Requirement ing pendidikan anak

syarat

Sanadyan akeh wong tuwa sing mikir ngelawan, syarat ing mundhakaken anak ora dianjurake ing kabeh. Sing becik yaiku nggayuh tengah, ora kakehan lan ora sithik.

Ing artikel ing ngisor iki, kita njlentrehake kabeh keraguan sampeyan babagan syarat pendidikan lan carane sijine menyang laku.

Apa syarate?

Kunci kabeh yaiku ngerti carane ngetrapake syarat kasebut ing pendhidhikan bocah cilik. Umumé, syarat kasebut bisa mbantu bocah nindakake samubarang kanthi optimal lan cocog, nanging kadhangkala panjaluk kuwi bisa generate meksa kuwat ing anak sing ends munggah mengaruhi wong emosi. Pramila penting banget kanggo nggawe keseimbangan apa sing dibutuhake lan entuk pendhidhikan sing paling apik kanggo bocah-bocah.

Ing titik apa syarat kasebut dianggep kakehan?

Panjaluk kasebut gedhe banget nalika bocah kasebut ditekan lan dheweke rumangsa ala amarga ora nyukupi pangarep-arep sing digawe. Syarat kasebut kudu duwe tujuan kanggo mulang bocah lan ora meksa dheweke sadurunge nindakake apa wae. Konsekuensi saka tuntutan sing berlebihan marang bocah yaiku:

  • Harga mandhiri sithik.
  • Wedi lan wedi nguciwani.
  • ora manut.
  • Kelainan prilaku lan prilaku.
  • Masalah emosi.
  • Kaku lan kuatir.
  • Masalah sing ana hubungane karo bocah liyane.
  • negara depresi.

ibu-karo-bocah

Kelas wong tuwa miturut panjaluk sing diwenehake

Ana telung jinis wong tuwa miturut panjaluk sing berlebihan marang anak-anake:

  • Ing Panggonan pisanan bakal sing dikenal minangka tuwane kaku. Wong tuwa kelas iki biyasane nglakokake paukuman lan cukup abot nalika nerangake pendhidhikan anak-anake. Padha ngleksanani kontrol nyedhaki nyenyet ing gesang anak lan ing pasuryan saka kasalahan lan kesalahane padha kathah dadi babar blas intolerant lan intransigent.
  • Tipe wong tuwa sing nomer loro yaiku sing duwe pangarep-arep sing dhuwur. Dheweke ngarepake asil sing apik banget kanggo anak-anake sing kadhangkala ora bisa ditindakake. Kabeh iki tegese tingkat frustasi bocah-bocah cukup dhuwur. lan asring nindakake ing tekanan dhuwur.
  • Tipe katelu saka wong tuwa sing hypervigilant. Wong-wong sing terus-terusan ngawasi anak-anake lan ngayomi dheweke kanthi cara sing meh ora duwe otonomi lan kamardikan nalika tumindak. Kontrol lan overprotection kasebut asring duweni akibat negatif marang perkembangan emosional bocah.

Nalika dadi fleksibel ing parenting

  • Nalika akhir minggu teka sampeyan kudu ngerti carane taman dikarepake lan dadi luwih fleksibel karo bocah-bocah.
  • Syarat kasebut ora dianjurake nalika bocah-bocah isih cilik.
  • Yen bocah banget sensitif Sampeyan kudu luwih fleksibel karo prilaku sampeyan.
  • Ora ana kedadeyan amarga bocah-bocah nggawe kesalahan. Kesalahan iku penting nalika nerangake nyinaoni bocah cilik.
  • Sampeyan ora bisa milih nalika bocah lagi muter utawa nglaras wektu luang.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.