Apa ora ana wong tuwa sing mengaruhi para remaja?

taruna kanthi kuatir

Cah enom sing entuk bathi saka hubungan sing sehat karo wong tuwane bisa uga duwe kahanan sing beda-beda sing nyebabake salah sawijining wong tuwane ora tetep bebarengan karo dheweke. Bisa uga pati, pegatan utawa kahanan liyane sing bisa ngiwa remaja tanpa wong tuwa. Yen wong diwasa ing sacedhake ngerti yen sampeyan butuh perawatan efek emosional ing remaja, efek negatif jangka panjang bisa diatasi.

Kelompok dhukungan, dhukungan saka kulawarga liyane ... dheweke bisa nyuda efek negatif ing remaja yen ora ana siji utawa loro wong tuwa. Para remaja bakal ngalami sensasi sing beda-beda, bisa uga duwe masalah perkembangan kognitif, kuatir ... lan kabeh kudu dipikirake kanggo nambani.

Hubungan sing ganggu

Nalika bocah enom nandhang sangsara amarga ora ana wong tuwa, bisa nyebabake hubungan karo wong liya. Masalah umum ing para remaja tanpa wong tuwa yaiku dheweke rumangsa ditinggal lan duwe citra awake dhewe sing ora apik. Iki bakal nyebabake dheweke dadi nesu marang jagad iki lan wiwit duwe katergantungan emosional amarga wedi ditinggal. Para remaja sing absen kasebut bisa uga duwe jinis seks sing ora aman, tumindak agresif, penyalahgunaan obat-obatan utawa alkohol.

taruna kanthi kuatir

Masalah agresi

Cah enom sing nandhang kakung saka bapakne bisa uga rumangsa nesu banget lan iki wujud agresi nalika emosi ora ditangani karo anggota kulawarga, wong diwasa cedhak utawa spesialis psikologi. Kanggo ngindhari jinis masalah iki, bocah kudu rumangsa dhukungan lan sandhangan emosional saben wektu supaya bisa ngontrol agresif sing dirasakake. tumrap awake dhewe lan marang wong liya.

Masalah pangembangan kognitif

Cah enom sing tuwuh ing kluwarga karo wong tuwa loro bakal tampil luwih apik tinimbang bocah enom sing wis nandhang kapitunan salah sawijining wong tuwa utawa sing ora ana salah sawijine. Kulawarga siji-wong tuwa luwih cenderung duwe remaja sing wis gagal sekolah. Faktor sing nyumbang kanggo nyuda kognisi ing bocah enom karo bapak sing ora ana yaiku wong tuwa ora ngawasi pasinaon kanthi cekap. Salah sawijining cara kanggo nglawan faktor kasebut yaiku njaluk dhukungan liwat keterlibatan kulawarga utawa njaluk saran profesional.

taruna kanthi kuatir

Masalah kuatir

Umur remaja ing omah sing ora duwe ibu bisa uga ngalami serangan kuatir. Ibu sing ora ana uga bisa nggawe bocah luwih gugup, kuwatir lan uga emosional amarga ora wedi ditinggal. Nalika bocah ora duwe perawatan lan raket saka hubungan ibu lan bocah sing sehat, bisa nyebabake masalah emosi sing serius sing kudu diatasi karo para profesional. Pemisahan ibu bisa nyebabake masalah kinerja akademik, masalah sosial lan emosi ing para remaja.

Iki minangka sawetara masalah sing ditindakake remaja amarga ora ana wong tuwa sing suwe. Bocah-bocah lan remaja kudu duwe siji utawa loro tokoh sing ana ing perkembangane lan nalika, amarga kahanan urip, salah sawijining tokoh dijupuk saka dheweke, sanajan kulawarga siji-wong tuwa ana lan dheweke nindakake kabeh sing paling bisa. lan ngerti, bocah bakal butuh perhatian psikologis supaya bisa ngatasi lara emosi sing diduweni lan banjur sinau urip maneh kanthi kasunyatan anyar sing kudu diadhepi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.