Gejala pharyngitis

Gejala pharyngitis

Faringitis, sakit tenggorokan, utawa tonsilitis? Sanajan istilah-istilah kasebut asring digunakake kanthi sembrono Kanggo nyebutake perkara sing padha, sejatine kalebu masalah sing beda banget. Tenggorokan bisa lara amarga ana virus, sing nyebabake radhang ing sekitar amandel, nanging ora amandel dhewe. Nalika kedadeyan kasebut, khusus tonsilitis sing bisa disebabake amarga macem-macem sebab.

Nanging yen ana pharyngitis, persis apa sing kedadeyan yaiku pharynx dadi radang. Peradangan iki kedadeyan minangka asil infeksi bakteri. Infeksi iki nyebabake inflamasi parah ing amandel, uga ing kabeh area tenggorokan. Pharyngitis diiringi rasa sakit, demam, angel ngulu, lan rasa ora nyaman sing biasane udakara seminggu.

Apa gejala faringitis

Gejala pharyngitis

Ngadhepi tenggorokan sing nyebabake insipient, penting banget kanggo njupuk langkah pencegahan supaya ora ana akibat sing luwih gedhe. Nanging, yen ana infeksi bakteri, angel banget kanggo nyegah gejala kasebut muncul ing saben kasus. Kanggo bisa ndeteksi pharyngitis sing bisa ditindakake, luwih becik pindhah menyang kantor dhokter supaya bisa uga diagnosis, menehi antibiotik sing ngilangi infeksi.

Iki minangka gejala faringitis sing bisa mbantu mbedakake tenggorokan kadang-kadang saka infeksi sing mbutuhake perawatan obat.

  • Sungkem ing tenggorokan: Ing sakit tenggorokan iki minangka gejala utama lan paling jelas saka faringitis. Sampeyan bisa sok dong mirsani aptekanan kuwat ing gulu sampeyan, ing wilayah tengah sekitar amandel.
  • Amandel abuh: Nalika ana radang pharynx, amandel bisa kena pengaruh lan dadi radang banget. Opo nyegah ngulu biasane, ngasilake rasa sakit sing kuat sanajan kanthi gampang ngulu salira.
  • Demam: Infeksi bisa nyebabake demam, uga malaise umum, nyeri otot lan kelemahane. Gejala kasebut meh padha karo flu.
  • Kelenjar getah bening bengkak ing gulu: Kelenjar getah bening ing gulu ditemokake ing rahang ngisor, dipasang ing gulu lan faring. Yen infeksi kasebut signifikan, simpul bisa dadi gedhe banget dadi katon mripat wuda.

Perawatan kanggo pharyngitis

Perawatan kanggo pharyngitis

Siji-sijine cara sing efektif kanggo ngobati pharyngitis yaiku ngunjungi dokter. Penting, supaya spesialis nganalisa panyebab faringitis, uga keruwetan, supaya bisa menehi perawatan sing cocog. Amarga risiko ora ngrampungake masalah iki kanthi bener bisa nyebabake faringitis kronis. Perawatan bisa ngatasi asupan antibiotik tartamtu, uga obat sing nyuda rasa sakit.

Asupan cairan sing dhuwur uga penting banget, amarga demam bisa nyebabake dehidrasi. Kajaba iku, kudu ditambahake yen angel ngulu nyebabake sawetara dina sampeyan meh ora bisa njupuk panganan padhet. Mula, ing konsumsi panganan cair panas, duduh kaldu sing akeh nutrisi, jus alami kebak vitamin lan mesthi akeh banyu.

Ngaso minangka bagean dhasar saka pemulihan, amarga cara iki sistem kekebalan awak bisa dikuatake nalika nglawan infeksi. Sampeyan uga bisa ngatasi tenggorokan kanthi ngombe banyu lan manggang soda. Coba ngaso nganti bisa, aja ngomong supaya ora ngganggu tenggorokan lan luwih cepet mari sadurunge bali menyang kegiyatan normal.

Nyegah pharyngitis

Ora nampa perawatan sing cocog ing saben kasus, bisa nyebabake pharyngitis nyebabake masalah gedhe kaya infeksi kuping utawa sinusitis. Dadi penting banget kanggo ngetutake rekomendasi spesialis babagan perawatan. Kajaba njupuk langkah-langkah pencegahan sing dibutuhake, sing kalebu kebersihan tangan, ngindhari omben-omben sing adhem banget utawa nglindhungi gulu ing lingkungan sing ekstrem banget.

Umume infeksi tenggorokan bisa dihindari, njupuk sawetara pancegahan dhasar. Nyingkirake wong sing nuduhake gejala faringitis iku penting, mula yen sampeyan duwe anak ing omah, sampeyan kudu yakin supaya ora nyedhaki supaya bisa nyegah. Nggunakake topeng, uga kebersihan tangan sing apik bakal mbantu sampeyan nglindhungi kulawarga saka virus kasebut lan virus liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.