Kolam alami ing kebon: alternatif sing langka

Kolam alami

Sawetara musim panas kepungkur, disaranake kepiye rencana plancongan kulawarga, pitung kutha lan / utawa mujur nengen alam geografi kita karo kolam air tawar alami. Kolam alami sing bisa sampeyan nikmati ing kebon sampeyan. Pilihan alternatif sing umum sampeyan durung nimbang, apa kita salah?

Yen sampeyan duwe kebon gedhe lan ora duwe kolam kanggo nyegerake suhu ing musim panas, mesthine sampeyan wis nganggep nginstal. Ana macem-macem pilihan, sanajan sawetara ana sing mikir babagan kolam alami ing taman. Alternatif sing nyedhiyakake pengalaman unik, beda banget karo kolam renang internal utawa prefabrikasi.

Apa kolam renang alami?

Kolam renang alam ora liya yaiku ekosistem sing tuwuh subur ing alam sing ana ing sakiwa tengene lan banyu kasebut tetep alami kanthi resik, berkat kekuwatan pemurnian tanduran lan mikroorganisme tartamtu lan gumantung karo sistem teknologi inovatif.

Kolam alami

Nggawe kolam alami mbutuhake sinau sadurunge. Panaliten sing mbutuhake investasi dhisikan sing penting lan lingkungan fisik lan kondisi lingkungan sing seragam sing diwenehake dening ruang fisik tartamtu kanggo saklompok flora lan fauna sing ngenggoni bakal dianalisis.

Banjur, nyoba niru kolam alam, kolam taman alam dirancang kanthi bentuk sing ora teratur lan wilayah sing luwih cethek lan jero kanggo dicampur karo lanskap. Kira-kira 20-30% lumahing kasebut bakal dialokasikan menyang area regenerasi, area sing akeh tanduran banyu sing bakal menehi kontribusi Pangobatan banyu kanthi bantuan pompa, lan volume sing isih ana ing area renang. Ukuran sing biasane mbutuhake ukuran minimal 18m2.

Kaluwihan lan kekurangan

Wong sing duwe kekarepan kanggo golek alternatif sing luwih ramah lingkungan bakal ditemokake ing kolam taman alam sing bisa dadi sekutu sing apik kanggo musim panas lan investasi sing dibutuhake.

Kaluwihan

  • Integrasi menyang malang. Kolam renang kaya ngono mesthi ana ing kana.
  • Ngurmati lingkungan. Kolam renang alami diwenehi nutrisi karo lingkungane. Tanduran lan mikroorganisme digabungake, dadi papan urip. Kajaba iku, bisa migunani yen duwe omah sing cukup jero kanggo sawetara jinis iwak banyu adhem. Iwak koi lan iwak emas minangka sing paling populer, amarga ora tahan suhu sing sithik lan umure umure dawa.
  • Ora beracun. Kolam kebon alami niru kolam lan tlaga, nggunakake kekuwatan nyuci tanduran lan mikroorganisme supaya banyu tetep resik, bening lan sehat. Mula, bahan kimia kasebut diturunake ing kolam renang konvensional kanggo mateni mikroorganisme ing banyu kayata fitoplankton lan bakteri.
  • Pangopènan. Kolam renang alam mbutuhake pangopènan luwih sithik tinimbang kolam tradisional. Ora ana bahan kimia sing ditangani lan ora perlu pompa got kanggo ndandani utawa ngresiki tahunan, sing nambah biaya perawatan. Nanging, yen kudu ngurus tanduran lan nyopot godhonge supaya ora nglumpuk, kaya ing kebon.

Kolam alami

cacat

  • Investasi kasebut. Antarane kekurangan, sing paling gedhe yaiku investasi sing dibutuhake. Ora ana informasi babagan iki, nanging saka apa sing wis bisa dingerteni yen desain lan konstruksi dikontrak karo perusahaan khusus, kolam alami utawa kolam renang bio dhasar 18m2 udakara antara € 8000 lan € 12000, munggah iki nalika nambah ukuran lan teknologi.
  • Lemah. Sampeyan ora bisa nggawe kolam alami ing medan apa wae lan sampeyan butuh papan minimal, udakara 20m2.

Nggawe kolam alami, bertentangan karo sing sampeyan kira, ora kalebu ndhudhuk siti lan nyelehake tanduran lan watu sing ngresiki banyu lan nggabungake menyang lemah. Yen pengin seneng kolam alami ing taman kanthi perawatan minimal lan banyu resik tanpa racun, kita kudu nggatekake panelitian babagan lahan lan desain sabanjure.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.