Obat alami kanggo ngobati aponia ing omah

Obat alami aphonia

AC utawa dadi panas, nyuda swara sampeyan, suwe banget ngobrol ing papan kerja, minangka panyebab umum aphonia. Ing kasus paling, kalebu soko sak wentoro sing bisa ditanggulangi karo obat ing omah. Nanging, yen luwih saka 10 dina sawise nyoba obat kasebut lan masalahe durung entek, sampeyan kudu lunga menyang kantor dokter.

Kerak bisa dadi akibat saka masalah sing luwih gedhe mula ora kudu dilalekake. Nanging, sampeyan bisa nyoba obat kasebut luwih dhisik lan yen sampeyan bener yaiku overxertion, cold, utawa pharyngitis, sing dadi penyebab paling umum saka serak-serak kadang-kadang, sampeyan bakal enggal weruh bedane.

Obat alami aphonia

Kanggo wong akeh, swara es alat kerja lan nglindhungi minangka bagean penting saka kesehatan. Ana prekara sing asring dieling-eling, amarga wis dibahas luwih banter tinimbang kudune, asor lingkungan ora dianggep lan pita swara kasebut ketegangan. Yen iki dadi masalah lan sampeyan kudu ngupayakake swara, sampeyan kudu nambah ati-ati kanggo rutinitas sampeyan. Kaya obat alami aphonia sing bakal dakcritakake ing ngisor iki.

Regangkan otot ilat

Lidah bukaan kanggo nambani aphonia

Sanajan sampeyan pancen aneh karo sampeyan, basa ilat minangka salah sawijining latihan utama kanggo para penyanyi, amarga iku otot sing penting kanggo vokalisasi. Opo maneh, mulet ilat ngeculake pita swara cepet. Dadi obat sing gampang, cepet lan efektif banget. Sampeyan mung kudu nancepake ilat, bungkus karo sapu tangan katun sing resik banget lan cekel ing sisihane.

Tarik ilat, kaya-kaya pengin metu saka cangkem. Ati-ati lan yen sampeyan ngerteni rasa lara, tarik kanthi luwih sithik amarga ora prelu. Sampeyan kudu olahraga kanthi ati-ati, supaya nalika ngencengi otot ilat, tali swara kasebut santai. Baleni proses kasebut kaping pirang-pirang yen sampeyan duwe episode aphonia lan yen sampeyan bisa nganggo swara, gabungake latihan iki menyang rutinitas saben dina.

Gargle karo madu, minyak lan lemon

Campuran iki cocog kanggo ngatasi masalah serak lan tenggorokan kadang-kadang. Sampeyan mung kudu nyampur setengah gelas banyu panas, sendok madu, jus setengah lemon lan minyak sendok digawe saka zaitun. Cara kanggo ngobati obat alami iki gampang banget, sampeyan bisa ngombe kanthi ngombe sithik, supaya cairan bisa mili alon-alon menyang tenggorokan. Utawa sampeyan bisa gargle sadurunge ngombe dicampur.

Propolis, sing paling apik kanggo obat alami kanggo serak

Propolis kanggo perawatan aphonia

Salah sawijining obat alami sing paling migunani kanggo tenggorokan, amarga amarga sifat antibakteri lan anti-inflamasi, efektif banget kanggo ngobati tenggorokan umume. Propolis yaiku bahan madu sing digawe lebah saka resin wit. Sampeyan bisa nemokake obat iki ing herbalists lan sampeyan mung kudu njupuk 4 utawa 5 tetes saben dina kanggo ngerteni mupangate.

Bawang lan madu

Campuran sing aneh nanging efektif banget kanggo apa sing bakal ditindakake. Madu banget moisturizing lan migunani kanggo perawatan tenggorokan. Dene bawang, Amarga sifat antibiotik, dianjurake banget minangka obat alami kanggo infeksi tenggorokan. Bebarengan, iku minangka obat sing becik kanggo aphonia akut sing sok-sok. Sampeyan mung kudu nyigar potongan bawang bombay kanthi apik lan dicampur karo rong sendok madu. Kanthi sendok teh, sampeyan bakal bisa ndeleng efek sing tenang sawetara menit.

Jahe minangka obat alami sing paling apik kanggo perawatan tenggorokan umume lan swara khususe. Iki minangka umbi kanthi sifat obat alami sing hebat. Minangka langkah pencegahan, nyiyapake gelas nganggo pot madu, jus saka 2 lemon, jeruk nipis sing diiris lan oyod jahe ing irisan cilik. Campur kabeh bahan lan isine nganti 48 jam. Saben dina njupuk siji utawa loro sendok campuran iki esuk lan sampeyan bakal menehi perlindungan total kanggo tenggorokan sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.