meri.

Ayo ndeleng ing papan sing paling apik nalika ngunjungi sisih lor Portugal, wilayah kasebut sing ora bisa dilalekake. Yen kita arep wisata ing sisih lor Portugal, kita kudu mandheg, saka kutha kanthi sejarah nganti kutha-kutha sing menehi kabeh daya tarik bohemia ing Portugal.

Kutha Braga sing monumental

Apa sing bakal katon ing kutha Braga

Diadegake dening Romawi lan pusat agama ing Abad Pertengahan, Kutha iki ing Portugal ora kondhang, nanging duwe papan sing apik banget. Katedral iki paling tuwa ing Portugal, lan ing kono sampeyan bisa ndeleng macem-macem gaya, wiwit saka Manueline nganti Gothic utawa Baroque. Kunjungan religius liyane yaiku Sanctuary of Bom Jesus do Monte, kanthi undhak-undhakan sing luar biasa. Mung limang kilometer saka pusat bersejarah, minangka kunjungan sing paling penting. Ing pusat bersejarah kita bisa ndeleng Taman Santa Bárbara, Arco da Porta Nova, ing kana ana lawang abad pertengahan, utawa ndeleng Square Republik.

Kutha abad pertengahan Guimaraes

Guimaraes ing sisih lor Portugal

Iki kutha cilik pesona abad pertengahan Iki minangka kunjungan penting ing sisih lor Portugal. Kastil Guimaraes wiwit abad kaping-XNUMX dununge ana ing bukit lan bisa munggah menyang Torre del Homenaje kanggo nikmati pemandangan kasebut. Istana Dukes Braganza minangka barang penting liyane, dibangun ing abad kaping XNUMX. Saliyane, sampeyan bisa menyang Santuario da Penha kanthi funicular, pusat ziarah sing nawakake pemandangan sing luar biasa.

Viana do Castelo

Apa sing kudu dideleng ing Viana do Castelo

Viana do Castelo cedhak banget karo tapel wates karo Galicia. Kutha cilik sing nawakake sange Sanctuary of Santa Luzia ing wilayah sing dhuwur banget, kanthi pemandangan pesisir, pantai lan kutha sing apik tenan. Yen kita ana ing tengah, kita bisa nggawa funicular menyang papan suci, nanging sampeyan uga bisa munggah nganggo mobil. Ing kutha kasebut kita bisa ndeleng kapal sing misuwur Gil Eames, sing wis suwe digunakake minangka kapal rumah sakit.

Benteng ing Valença do Minho

Apa sing kudu dideleng ing Valença do minho

Babagan pisanan sing menehi kita Sugeng rawuh ing sisih lor Portugal yaiku Valença do Minho, papan sing dikunjungi banget kanggo bètèngé sing apik lan pasar, sing dianakake saben dina Rebo saben wulan. Nduwe tanduran sing dibentuk dening rong perkebunan kanthi area tembok liyane lan moat. Kutha iki uga nduwe arsitektur agama sing penting karo papan kaya Matriz de Santa Maria dos Anjos lan Kapel Militer Buen Jesús.

Pesona Porto

Apa sing kudu dideleng ing Porto

Papan liya sing ora bisa ditinggalake yaiku kutha Porto sing apik banget, papan sing duwe sentuhan bohemian sing angel dilalekake. Sampeyan duwe kunjungan penting, nanging sampeyan uga kudu mlaku tanpa tujuan liwat dalan lan nemokake omah-omah sing lawas, sawetara ditinggalake, kanthi fasad ubin. Ing kutha sampeyan duwe pinggir Duero, wilayah sing bisa mlaku lan njupuk tiket kanggo numpak prau sing nyebrang kali sing nuduhake kutha kasebut saka banyu. Saliyane, sampeyan kudu ndeleng poin kaya ing toko buku Lello, kanthi undhak-undhakan sing luar biasa, katedral lawas sing dikenal kanthi jeneng Se, kanthi klambi kanthi jubin sing apik. Yen sampeyan seneng kothak Portugis iki, sampeyan ora bakal ketinggalan stasiun Sao Bento, amarga sampeyan bisa ndeleng ing sisih ngarep. Mercado do Bolhao minangka papan kanggo tuku produk khas lan yen sampeyan menyang Vilanova de Gaia, sampeyan bisa ngunjungi gudang ing anggur Port sing misuwur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.