Apa luwih becik bocah-bocah nganggo sikil tanpa alas?

alas kaki

Wis mesthi ana posisi sing bertentangan babagan apa apike bocah ora nganggo alas sikil utawa luwih apik nganggo alas kaki. Akeh wong tuwa sing nyegah anak-anake supaya ora nganggo alas sikil ing omah amarga wedi yen bakal adhem.

Iki mitos sejati amarga virus mlebu ing awak liwat saluran pernapasan. Kosok baline, para ahli babagan subyek menehi saran supaya bocah kasebut alas sikil ing omah amarga kanthi cara iki sikil tuwuh luwih apik.

Apa bocah kudu nganggo sepatu?

Para ahli menehi saran supaya ora nyelehake bayi ing sepatu nalika wulan pisanan. Nalika nglindhungi sikil bocah cilik saka suhu utawa kejut, cukupake kaos sikil. Elinga yen nyusup minangka kunci kanggo pangembangan sistem psikomotor bocah sing apik, mula ora kudu nganggo sepatu ing sikil.

Sawise bocah wiwit mlaku, wong tuwa kudu milih nganggo jinis alas kaki sing fleksibel lan ambegan kanthi sampurna. Saka umur 4 utawa 5 taun, alas kaki sing digunakake kudu kaku lan kuwat kanggo nglindhungi sikile bocah.

Apa mupangate kanggo bocah yen tanpa alas sikil?

  • Mlaku tanpa sikil tanpa sepatu bakal ngidini lengkungan sikil sing luwih apik, ngalangi supaya ora nandhang lara sing diarani sikil rata.
  • Sajrone urip pisanan, ebayi bakal duwe sensitivitas ing sikil luwih gedhe tinimbang tangans. Kanthi mlaku tanpa alas, sikil sampeyan mbantu sampeyan njelajah jagad sing ana ing sekitar sampeyan. Kajaba iku, tanpa alas kaki ngidini utawa nyumbang kanggo pangembangan kabeh pangertene bocah cilik sing luwih apik.
  • Nalika mlaku tanpa alas, bocah cilik bakal ngrasakake macem-macem jinis tekstur ing sikil. Iki ngidini bocah bisa tuwuh macem-macem sensasi sing diarani kinestetik, sing mbantu nambah posisi otot sing beda lan kanggo ngiyatake sendi awak.

alas kaki

Care yen bocah mlaku tanpa alas

  • Apike sampeyan lunga nganggo alas tanpa alas, Ora ateges yen bocah kudu sawayah-wayah tanpa jinis alas kaki. Yen arep menyang kolam renang, penting yen bocah cilik nganggo sandal, amarga iki minangka papan sing asring kena infeksi.
  • Yen sawetara jinis cedera bisa ditindakake nalika mlaku-mlaku tanpa sepatu, kudu dingerteni apa sing nyebabake cedera kasebut. Akeh kasus kudu vaksin tetanus kanggo nyegah infeksi dadi luwih parah lan nyebabake masalah serius lan serius.
  • Wong tuwa kudu ngerti kapan kahanane bocah cilik bisa nganggo tanpa alas lan nalika kudu nganggo sepatu. Sampeyan ora bisa ngidini bocah kasebut tetep tanpa sepatu lan mbiasakake mlaku tanpa alas.

Singkat, Dokter lan profesional menehi saran supaya bocah-bocah padha mlaku tanpa alas suwene sawetara dina. Kasunyatan ngrasa lemah lan mlaku tanpa jinis alas kaki, mbantu dheweke duwe sistem psikomotor sing luwih gedhe ing antarane kaluwihan liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.