Latihan sederhana kanggo ngendhokke gulu

Nyeri leher

Nyeri leher bisa nyebabake sapa wae lan asale bisa uga akeh sebab kayata postur utawa ketegangan otot sing ora apik. Nyeri gulu biasane ora ana konsekuensi, nanging yen rasa sakit ora digatekake bisa malih dadi perkara sing luwih serius. Biasane suwene sawetara wektu, bisa uga sawetara minggu ... nanging nalika lara luwih saka nem wulan mbok menawi sampun wancinipun golek dhokter kanggo ngerti apa sejatine kedadeyan kasebut.

Umume masalah gulu bisa diatasi kanggo latihan sing nyuda lan ngiyatake area gulu lan pundhak. Yen masalah isih ana, aja ragu-ragu menyang dhokter utawa kiropraktor kanggo konsultasi babagan penyakit sampeyan lan olahraga luwih intensif lan malah ngombe obat resep.

Bisa uga sebab gulu singset

Cah wadon lara gulu

Nyeri gulu umume minangka cilaka sing cukup sithik, lan rasa lega bisa mbantu sawetara latihan sederhana lan sawetara peregangan. Amarga gulu disambungake menyang mburi lan pundhak, nyeri gulu bisa saya suwe lan nyebabake area awak liyane kayata punggung lan pundhak.

Nyeri leher bisa disebabake dening macem-macem faktor kayata overuse, bundhas, whiplash, postur sing ora apik, tumor, galur otot, utawa amarga ora kerja ing komputer kanthi postur sing ora apik kanggo ndeleng layar utawa postur sing kurang nalika sampeyan sinau.

Sawetara gejala nyeri gulu

Sampeyan bisa ngerti nyeri gulu kanthi macem-macem cara kayata ngelingi lara lan nyeri. Nyeri bisa beda-beda intensitas saka lara kusam nganti lara sing cukup parah. Rasa mati rasa uga bisa uga lemes lan otot.

Umume masalah gulu biasane mung sawetara. malah masalah sing paling nemen bisa ditanggulangi kanthi latihan, pijet utawa akupunktur sing gampang lan praktis.

Olahraga kanggo nyingkirake nyeri gulu lan kontraksi

Wanita karo gulu sing dikontrak

Latihan kanggo gulu iki migunani kanggo nyingkirake nyeri gulu, uga kanggo kontraksi, utawa nyepetake gulu ... uga bisa mbantu sampeyan supaya ora bisa ngalami masalah gulu ing mbesuk. Opo maneh, latihan iki uga cocog supaya sampeyan bisa nindakake ing endi wae lan kapan wae, sampeyan bisa nindakake ing kantor, ing mobil utawa ing pesawat.

Sadurunge nindakake pakaryan, luwih becik ditrapake panas ing area sing lara, lan yen wis rampung luwih becik nyelehake kompres adhem utawa tas sayuran beku sing dibungkus nganggo andhuk. A) Nggih Sampeyan uga bisa nyuda rasa nyeri lan uga inflamasi yen sampeyan ngalami inflamasi.

Kajaba nindakake olahraga, sampeyan kudu eling yen gulu sampeyan lara amarga ora duwe postur sing apik utawa amarga sampeyan nggunakake panggunaan lan ora ngurus, sanajan olahraga. bisa mbalekake lara. Sampeyan kudu ngerti babagan pain supaya ora ana postur utawa kebiasaan sing ala sing nyebabake sampeyan ngalami rasa ora nyaman sacara lan rasa lara amarga kontrak.

Yen sampeyan duwe kontrak lan ngrasakake rasa sakit sing kuat ing wilayah kasebut, terus maca amarga sampeyan bakal ngerti sawetara latihan sing bakal mbantu sampeyan ngredhakke lan supaya ora kedadeyan maneh ing mbesuk.

Olahraga 1

Olahraga kanggo santai gulu

Ing latihan pertama iki, sampeyan ora butuh akeh ruang, mung papan sing bisa diadegake. Ngadeg ing posisi sing tegak lan lengen sampeyan digantung ing sisih awak. Rileks awak lan pundhak pundhak lan gulu, banjur santai. Baleni udakara sepuluh kaping.

Olahraga 2

Sabanjure sampeyan kudu njupuk napas sing penting kanggo oksigen otot. Napas kanthi jero lan alon-alon angkat pundhak lan lakoni kanthi muter lan nggawa pundhak bali banjur maju. Baleni gerakan iki udakara sepuluh kaping lan sampeyan bakal wiwit krasa lega.

Olahraga 3

Ing latihan kaping telu iki, sampeyan kudu mindhah sirah kanthi ati-ati lan gerakan alus. Sampeyan kudu pura-pura nggawa kuping kiwa menyang wong tengen lan terus posisi iki limang detik, banjur bali menyang posisi wiwitan kanthi tliti nyelehake ing tengah. Banjur olahraga sing padha kanthi nggawa kuping sisih tengen ing pundhak kiwa. Baleni saben gerakan kira-kira sepuluh kali.

Olahraga 4

Cah wadon ngleksanani latihan gulu

Kaya sing wis sampeyan lakoni nganti saiki, olahraga iki uga kudu ditindakake kanthi alon-alon supaya ora lara yen nganggu banget. Sampeyan kudu nyuda alon-alon nganti alon-alon nganti mandheg ing dodo, banjur obah menyang pundhak sampeyan kaya sampeyan nggambar godhong karo dagu. Tahan posisi iki sawetara detik banjur bali menyang tengah. Nindakake gerakan menyang sisih liyane. Lakukan latihan iki udakara kaping sepuluh.

Olahraga 5

Ing latihan iki sampeyan kudu ngunggahake loro pundhak nanging tanpa ngunggahake tangan banjur mudhun alon-alon. Iki minangka cara kanggo ngendhokke gulu kanthi gampang lan ing endi wae, sampeyan bakal weruh istirahat sing apik sawise dilakoni paling ora 10 kali.

Olahraga 6

Sampeyan kudu njaga awak kanthi tegak lan lurus, banjur dorong dagu supaya bisa ngrasakake tenggorokan. Otot gulu alon-alon nahan pose iki nganti limang detik. Banjur kundurake kepala sampeyan menyang posisi tengah lan alon-alon meksa mundur, terus njaga sirah sampeyan. Tahan posisi kasebut nganti limang detik maneh. Baleni iki udakara kaping sepuluh.

Kabeh latihan kasebut bisa ditindakake kapan wae lan ing endi wae, nanging Elinga yen rasa lara ora ilang sawise nindakake latihan kasebut sajrone wolung minggu, mula sampeyan kudu golek dhokter kanggo golek solusi liyane sing cocog karo sampeyan. Sampeyan kudu yen ngrasakake lara, aja nganti suwe banget ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luisa ngandika

    Latihan sing disaranake menehi asil sing apik, aku saranake supaya sampeyan olahraga, bisa mbantu nyuda rasa nyusahake

  2.   yolanda ngandika

    olahraga sing apik banget. Aku ngetrapake kanthi ketat kaya sing diarahake lan aku luwih apik. Aku bakal terus nindakake dheweke dadi kebiasaan sing apik. Matur nuwun

  3.   bojomu ngandika

    Excelente !!!

  4.   Martin Velazquez ngandika

    Aja nglirwakake latihan sing disaranake; Dheweke pancen efektif, gampang ditindakake, ora mbutuhake usaha sing angel. Kita mung kudu nindakake saben dinane lan kanthi disiplin, yaiku menehi jadwal kanggo nindakake
    , tetep lan sampeyan bakal bisa ndeleng asil sing apik.
    Dheweke mbebasake aku saka operasi.