Diet ing menopause

Diet ing menopause

Wektu anyar wis teka kanggo urip sampeyan, kanthi akeh owah-owahan, sensasi lan perasaan campur aduk. Mulane, kita kudu tansah menyang dhokter sing dipercaya kanggo menehi sawetara pedoman sing kudu ditindakake. Sing jarene, kita kudu njaga awake dhewe kaya sing wis ditindakake sajrone urip, sanajan bener yen kita bisa dadi luwih spesifik. Apa sampeyan ngerti carane nggawa panganan nalika menopause?

Wiwit saben kita ngadhepi salah sawijining tahapan sing nggawe urip kasebut, kita duwe sawetara keraguan lan malah ora mesthi. Dina iki kita bakal nyebutake bagean panganan, apa panganan sing paling sampeyan butuhake lan sing bakal nggawe sampeyan luwih apik. Diwenehi owah-owahan ing metabolisme katon lan kita kudu njupuk menyang akun.

Panganan ing menopause: panganan sing penting

Sadurunge miwiti, kita kudu tansah njlentrehake yen tembung pungkasan karo spesialis. Amarga kadhangkala kita kudu nambah macem-macem penyakit, sing ora ana hubungane karo menopause, nanging bisa mengaruhi diet kita. Sing jarene, panganan sing penting kanggo wektu iki yaiku:

  • Iwak biru sing nyedhiyakake asam lemak esensial, nyegah penyakit kardiovaskular.
  • woh-wohan garing alami amarga padha duwe vitamin kaya E lan antioksidan kuat.
  • Minyak zaitun Sampeyan ora bisa kantun. Ngontrol hipertensi saliyane kanggo nyuda kolesterol ala lan dadi sumber penting kanggo nglindhungi sistem kekebalan.
  • Kalsium ing. Ing kasus iki bener yen kalsium nduweni peran dhasar amarga bakal ana owah-owahan ing massa balung. Kerusakan balung teka ing urip kita. Dadi kita kudu ngurus proses iki liwat panganan ing menopause. Dadi, sampeyan ngerti manawa susu bakal ngiringi sampeyan ing wektu iki. Elinga yen mesthi luwih apik yen ora lemu banget.
  • ing Daging putih Dheweke mesthi ana nalika ngurus kita lan ing kasus iki, dheweke ora bakal ditinggal.

vitamins kanggo menopause

Apa sing ora bisa dipangan nalika menopause?

Iku bener sampeyan ora kudu mangan kabeh panganan utawa dhaharan sing lemak banget. Uga sosis, kabeh susu utawa pastry. Nanging mesthi, kadhangkala ngidam njupuk liwat gesang kita, lan ora mung ing menopause. Dadi kita ora bakal ngilangi langsung, nanging kita bakal mbatesi yen bisa. Amarga apa sing ora kita butuhake yaiku lemak sing ora menehi nutrisi apa wae, nanging sebaliknya. Kajaba iku, konsumsi kopi utawa minuman beralkohol sing berlebihan ora dianjurake.

Apa vitamin sing paling apik kanggo menopause?

Liwat panganan kita njupuk bagean gedhe saka vitamins sing perlu kanggo awak. Nanging bener yen sampeyan butuh luwih akeh, dhokter bisa menehi resep tambahan. Ing sawetoro wektu, kita bakal ngandhani sampeyan vitamins nduweni peran penting, nanging maneh kita nandheske sing padha bakal nindakake ing kabeh wektu wutah kita.

olahraga ing menopause

Ing kasus iki, ora kaya ngeculke awake dhewe digawa adoh dening vitamin B, D utawa K. Tanpa dilalekake kalsium kaya sing wis kasebut sadurunge uga Omega 3, seng utawa wesi lan magnesium. Dadi, saka apa sing sampeyan deleng, ana akeh kontribusi nutrisi sing dibutuhake kanggo njaga awak. Kita bakal entuk kabeh kanthi diet sing seimbang, nambah woh-wohan lan sayuran, uga kacang-kacangan utawa iwak lan daging putih. Mesthine, menu saben dina bisa maneka warna lan warnane, mula sampeyan ora perlu kuwatir.

Uga elinga tansah iku trep kanggo latihan olahraga. Iki bakal diwatesi kanggo kabutuhan saben wong, nanging tanpa mangu, lumaku watara 30 menit lan nindakake sawetara jinis latihan kekuatan bisa dadi kombinasi sing luwih sampurna kanggo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.