Kepiye ngerti yen sampeyan perfeksionis

Kuwalitas perfeksionis

Kesempurnaan ora ana, sanajan kita nyoba ngupayakake kabeh cara. Nanging ana wong sing nyampurnakake lan iki bisa dadi perkara sing apik utawa ora apik. Amarga wis ngerti, kabeh tumindak ekstrem bakal dadi negatif lan uga mbebayani. Pramila dina iki, kita nerangake kabeh langkah sing bakal ditindakake kanggo ngerteni manawa ana utawa ora.

Nalika ngomong babagan wong sing sampurna, pancen sejatine kita bisa beda-beda. Amarga Yen ana prekara sing ngidini sampeyan bisa ngembangake kuwalitas sing luwih apik lan nggawe sampeyan tuwuh, mula bakal positif. Nanging iki ora mesthi asring, mula kita kudu ngobrol babagan bagean negatif sing bakal ditindakake dening perfeksionisme.

Apa tegese dadi wong sing sampurna?

Kita bisa ujar manawa dadi perfeksionis minangka salah sawijining sipat sing bisa diduweni kabeh wong. Sipat kaya wong liya sing bakal dadi bagian saka kepribadian kita. Dikandhani babagan wong yen dheweke kepengin entuk serangkaian tujuan nanging tanpa gagal, utawa nggawe kesalahan amarga tumrape dheweke bakal gagal nggawe kesalahan sing paling sithik. Mula, tingkat kuatir sampeyan bakal saya tambah, toleransi bakal saya suda lan urip sampeyan bakal dadi stres terus-terusan, kanggo nggayuh tujuan sing ora bisa ditindakake kaya sing sampeyan bayangake ing pirang-pirang kesempatan. Mesthine, kabeh iki mesthi wae dijupuk ing sisih paling negatif. Amarga kaya sing wis dituduhake, yen sampeyan nemtokake target, watesan lan ngupayakake kanthi semangat lan sampurna, mula sampeyan bakal oleh versi sing paling apik.

Wong sing sampurna

Sembarang kesalahan yaiku kegagalan

Iki minangka salah sawijining ciri sing duweni perfeksionis. Kaya sing wis dikomentari kanthi becik, dheweke kepengin kerja sing resik. Ngandika kaya iki, bisa dadi sing paling positif, nanging ing kabeh karya lan ing kabeh urip kudu mesthi ana wates kesalahan utawa uga kegagalan lan kesalahan amarga iki bakal nggawe kita sinau. Wong perfeksionis ora bisa ndeleng kaya ngono. Dobel dibutuhake supaya ora tiba ing bagean iki amarga kanggo wong-wong mau bakal gagal lan rumangsa duwe rasa salah.

Utawa ireng utawa putih

Sipat liya saka wong perfeksionis yaiku ora ninggalake ruang abu-abu. Yaiku, putih minangka salah sawijining warna dhasar sing padha karo kaunggulan lan kita bisa ujar manawa nuduhake bagean. Nalika warna ireng nggambarake bagean liyane, nanging kanggo nggayuh siji liyane, kudu ana dalan kanthi macem-macem warna. Kanthi tembung liya, mesthi ana lapangan tengah, kurang kanggo para perfeksionis.. Iki watesan ekstrim, tanpa ana sing istiméwa. Sing nggawe kita nyebutake manawa dheweke minangka wong sing ngritik awake dhewe lan yen dheweke tiba ing dalan bakal dadi malu kanggo awake dhewe.

Kepribadian perfeksionis

Dheweke ora ngrungokake saran

Minangka aturan umum, ora masalah apa sing sampeyan critakake, amarga ora ngrungokake saran saka wong liya. Dheweke duwe target dhewe lan sanajan sampeyan pengin menehi pendapat sing apik, dheweke ora bakal trima. Amarga dheweke duwe barang sing luwih kenceng utawa dheweke nganggep luwih apik tinimbang sing ana ing sekitar. Dadi kita bisa nambah Dheweke uga ora sabar, amarga yen ana ing awake dhewe, luwih-luwih karo wong-wong ing sekitare. Dheweke duwe siji jinis ide lan yen ora pas utawa padha karo ide kasebut, mula dheweke ora pengin ngerti liyane. Mula kasunyatane dheweke ora bakal milih wong liya, amarga dheweke percaya ora bakal nindakake kaya sing ditindakake.

Dheweke bakal angel njupuk keputusan

Sanajan dheweke katon yakin karo awake dhewe lan apa sing dipikirake, ing kasus iki dheweke ora bakal yakin, nanging ana sebab. Iku ora amarga dheweke ora ngerti apa sing dikarepake, nanging amarga dheweke wedi tenan karo kegagalan kasebut. Dadi, yen dheweke kudu njupuk keputusan, dheweke bakal mikir kaping pindho lan uga sok iku bakal ngasilake kuatir. Sawise ngerti kabeh sifat kasebut, sampeyan bakal wis luwih jelas babagan apa sing diarani wong perfeksionisme.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.