Wabi Sabi ide rasa

kamar wabi-sabi

Ora, kita ora ngomong babagan resep, sanajan kita bisa, amarga filsafat asal Jepang Wabi Sabi ditetepake minangka cara ndeleng urip sing wis dadi model sing kudu ditindakake ing level global: Diterangake minangka "seni harmoni lan kesejahteraan Zen", prinsip estetika iki lan mangertos jagad iki, ngusulake pengamatan alam sing gampang lan kabeh wujud nalika katon; iku mesthi dadi cElegasi dhasar, saka kaendahan sing ora sampurna lan rincian cilik ing saben dinten.

Prinsip umum Wabi Sabi kalebu ngerti cara urip ing wayahe lan adaptasi karo owah-owahan amarga kabeh owah, detasemen materi, olahraga moderat, olahraga ing ruangan terbuka lan pikiran positif. Nindakake pedoman kasebut bisa mbantu kita ngowahi sikap tumrap hubungan sosial, kerja utawa kreatif sing anyar; mula penting banget nggawe lingkungan kanggo promosi krasa ayem lan waspada babagan prabot lan aksesoris sing dipilih.

Wabi Sabi omah

Spasi Wabi Sabi ora diwatesi karo distribusi kaya Feng Shui, nanging kudu dibangun saka intuisi kita dhewe: Iki milih dinamis lan esensial, diubengi karo unsur alami, cahya santai nanging kontras, perabotan sing asimetris lan obyek sing migunani karo patina.

Saben bagean entuk arti amarga lumaku wektu, papan sing ditemokake, wong sing menehi, nostalgia sing asale saka retak, kripik, oksidasi utawa nyandhang nyata. Ing tresno kanggo wong tuwa lan retro dadi meh narik kawigaten, amarga kemungkinan pamulihan utawa pangaturan dhewe ora dianggep, nanging kudu dihargai amarga karaktere, keaslian lan ketidaksempurnaan.

wabi-sabi-pawon

Kita kudu ati-ati karo nuansa iki, amarga dudu ngowahi omah kita dadi kreta pedagang utawa dadi protagonis opera Puccini ... Ukur minangka salah sawijining karakteristik semangat Wabi Sabi, dadi pawon praktis ing gaya deso lan industri Bisa rampung karo meja daging lan sawetara aksesoris timah, utawa ruang makan negara dihiasi piring-piring lawas lan gambar-gambar warisan sing nambah dekadensi lingkungan.

Gaya Wabi Sabi

Jedhing Wabi Sabi

Inspirasi kasebut asale saka esensialisme Jepang dhewe nanging wis entuk pengaruh lan kosmopolitan; Tanpa mangu-mangu, kode desain Skandinavia cocog banget karo filsafat iki, kanthi poin umum kayata anget kayu, tekstur tembok, jubin kayu sing dicet, aksesoris gaweyan tangan, produk organik utawa keramik sing ora diobati.

Ruang Wabi Sabi

Perabotan gaya Wabi Sabi

Bener manawa luwih gampang duwe sawetara ilmu babagan jaman kuno kanggo njupuk golek apik periode utawa kualitas perabot sing ditemokake kanthi sengaja ing kontainer, nanging kadang kita uga bisa nggawa pangerten kaping enem sing nggawe kita njupuk kesempatan saka kesempatan sing ditawakake. Perabotan sing apik mbantu nyingkiri monoton amarga asil sing unik lan ora bisa dibaleni maneh lan uga mbantu kita ora nggatekake tren dekorasi.

Implisit melankolis ing Wabi Sabi uga ndhukung rasa humor lan nyenengake, kaya proposal iki kanggo lemari klambi lan headboard sing digawe kanthi log sing dipilih kanthi acak lan gabung karo sawetara paku. Harmoni ora kompatibel karo improvisasi lan kepuasan nggunakake wektu istirahat sing sithik sing diidini dening jadwal sing sibuk.

Gaya Wabi Sabi nganggo truk

Wabi Sabi vas lawas

Yen kaendahan bisa ditemokake ing sing paling alusOra ana alesan kanggo mbuwang pangilon sing rusak utawa vas sing kurang apik; Sampeyan kaget yen sampeyan mbayar mbayar bagean Limoges sing ditolak ing bengkel kasebut amarga ora ngontrol kualitas utawa mug abad XIX sing dioksidasi sing bisa nggawe rasa kopi "sajrone urip". Vas ing sisih kiwa minangka potongan umure meh 50 taun, digawe dening ahli pengrajin Jepang ing keramik Shigaraki, desain sing ora biasa sing menehi interpretasi bentuk kodhok lan ora bisa dirampungake dening panganggite; kaya iki entuk aura sing angel ngitung rega komersial.

Penasaran karo cara supaya obyek-obyek kasebut nggawa kita bali menyang jaman mbiyen, babagan transiening urip lan kabeh sing menehi tandha nasib kita; bisa uga konsep Wabi Sabi uga emosional utawa eksistensialis, nanging angel banget supaya ora kesusu amarga ora duwe nalar pragmatis lan misteri sing ora bisa ditemtokake (kuwalitas sing luwih apik tinimbang sing luar biasa).

Gambar - Doris Leslie Blau, Wikii Urip, Rubilane, taman dolanan Sommer


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.