Napa jinis kelara lara sawise nglairake

Wanita kuwatir sawise hubungan seks

Sawise nglairake, wanita bisa uga ngalami rasa sakit sajrone hubungan seksual, iki umume. Kasunyatane, 9 saka 10 wanita ngalami rasa lara nalika pertama-tama nindakake jinis sawise bayi.. Sadurunge nindakake hubungan seksual, wanita kudu priksa manawa awak lan pikirane wis siyap kanggo seks. Nanging suwene sampeyan ngenteni kanggo miwiti hubungan seksual sawise nglairake?

Aspek fisik lan emosi sing kudu dipikirake

 

Wangsulan kanggo pitakon iki mung kasedhiya kanggo wanita sing wis bayi, gumantung saka macem-macem faktor kayata ngalami episiotomi, yen ana akeh luh nalika ngeterake bawok utawa yen bagean sesar . Sawise nyusoni, biasane luh lan Perlu nganti 14 dina supaya jahitan bisa mari, cKanthi episiotomi sing nyuda saraf lan pembuluh getih, penyembuhan bisa uga luwih suwe lan bisa uga ora mari nganti telung nganti patang wulan sawise lair.

Kajaba iku, penting kanggo njupuk karantina lan yaiku wanita getihen patang puluh dina sawise ngombe, nalika bagean caesar biasane luwih cepet. Akeh pasangan seneng nerusake hubungan seksual nalika ora ana perdarahan.

Sawise bagean caesar, disaranake ngenteni paling ora nem minggu sadurunge nindakake hubungan seks. Bagean sesar yaiku operasi weteng utama. Sanajan lara pulih ing rong nganti telung minggu, rasa nyeri lan rasa ora nyaman sacara umum bisa terus nganti nem minggu malah kadhang luwih suwe. Becike, wanita kasebut kudu golek dhokter kanggo menehi saran lan menehi saran apa ora cocog maneh kanggo kegiyatan normal, kalebu jinis.

urip jinis

Saliyane faktor fisik, uga ana masalah liyane sing ora bisa diabaikan amarga uga bisa mengaruhi cara wanita bisa utawa ora siap siyap sawise lair. Iki kalebu kelelahan fisik, nanging uga emosional amarga kurang turu, nyusoni, citra awake dhewe, wedi yen meteng anyar, yen bayi turu ing ruangan sing padha lan bisa uga sadar, lsp. Penting kanggo komunikasi sing apik ing pasangan supaya bisa ngobrol kanthi kabuka babagan kabutuhan lan apa sing sampeyan rasakake wiwit hubungan seks sawise bayi lair.

Tips kanggo nerusake hubungan seksual

Sing paling penting sing sampeyan aja lali yaiku yen sampeyan ora kepenak utawa ora siyap, pasangan sampeyan kudu ngerti. Nggawe makhluk ing jagad iki ora gampang, lan postpartum pancen angel banget kanggo sawetara wanita. Sampeyan bakal kudu netepke manawa sampeyan rumangsa siyap lan gelem nglakoni seks, nanging sing penting yaiku sampeyan ngenteni minimal sing ditemtokake supaya ora krasa lara lan uga ngindhari masalah bawok.

sesambetan pasangan

Nalika sampeyan miwiti hubungan seksual, luwih becik sampeyan ngeculake kandung kemih sadurunge miwiti jinis supaya sampeyan ora krasa ora kepenak amarga iki. Goleki momen keakraban sing sampeyan loro-lorone krasa ana gandhengane. Yen sampeyan ora duwe akeh pelumasan (sing cukup normal yen sampeyan nyusoni bayi), sampeyan bisa nggunakake pelumas supaya luwih seneng jinis.

Luwih becik, saliyane nyambung karo pasangan sampeyan, sampeyan miwiti nganggo foreplay, kanthi cara supaya sampeyan bisa anget lan nyambung ora mung ing level emosional, nanging uga ing level fisik.

Elinga ndeleng dhokter sadurunge nindakake jinis kanggo nggawe manawa jahitan wis mari kabeh.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.