Barbell squats

Olahraga Barbell

Apa sampeyan nggawe squat barbel? Yen sampeyan durung milih ide kaya iki, sampeyan isih tetep wektune amarga ora mesthi bakal entuk asil sing apik. Kita ngerti manawa squats mesthi dadi bagian saka latihan apa wae sing uyah, saliyane beda-beda, ora bakal bosen.

Mula, dina iki kita isih kari karo sing nggunakake bar lan kaya ngono, uga menehi kaluwihan tanpa wates sing kudu sampeyan ngerteni. Pisanan sampeyan bakal nemokake yaiku area sing paling bisa ditindakake kanthi latihan iki lan carane sampeyan kudu nindakake kanthi bener. Kita miwiti!

Apa sing dienggo squats barbel

Kaping pisanan nalika kudu jongkok, sing kita bakal makarya wiwit menit siji yaiku quadriceps. Sanajan bener manawa awak ngisor minangka salah sawijining protagonis umume. Sanajan mangkono, pancen sejatine akeh wong sing percaya manawa mung olahraga kanggo sikil lan dudu. Kita wis ngerti manawa saliyane wilayah iki, lumbar lan punggung uga melu banget. Kanthi cara iki, kita kudu tansah nindakake eksekusi sing apik supaya bisa ngrasakake olahraga sing bener. Pramila kita bisa nambah manawa sekunder uga kalebu otot posterior paha utawa penculik lan weteng.

Barbell squat

Kesalahan dhasar sing kudu dibenerake

Salah sawijining kesalahan sing kudu kita hindari nalika nindakake squat yaiku nggawa batang kasebut maju. Kadhangkala, amarga bar, kita nggawe pundhak luwih maju, sing tegese mburi ora ana ing posisi sing paling apik. Dadi kita kudu mudhun kanthi langsung tanpa kudu arch. Mesthine, nalika mudhun dhengkul ora ngluwihi pucuk sikil. Sampeyan uga ora kudu nyuda lutut nalika mudhun lan malah kurang nalika munggah. Amarga kesalahan liyane sing asring banget lan kita kudu ngindhari kabeh biaya supaya bisa nggunakake latihan sing bener lan awak kudu ngati-ati.

Soko sing penting uga yaiku masalah keturunan kasebut. Sawetara wong ora cukup murah lan liyane uga kurang. Dadi, sampeyan kudu tetep njaga teknik sing seimbang. Aktivasi otot bisa kena pengaruh ing prosedur iki, dadi yen sampeyan pamula, luwih becik ora nggawa bobot awak akeh. Nalika nyuda paha, dheweke kudu sejajar karo lemah. Kanthi cara iki sampeyan ngerti manawa glute wis wiwit nindakake tugas, tanpa lali karo quadriceps lan liya-liyane.

Apa teknik paling apik kanggo jongkok nganggo barbel

Sawise ndeleng kesalahan, kita bakal jelas yen kudu milih gerakan sing bener lan ninggalake kabeh rasa ragu. Amarga iku, kanggo nindakake teknik sing apik, bisa nggawe macem-macem langkah, gampang, nanging uga bisa migunani:

  • Kita jumeneng nyekeli bar kanthi kenceng tangan. Bobot kasebut uga kudu imbang supaya bisa obah kanthi bener.
  • Dhengkul uga sikil ora mbukak akeh banget nanging ing posisi sing kepenak lan alami, ngindhari ketegangan ing kalorone wilayah kasebut.
  • Sampeyan bakal terus bali kanthi terus, tanpa maju kanthi pundhak.
  • Elinga yen dhengkul ora kena lan malah cedhak. Dadi kita kudu nggawe gerakan bersih lan mudhun. Supaya ora meksa obahe lan dudu mung dhengkul, nanging uga tungkak sing ora kudu ditekuk kapan wae.

Saiki sampeyan wis ngerti luwih akeh, salah sawijining latihan utama sing bisa sampeyan lakoni kanthi cara sing gampang. Tansah adaptasi kanggo kabutuhan sampeyan dhewe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.