8 panganan sing mbantu nyuda nyeri kronis

Nyeri nemen

Diet ana hubungane karo nyeri kronis, mula milih panganan sing tepat penting kanggo nyuda rasa ora nyaman sing terus-terusan. Sawetara panganan bisa nyebabake kondisi kasebut luwih elek, intensitas utawa evolusi nyeri kronis. Kanthi cara sing padha, akeh wong liya sing bisa mbantu nyuda amarga sifat-sifat bermanfaat alami sing ngemot panganan kasebut.

Kanggo sapa wae, manawa dheweke duwe patologi utawa ora, cara mangan minangka kunci kanggo kesehatan sakabèhé. Soko sing intensif ing kasus wong sing nandhang lara kronis, amarga kanthi diet sing tepat, bisa ngilangi rasa nyeri sing terus-terusan. Ing kasus apa wae, yen sampeyan nandhang lara kronis, sampeyan bisa takon karo ahli nutrisi khusus supaya sampeyan bisa ngrancang diet cocok adhedhasar kabutuhan.

Apa nyeri kronis

Ngatur nyeri kronis

Nyeri kronis dianggep minangka nyeri sing kerep banget utawa sing tetep terus nganti pirang-pirang wulan lan malah taun. Kanggo nyeri dianggep kronis, salah sawijining kunci ing ngisor iki kudu ditemokake. Sing pain luwih saka telung sasi. Sing sawise mbalekake saka ciloko utawa kelainan nyebabake pain, mbaleni dhewe lan tahan kanggo luwih saka sasi.

Iku uga dievaluasi yen bola-bali intermittently liwat wektu. Pungkasan, nyeri dianggep kronis nalika ana hubungane karo penyakit kronis kayata fibromyalgia, kanker, diabetes, arthritis. Uga kasus saka tatu sing ora mari lan padha gawé pain pancet sing uga nepaki sawetara saka ciri sadurungé.

Panganan sing nyuda nyeri kronis

Panganan sing sehat

Akeh panganan sing duwe sifat obat alami, kayata anti-natoni, antioksidan utawa malah tumindak minangka painkillers alam. Nggawe diet adhedhasar jinis panganan iki minangka kunci kanggo nyuda lan ngontrol rasa nyeri. Awit padha bisa nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake kanggo nyuda nyeri kronis. Elinga panganan ing ngisor iki lan nggawe diet adhedhasar, supaya sampeyan bisa nambah kondisi sampeyan yen sampeyan nandhang lara kronis.

  1. Iwak biru. Amarga kandungan asam lemak tak jenuh ganda Omega 3 sing dhuwur, iwak berminyak minangka pilihan sing paling apik kanggo wong sing lara kronis. Kalebu salmon, sarden, mackerel utawa tuna ing diet sampeyan.
  2. Sayuran lan sayuran padha penting banget ing diet apa wae. Ing kasus iki, sing paling apik yaiku sayuran godhong ijo kayata bayem lan sayuran kayata tomat, mrico utawa bit.
  3. Woh-wohan. Sugih ing vitamins lan mineral, woh-wohan penting ing diet khusus kanggo wong sing lara kronis. Utamané woh-wohan abang, amarga minangka sumber antioksidan sing apik.
  4. Lemak sehat séhat. Woh-wohan garing kanthi jumlah cilik utawa lenga zaitun ekstra prawan.
  5. Yogurt lan susu fermentasi. Fermentasi laktat nyumbang kanggo njaga flora bakteri sing apik, sing penting kanggo nyuda rasa nyeri.
  6. Gandum lengkap. Njupuk sarapan adhedhasar flakes oat saben esuk, karo woh wohan beri abang lan kayu manis, sampeyan bakal sok dong mirsani prabédan.
  7. Daging putih. Protein kewan uga perlu, sanajan ing kasus iki pilihan sing paling apik yaiku daging putih kanthi lemak sing sithik. Pilih kalkun, pitik, terwelu, utawa daging babi tanpa lemak.
  8. Sayuran. Amarga akeh serat lan protein nabati, kacang-kacangan minangka kunci ing diet sing dirancang kanggo nyuda rasa lara.

Urip kanthi nyeri kronis minangka salah sawijining perkara sing paling rumit sing bisa kedadeyan ing urip. Mulane, saliyane ngetutake rekomendasi medis, diet sing apik adhedhasar panganan sing mbantu nyuda rasa nyeri lan ngormati obat sing cocog, penting banget kanggo golek pitulung liyane. Ing kasus iki, terapi bakal dadi sing menehi sampeyan alat sing perlu kanggo ngatur pain lan kanthi mangkono sinau kanggo urip karo. Amarga senajan nyegah sampeyan nindakake perkara-perkara tartamtu, sampeyan kudu ora ngidini rasa nyeri ngontrol urip sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)