Superfood sing kudu sampeyan lebokake menyang panganan

Superfoods

Nalika nerangake babagan nutrisi lan panganan, sampeyan ora bisa ujar manawa kabeh wis ditulis. Amarga, untunge, saben dina riset lan studi anyar sing ana gandhengane karo panganan lan kepiye pengaruh iki kanggo kita internal. Wis kabukten manawa kabeh sing diombe kena pengaruh siji utawa liyane. Lan kanthi cara sing padha karo sawetara panganan sing mbebayani kanggo kesehatan, panganan liyane luwih disenengi.

Sawetara panganan ngemot zat lan nutrisi sing mbantu nguatake sistem kekebalan awak. Apa sing penting kanggo dilindhungi saka virus, bakteri lan kabeh jinis penyakit. Panganan iki diarani "superfoods" lan kalebu ing panganan kanthi rutin, bisa mbantu sampeyan dadi luwih sehat, kuwat lan dilindhungi saka njero ati.

Apa sing diarani superfoods

Sanajan wis modis pirang-pirang taun kepungkur, panganan super ora anyar. Iku luwih, yaiku panganan sing wis dadi bagian saka panganan Mediterania, kayata minyak zaitun. Nanging, umume sing diarani superfood yaiku wiji, woh wohan lan panganan sing eksotis, yaiku sing nggawe spesial lan aneh kanggo umume manungsa.

Tembung superfood ora duwe basis ilmiah dhewe, nanging bisa ditampa amarga definisi cukup realistis ing babagan sifat nutrisi panganan sing kalebu ing dhaptar istimewa. Wiwit superfood minangka panganan nilai nutrisi sing dhuwur sing nyedhiyakake mupangat kesehatan sing gedhe, kayata antioksidan, vitamin, utawa lemak sehat.

Makanan super sing kudu ana ing panganan

Dhaptar superfood dadi saya akeh, amarga produk kasebut asale saka tani organik nganti akeh lan saya akeh perusahaan sing nganjurake panganan sing paling alami lan sehat. Saiki, kudu dielingi manawa panganan dhewe ora duwe kemampuan kanggo ningkatake kesehatan. Diet sing sehat kudu imbang, beda-beda lan moderat. Yen sampeyan uga kalebu superfoods, awak bakal entuk manfaat saka kabeh sifat.

Woh wohan beri Acai

Woh wohan beri Acai

Woh iki padha karo blueberry minangka salah sawijining sing paling migunani kanggo kesehatan amarga antioksidan sing akeh. Uga, woh wohan beri açaí yaiku sugih asam lemak omega 3, 6 lan 9, asam amino penting sing penting banget kanggo kesehatan. Antarane akeh sipat kesehatan, woh wohan beri sing apik kanggo nguatake sistem kekebalan awak, nglawan penyakit kayata kanker lan, jarene, kanggo kesehatan seksual.

Wiji Chia

Mungkin salah sawijining panganan super sing paling terkenal amarga wis pirang-pirang taun wiji chia saya akeh ing pawon kabeh sing ngupaya nambah kesehatan. Iki minangka wiji sing kebak mupangate migunani, ing antarane kalebu akeh asam lemak penting, kalsium, magnesium lan kandungan serat sing akeh. Wiji kasebut yaiku apik kanggo transit usus, jantung, diabetes utawa kolesterolantara liya.

Teh Matcha

Superfood iki bisa dianggep penting, amarga amarga akeh sifat, dadi salah sawijining sing paling migunani kanggo kesehatan. Teh Matcha ora liya yaiku jinis teh ijo sing dicampur karo banyu, yaiku, godhong kabeh dikonsumsi lan ora mung infus, sing nambah sifat. Antioksidan kuat sing ngalangi penuaan seluler, ing antarane akeh manfaate kesehatan liyane.

Kunir

Kunir

Rempah-rempah sing asale saka oyot kulawarga jahe, dianggep minangka anti-inflamasi alami. Iku apik kanggo jantung, iku anti-inflamasi, antioksidan lan apik kanggo nyegah lan ngobati sawetara jinis kanker.

Iki minangka salah sawijining superfood paling penting sing wis dingerteni, sanajan ora mung siji-sijine. Sanajan penting banget, panganan iki kalebu ing pola diet kanthi seimbang. Amarga mung kabeh properti lan mupangat kesehatan bisa kawujud. Amarga penting banget kanggo eling pilar gesang sehat yaiku diet, olahraga lan pakulinan sing sehat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.