Kepiye cara dadi wong tuwa bisa nyebabake hubungan sampeyan?

Kulawargaing pasangan sing bakal dadi wong tuwa nyiapake tekane bayi wiwit biyen. Nalika bocah cilik teka ing jagad iki, wong tuwa ngerti babagan kabeh sing ana gandhengane karo bapak anyar, dheweke wis maca buku khusus, njupuk kursus prenatal lan nyiyapake lan dekorasi kamar bayi. Nanging kanthi kabeh persiyapan kasebut, kita lali karo sing penting, mitra.

Yen ing kulawarga loro, dheweke dadi telu, sesambungan karo pasangane mesthi wae, sanajan dheweke ora pengin, bakal ganti. Cara paling apik kanggo ngatasi perubahan kasebut yaiku nyiyapake sadurunge kedadeyan.

Yen sampeyan ngerteni masalah iki, terusake maca ...

Sadurunge bayi lair, sampeyan wis dadi pasangan. Saiki, dheweke dadi wong tuwa. Kepiye pangowahan saben dina sampeyan bakal ganti? Kanggo miwiti kanthi nyata, sampeyan bisa uga ora cukup turu sajrone sawetara wulan pertama umur bayi. Wiwitane, bayi mung bisa turu sawetara jam sekaligus, lan nalika tangi turu, sampeyan uga bakal turu. Kekurangan turu sing nyebabake bisa nyebabake sampeyan dadi pegel lan ngowahi tugas sing gampang kaya ngopeni omah lan tugas liyane dadi tugas sing angel amarga sampeyan bakal duwe sithik energi lan ora bakal bisa konsentrasi uga nalika bisa ngaso. Sampeyan uga bakal ngerti manawa kurang wektu kanggo nyambut gawe (ing omah utawa kantor), kurang wektu kanggo sampeyan, lan akibate kurang wektu kanggo pasangan.

Sanajan dadi wong tuwa kaping pisanan asring banget, ana uga wektu sing angel banget. Iki bisa nyebabake rasa salah marang wong tuwa yen ora seneng saben detik wong tuwa sing anyar. Pancen bisa dadi kahanan sing kuwatir banget, mula kudu dielingi yen ora ngaso yen ngaso - lan nuli ditindakake saben-saben.

Bayi uga bisa nyebabake kahanan sing ora dikarepake kanthi nggugah rasa drengki. Kadhangkala wong tuwa sing anyar ngrasa bayi amarga dheweke mikir yen butuh wektu akeh banget saka pasangane. Bapak bisa uga rumangsa rodha katelu kulawarga. Utawa bisa uga dheweke cemburu yen ora ngentekake akeh wektu kanggo bayi kaya ibu utawa ora cukup nindakake peran minangka bapak. Perasaan iki normal banget yen struktur kulawarga ganti kanthi cara sing drastis.

Para ibu duwe tantangan dhewe-dhewe kanggo diadhepi. Kandhutan kanggo sementara ngganti awak sing sadurunge wis biasa, pirang-pirang kilogram lan lingkaran peteng amarga wengi sing ora turu kanggo mangan bayi bisa nggawe wanita rumangsa banget utawa kurang narik kawigaten kanggo mripatmu. mitra. Sawetara ibu uga angel ngraketake citra ibu karo wanita sing aktif kanthi seksual, mula minate kanggo keakraban bisa uga ilang.

Pangowahan sing bisa ditindakake bayi bisa nyebabake luwih akeh wong tinimbang kulawarga sampeyan. Dumadakan, sanak keluarga lan malah kenalan duwe crita lan tips babagan cara nggedhekake anak. Anggota kulawarga bisa teka ing omah tanpa menehi kabar sadurunge utawa ngunjungi rutin ngunjungi bayi. Yen sampeyan duwe luwih akeh gaweyan tinimbang sing sampeyan pikirake, kabeh wong kasebut mutusake tetep mangan ing omah. Sanajan sampeyan ngerti manawa kabeh wong kepengin sing paling apik kanggo bayi, anane wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan bisa nggawe sampeyan rumangsa kurang ngontrol urip sampeyan lan omah sampeyan dhewe.

Sanajan sampeyan ora duwe saran babagan parenting ing njaba, sampeyan lan pasangan bisa uga ngerti yen sampeyan sakloron duwe macem-macem cara kanggo wong tuwa - salah sawijine sampeyan luwih seneng nahan bayi saben dheweke nangis nalika sampeyan nangis. Wong liya luwih seneng nglilani bayi kasebut nangis mung rada suwe. Masalah hubungan liyane, kayata sing paling akeh kerja ing omah, bisa dadi luwih parah yen wong tuwa ora lungguh lan ngomong babagan sing ngganggu.

Sanajan bayi wis nggawe sampeyan kulawarga telu, sampeyan lan pasangan isih butuh wektu bareng-bareng supaya kekuwatan hubungan tetep urip. Amarga uripe saiki luwih rame, cara paling apik kanggo nikmati wektu bareng yaiku ngrencanakake. Coba nyiyapake "tanggal" mingguan - pesenan babysiter - lan metu kanggo mangan utawa film. Yen sampeyan isih ora pengin ninggalake bayi karo pengasuh bayi, gawe nedha bengi khusus ing omah sawise bayi turu.

Tetep siyap sawise turu turu, sampeyan uga bisa menehi wektu kanggo komunikasi karo pasangan saben dina. Coba rasakake 20 menit saben dina kanggo ngobrol lan nuduhake perasaan, sampeyan bisa nindakake iki nalika pasugatan bebarengan utawa nalika siyap turu. Ing akhir minggu, metu saka omah lan rencanakake kegiatan kulawarga, kayata ngunjungi museum utawa taman. Sanajan mlaku bareng ing omah saben dina sawise kerja, sampeyan bisa ngrasakake luwih akeh wektu kulawarga lan bayi nalika mlaku-mlaku ing kereta dorong. Sing paling penting yaiku sampeyan nggunakake kreativitas kanggo golek cara kanggo nikmati awak dhewe, yaiku kanggo mangan awan nalika salah sawijine simbah ngrawat bayi utawa main kertu sadurunge turu.

Liwat: KS


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.