Erotophobia utawa wedi karo pasangan

phobia

Sanajan katon aneh lan ora biasa, ana wong sing bisa nuwuhake rasa wedi yen arep nuroni karo pasangane. Fobia jinis iki dikenal kanthi jeneng erotophobia lan biasane kedadeyan saka kurang nganti luwih. Wong sing nandhang fobia kasebut diwiwiti kanthi rasa ora aman nalika nindakake jinis karo pasangan lan kanthi suwene wektu, rasa wedi kanggo jinis dadi luwih gedhe lan nyata.

Ing artikel ing ngisor iki kita bakal ngomong karo sampeyan kanthi luwih rinci babagan fobia jinis lan carane iku negatif mengaruhi saperangan.

Erotophobia utawa wedi marang jinis

Jinis fobia utawa rasa wedi iki luwih ana hubungane karo momen intim sing ana hubungane karo pasangan, tinimbang karo kasunyatan seks dhewe. Wong sing duwe erotophobia bisa masturbasi tanpa masalah, masalah sing muncul nalika dheweke duwe hubungan seksual karo pasangane. Ana pirang-pirang pratandha sing bisa nuduhake yen wong duwe fobia kaya ngono, kayata rasa ora kepenak nalika hubungan seksual karo pasangan utawa nggawe alesan kanggo ngindhari momen kasebut. Fobia bisa dadi penting banget supaya wong bisa milih ora duwe pasangan.

fobia jinis

Apa sing kudu ditindakake yen sampeyan duwe fobia kaya ngono

Wong sing nandhang fobia iki kudu ngerti kapan wae, supaya rasa wedi kuwi bisa diatasi. Iku ora soko gampang utawa prasaja kanggo entuk nanging kanthi kepinginan lan sabar sampeyan bisa seneng jinis karo partner maneh. Ing ngisor iki sawetara pedoman sing bisa mbantu ngatasi rasa wedi kasebut:

  • Akeh wong sing nandhang fobia jinis iki, Amarga pangarepan sing dakkarepake babagan jinis ora cocog karo kasunyatan. Kanggo ngindhari iki, luwih becik ngerteni kabeh keraguan sing bisa ditindakake lan kudu golek profesional kayata sexologist.
  • Trauma tartamtu sing ana hubungane karo jinis bisa dadi panyebab erotophobia sing paling umum. Ing kasus iki, penting kanggo njaluk ing tangan profesional sing apik kanggo mbantu ngatasi masalah kasebut. Ing kasus trauma, Terapi prilaku kognitif sampurna kanggo ngatasi masalah kasebut lan ngrasakake jinis karo pasangan.
  • Jinis karo pasangan kudu dadi wektu kanggo nikmati kanthi lengkap lan tanpa rasa wedi. Penting kanggo ngerti carane tenang lan santai sadurunge ngalami hubungan seksual. Tantra jinis bisa bantuan Ward mati rasa wedi lan seneng saben wayahe pasangan.

Singkat, Jeksa Agung bisa ngetokake saka jinis fobia masalah sing mengaruhi bagean penting saka masyarakat. Insecurities utawa traumas tartamtu saka kepungkur asring nimbulaké wedi kuwi nalika nerangake jinis karo partner. Jinis karo partner ngirim ora katon minangka soko ala lan yen minangka soko penake utawa marem. Yen kasus kasebut tuwuh, mesthine disaranake menyang profesional sing apik kanggo mbantu ngatasi rasa wedi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.