Jamur kuku: Nambani sanalika bisa!

Jamur kuku

Apa sampeyan duwe jamur kuku? Sanajan toenail mesthi kasebut minangka sing nyebabake masalah iki, kadang uga katon ing tangan kita. Iki minangka prekara sing bisa diwiwiti kanthi titik cilik lan dadi luwih jero tinimbang infeksi.

Mula, ing sikil uga ing tangan kita kudu ngobati sanalika bisa. Iki ora ateges mesthi ana masalah serius, amarga umume, bisa uga kena infeksi ringan lan ora mbutuhake perawatan ing bentuk pangobatan. Dina iki kita ngandhani kabeh supaya sampeyan bisa nyegah, ngerti gejalanya, lan mesthi nambani sanalika bisa.

Kepiye ngerti yen aku duwe jamur kuku

Tangan mesthi kapacak ing kabeh jinis produk, perubahan suhu, lsp. Dadi, kita bisa ujar manawa dheweke cenderung nandhang sangsara luwih sithik tinimbang sing kita pikirake. Miwiti saka iku, yen sampeyan pengin ngerti yen sampeyan duwe jamur ing tangan sampeyan, bakal mesthi ana sawetara sinyal sing dadi kunci:

  • Sampeyan bakal sok dong mirsani warna kuku diganti. Bisa uga katon minangka titik cilik ing bagean saka warna putih nanging cenderung dadi kuning. Lan yen dilalekake, warna kuning dadi warna coklat.
  • Sampeyan bakal ndeleng dheweke luwih rapuh, rapuh lan dheweke bakal luwih gampang pecah. Kajaba iku, bisa uga ana seri tandha babagan.
  • Gejala liyane yaiku Kita bakal ngerteni luwih kenthel lan kanthi bentuk sing ora cocog karo dheweke, kanthi simetris.
  • Ing sawetara kasus lan nalika infeksi mundhak, bisa menehi ambu sing kuwat.

Kepiye ngerti yen aku duwe jamur ing tangan

Apa sing kudu ditindakake kanggo ngilangi jamur kuku kuku

Saiki kita ngerti gejala kasebut lan sadurunge dadi luwih parah, luwih becik ayo ngobati sanalika bisa. Yen sampeyan isih miwiti lan iki infeksi entheng, mula obat ing omah bakal dikepengini. Amarga karo dheweke, kita bakal entuk asil sing ditunggu-tunggu. Sing endi?

  • Cuka apel apel: Kanthi duwe sipat alkali, dheweke bakal ngatur PH. Dadi, cara panggunaane ora gampang. Sampeyan kudu nyelupake tangan ing cuka lan supaya udakara udakara 10 menit.
  • Bawang Putih: Kita ngerti lan nyisakke. Amarga bawang putih nduweni sifat anti-mikroba. Ing prekara iki, disaranake ngremuk bawang putih lan apel ing wilayah sing kena pengaruh. Ayo ngaso udakara 20 menit banjur ubah nganggo banyu.
  • Manggang soda lan jus lemon: Kita kudu nyampur setengah sendok makan bikarbonat karo jus setengah lemon kanggo mbentuk tempel. Saiki kita bakal aplikasi maneh ing kuku, ngenteni sawetara menit lan copot kaya biasane.
  • Vick Vaporub: Ya, bisa dibersihake yen ana selesma lan saiki bakal ngobati jamur. Sampeyan mung kudu ngetrapake jumlah sethithik saben dina menyang wilayah sing kena pengaruh.

Elinga yen sawise nindakake obat kasebut, sing paling apik yaiku nggunakake krim pelembab ing kuku utawa menehi pijet nganggo tetes minyak digawe saka zaitun.

Cara nyegah jamur kuku

Kebiasaan paling apik kanggo ngurus kuku

Tanpa mangu, pencegahan mesthi dadi salah sawijining solusi paling apik kanggo ngurus kuku. Kajaba duwe kebersihan sing apik, luwih-luwih ing jaman iki, kita ora bisa lali hidrasi sawise dicuci. Nalika kita arep ngethok, luwih becik langsung lan yen sampeyan duwe ujung sing luwih cetha, sampeyan bisa nutul file kasebut.

Uga panggunaan enamel sing tepat iku penting. Kuku kudu ambegan lan nalika ngganti enamel saben minggu, kita milih kuku sing palsu, lsp. Bisa diganti kanthi tiba-tiba. Apa sing bakal nyebabake dheweke ngganti warna lan bisa nyebabake infeksi tartamtu. Saiki sampeyan ngerti babagan jamur kuku!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.