Panganan kanggo nambah serotonin lan dopamin lan nambah semangat

Ing jaman saiki stres banget, iku penting kanggo nindakake kabeh cara supaya duwe pikiran sing apik lan saengga bisa nggayuh kahanan kesejahteraan. Kanggo iki, kita bisa mbantu awake dhewe kanthi macem-macem prekara kayata olahraga, sosialisasi utawa panganan.

Ing artikel saiki kita bakal menehi rekomendasi macem-macem panganan sing mbantu produksi serotonin lan dopamin, kalorone penting kanggo nggayuh swasana sing apik, nyuda depresi, stres lan faktor swasana ati liyane sing bisa nyebabake kita dina iki.

Apa sing diarani serotonin lan dopamin?

Serotonin lan dopamin kalebu loro neurotransmitter sing ningkatake kualitas istirahat sajrone turu, ngatur tekanan getih lan menehi level energi lan kesejahteraan tartamtu. Bebarengan karo endorfin lan oxytocine dikenal minangka hormon rasa seneng.

Ngramut panganan sing macem-macem lan cukup, ora ana bahan sing mbebayani lan panganan sing luwih milih produksi serotonin lan dopamin, ngidini kita tetep swasana apik utawa paling ora bisa nglawan semangat.

Tingkat serotonin lan dopamin ganti ing awak amarga macem-macem sebab amarga bisa:

  • Stress
  • Panganan sing sugih lemak jenuh, gula, ultra-olahan, lsp.
  • Penyakit sing ana gandhengane karo kelenjar tiroid.
  • Konsumsi obat-obatan tartamtu.

Mula, kita kudu nyuda papat faktor kasebut sabisa-bisa. Temenan ana sawetara kaya loro sing bisa dadi luwih rumit, nanging disaranake sampeyan bisa nindakake kabeh sing bisa supaya ora nandhang sangsara.

Mungkin sampeyan bisa uga kasengsem ing:

Panganan sing mbantu nambah tingkat serotonin lan dopamin

Ana panganan sing, amarga komposisi nutrisi, nambah lan nambah fungsi otak lan negara depresi utawa nyuda semangat. Panganan iki kasedhiya kanggo sapa wae lan kalebu ing panganan sing bisa ngasilake akeh mupangat ngluwihi nambah level loro neurotransmitter kanggo rasa seneng lan kesejahteraan.

coklat

Coklat kanggo kulit

Tanpa mangu-mangu salah sawijining panganan sing paling dikarepake ing konsumsi. Nanging, kita kudu eling yen coklat peteng, sabisa lan tanpa gula. Yen njupuk jinis coklat iki, kita bakal entuk akeh mupangate kanggo awak, kalebu tambah serotonin lan dopamin. Iki uga nyedhiyakake eksorfin sing nglawan rasa sakit lan theobromine sing menehi energi. 

Mungkin sampeyan bisa uga kasengsem ing: Coklat: apa lan kapan kanggo mangan lan mupangate kanggo kesehatan

Avena

Avena

Gandum dikonsumsi kanthi bener (yaiku, difermentasi, kita menehi artikel ing pungkasan bagean iki babagan cara ngonsumsi gandum), yaiku karbohidrat sehat sing nduwe pengaruh sing tenang ing otak kita. Iki luwih milih produksi triptofan, yaiku asam amino esensial sing disintesisake serotonin. 

Kajaba iku, gandum menehi protein lan asam amino penting liyane kanggo kita. Becike miwiti sarapan sing enak karo panganan iki. Mesthine, dikonsumsi kanthi bener kanggo nyegah antinutrien.

Mungkin sampeyan bisa uga kasengsem ing: Oatmeal: cara nggunakake lan kenapa

Banana

Pisang kanggo masker rai

Iki minangka panganan sing penting kanggo nyedhiyakake tenaga lan kesejahteraan. Maneh, kita lagi ngadhepi panganan sing mbantu produksi triptofan, nanging uga nyedhiyakake akeh vitamin sing mbantu sintesis lan metabolisme macem-macem neurotransmitter ing antarane yaiku serotonin lan dopamin.

Endhog

Konsumsi endhog we mbantu produksi triptofan lan vitamin B6, sing penting kanggo ngasilake serotonin lan dopamin. 

Yen sampeyan salah siji sing wedi mangan endhog amarga kolesterol, disaranake maca artikel ing ngisor iki sing bakal nerangake endhog Dheweke mbantu kesehatan kita amarga kolesterol sing ana gandhengane apik. 

Mungkin sampeyan bisa uga kasengsem ing: Pira endhog sing bisa dipangan?

Salmon

Salmon

Ora mung salmon, nanging kabeh iwak biru, Dheweke sugih karo vitamin B lan omega-3, sing penting kanggo otak kita. Dheweke ora mung seneng karo memori lan perhatian kita, nanging uga bakal nyebabake swasana ati sing apik. Mula dianjurake banget kanggo nganggo iwak iki saben minggu.

Mrica

Mrica abang

Mrico, utamane abang, minangka panganan liya sing bisa nambah rasa seneng neurotransmitter. Dheweke uga menehi kontribusi antioksidan sing gedhe.

Sensasi sing diproduksi dening capsaicin nambah produksi endorfin lan mula kesejahteraan kita.

Chickpeas

Cekak sing dibumboni garing

Legum iki paling dihargai kanggo nambah serotonin lan dopamin. Mula iku dikonsumsi ing pirang-pirang negara wiwit jaman kuna. Disaranake dikonsumsi adhem, ing salad utawa ing hummus.

Nanas

Irisan buah

Nanas minangka salah sawijining panganan sing ora ilang ing panganan saben minggu wiwit kita nyedhiyakake macem-macem mupangat kayata: 

  • Vitamin C
  • Produksi melatonin, yaiku hormon turu. Dadi pilihan sing apik kanggo njupuk woh iki ing wayah wengi.
  • Iki minangka sekutu sing apik kanggo ngatasi rasa kuwatir.
  • Iki anti-natoni
  • Diuretik lan mulane mbantu nyegah cairan.
  • Wis detoksifikasi.
  • Iki uga nyedhiyakake akeh vitamin (B1, B6, E) lan mineral (magnesium, yodium, kalium, asam folat ...)

Wiji kembang srengenge utawa wiji kembang srengenge

wiji kembang srengenge

Pipa kasebut yaiku sugih triptofan, asam amino penting sing wis dibahas ing panganan liyane sadurunge. Dheweke uga duwe nomer akeh antioksidan lan magnesium. 

Mesthi wae, cita cita yaiku ngonsumsi kanthi alami, tanpa uyah. Kanthi sawetara tangan cilik sing tergabung ing salad, puree, roti krasan, smoothie utawa apa wae sing kita pikirake, kita bakal bakal menehi sumbangan nutrisi kanggo awak.

Mungkin sampeyan bisa uga kasengsem ing:

Kaya dene owah-owahan irama urip, kudu ditrapake suwe banget supaya bisa ngerteni efeke. Mula, rekomendasi yaiku nggabungake panganan kasebut lan tetep ing panganan mingguan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.