Empati ing bocah

Bocah-bocah nalika Natal

Empati minangka salah sawijining nilai sing paling penting kanggo manungsa. Iki minangka kapasitas sing wis diduweni wiwit cilik lan mbutuhake sawetara pangembangan supaya bisa dipikolehi lan digunakake kanthi lengkap.

Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal menehi pitakon babagan empati umur apa sing bakal muncul carane berkembang liwat taun.

Empati ing bocah

Empati minangka perkara alamiah ing manungsa, sanajan mbutuhake pangembangan tartamtu supaya bisa ditindakake. Sampeyan kalebu bisa nyelehake ing sepatu wong liya lan ngrasakake kabeh emosi.

Wong tuwa kudu ngrewangi empati iki supaya tuwuh ing anake lan kanthi cara iki bisa nambah sesambungan sosial bocah cilik. Wong tuwa kudu mesthi dadi tuladha kanggo anak lan martakake kanthi empati kapan sampeyan bisa.

Dipercaya manawa bocah bisa wiwit empati wiwit umur telu utawa patang taun, yaiku nalika dheweke ngerti yen dheweke pancen mandhiri karo bocah lan wong liya.

Resep sing paling nyenengake kanggo bocah

Kepiye empati tuwuh ing bocah-bocah

Pangembangan empati ing bocah duwe fase sing jelas lan beda:

  • Sing dikenal minangka empati global yaiku sing ana sajrone taun pisanan urip. Bayi bisa niru perasaan wong liya lan ngrasakake kaya perasaan dheweke dhewe. Iki minangka empati total sing primitif lan durung berkembang.
  • Empati egosentris yaiku kedadeyan nalika umur rong taun. Bocah kasebut rumangsa mandhiri saka wong liya sanajan dheweke isih mikir yen dheweke kudu nuduhake perasaan kanthi cara bebarengan lan bebarengan.
  • Tahap katelu sing nuduhake pembangunan dikenal minangka empati marang pangrasane wong liya. Sampeyan bisa ujar manawa minangka empati sing meh mesthi lan kedadeyan udakara lima utawa enem taun. Bocah kasebut wis ngerti tenan manawa saben wong duwe perasaan lan dheweke bisa misahake emosi saka liyane.
  • Tahap utawa tahap pungkasan yaiku sing nggawe empati utama. Biasane katon ing pungkasan tataran kanak-kanak lan bocah wis bisa nyelehake awake ing sepatu wong liya.

Penting banget yen bocah bisa nuwuhake empati kaya ngono ing pungkasane bocah. Mung kanthi cara iki sampeyan bisa maju dadi wong lan ngenali macem-macem perasaan sing bakal nggawe sampeyan dadi wong sing luwih apik sajrone pirang-pirang taun. Kaya sing wis kasebut, empati minangka salah sawijining nilai sing paling penting ing manungsa lan gumantung manawa wong kasebut bisa nggawe jinis nilai liyane kayata paseduluran, katresnan utawa hormat.

Elinga yen dadi tugas wong tuwa yaiku mbantu nulungi bocah kasebut supaya bisa welas asih nalika wis umure wis padha. Iki bakal nggawe sampeyan dadi wong sing luwih apik lan dheweke bakal bisa nggawe kabeh jinis hubungan, kulawarga utawa kanca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.