Migren ing Anak lan Remaja

sirah

Data kasebut nuduhake manawa migren minangka jinis nyeri sirah sing umum ing kabeh planet. Ing kasus bocah lan remaja, meh 75% wong ngalami migren ing sawetara wektu.

Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngomong babagan gejala migren sing paling umum ing bocah lan remaja lan apa sing kudu ditindakake wong tuwa kanggo nyuda gejala kasebut.

Gejala migren

Ana sawetara gejala sing mbantu mbedakake migren saka jinis sirah liyane:

  • Migren katon dumadakan lan cukup dadakan.
  • Nyeri biasane nyebabake salah sawijining bagean saka sirah, sanajan bisa uga ana ing sadhuwure bathuk bocah.
  • Nyeri sing kuwat biasane diiringi mutah lan mual.
  • Nyeri ing endhas luwih akeh kanthi swara padhang lan swara tartamtu.
  • Migren asring saya suwe saya suwe kanthi intensitas luwih utawa kurang.

Bocah-bocah asring duwe jinis utawa kelas migren sing misuwur minangka migren kanthi aura. Ing jinis migren iki, sadurunge nyeri sirah, bocah kasebut ngalami gejala liyane kayata lemes banget utawa visibilitas kabur. Sanajan saben migren beda, umume bisa bertahan antara 4 jam lan 3 dina.

Apa umure bocah bisa migren?

Sing normal yaiku episode migren kedadeyan saka 7 utawa 8 taun. Langka langka bocah cilik ngalami lara sirah sing parah lan parah. Migren bisa kedadeyan ing bocah lanang lan wadon kanthi ora jelas.

migren

Diagnosis migren ing bocah

Luwih saka setengah bocah sing nandhang migren biasane duwe sedulur sing biasane uga nandhang lara kasebut. Iki penting nalika nggawe diagnosis sing apik. Kanthi ujian fisik sederhana lan ngerti sejarah, dhokter biasane pas nalika diagnosa migren.

Cara ngatasi migren ing bocah-bocah

Ana sawetara faktor risiko sing bisa nuduhake sebabe bocah lara sirah kayata migren:

  • Asupan panganan tartamtu kayata coklat utawa keju. Ing kasus para remaja, asupan alkohol biasa uga bisa dadi sebab ngelu migren.
  • Urip banget ngepenakke.
  • Pangowahan hormonal manawa para mudha nandhang mangsa remaja
  • Turu ala lan kurang turu sing cukup signifikan.

Yen wong tuwa ngerti manawa anake lara migren, kudu mbantu dheweke ngaso ing lingkungan tanpa cahya utawa gangguan. Bisa uga kedadeyan yen turu mbantu migren lunga. Yen sampeyan ngerti manawa ana sisane, migren ora ilang, sampeyan bisa menehi paracetamol kanggo nyuda rasa sakit sing parah. Yen sanajan kabeh, migren isih ora ilang, kudu nggawa bocah menyang dokter kanggo miwiti perawatan sing cocog kayata profilaksis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.