Dokumen sing dibutuhake sampeyan kudu ngumpulake kanggo ngedol omah sampeyan

Jual omah

Apa sampeyan arep tuku omah kanggo didol? Banjur sampeyan kudu ngerti manawa ana akeh dokumen sing kudu diklumpukake. Sawetara dibutuhake nalika masang iklan ing portal real estate, liyane nalika adol lan sawetara bisa mbantu adol omah sampeyan.

Ngerti dokumen sing, sing wajib lan sing ora, lan ing ngendi entuk bakal mbantu nyepetake prosedur, supaya ora ngenteni lan nempatake sampeyan ing posisi sing apik ing panuku. dina iki, kita fokus ing dokumen wajib, sing bakal nuduhake, ing antarane liyane, yen sampeyan pemilik omah kasebut lan gratis.

Cathetan registri prasaja

Dokumen informatif iki sing diterbitake dening Registry Properti nuduhake sing duwe omah, karakteristik utama omah, uga status legal. Yaiku, ngandhani panuku sing bakal teka babagan biaya, encumbrances utawa watesan panggunaan sing bisa diduweni properti kasebut, kayata hipotek, usufruct utawa utang pajak.

Iki minangka dokumen sing biasane dijaluk dening panuku lan notaris mbutuhake dina sadurunge mlebu. Sampeyan bisa njaluk iku fisik, nanging uga online liwat situs web Asosiasi Pendaftar Properti utawa ing aplikasi pendaptaran.

Sertifikat energi omah

Dibutuhake nalika nempatake iklan ing portal real estate lan uga wajib diwenehake nalika mlebu wiwit tanggal 1 Juni 2013. Kanggo entuk sampeyan kudu nyewa teknisi resmi yen sawise mriksa apartemen sampeyan ngetokake sertifikat.

Pajak Real Estate

IBI punika pajak real estates, pajeg mbayar dening kabeh kang duwe omah kanggo duwe omah. Certificate iki nuduhake yen kita gaul karo pembayaran saka tax ngandika. Iku menarik kanggo nuduhake ing rembugan kanggo ngedol omah lan prentah ing wektu Advertisement.

Casa

Sertifikat utang karo Komunitas Tetangga

Administrator bangunan, kanthi persetujuan presiden, bakal nyedhiyakake sertifikat sing mbuktekake manawa sampeyan wis nganyari pembayaran. Sampeyan kudu dipesen rong minggu sadurunge, paling akeh, tanggal teken. Elinga yen ana utang karo masyarakat, panuku bakal tanggung jawab kanggo sing cocog karo taun saiki lan telung taun sadurunge tuku.

Sertifikat Inspeksi Teknis Bangunan (ITE)

Dokumen iki certifies status habitability saka farm ngendi apartemen utawa omah dumunung lan wajib kanggo bangunan luwih saka 15, 30 utawa 45 taun, gumantung ing Komunitas Otonom. Ing kasus omah siji-kulawarga, sampeyan kudu ngatur dhewe. Ing kabeh kasus liyane, sampeyan bisa njaluk saka presiden masyarakat, administrator properti utawa balai kutha.

Sertifikat saka panggonan

Iki document sing certifies sing ngarep meets ing syarat habitability diatur dening hukum Iku wajib ing sangang komunitas otonom: Asturias, Kapuloan Balearic, Cantabria, Catalonia, Komunitas Valencia, Extremadura, La Rioja, Murcia lan Navarra. Yen sampeyan duwe lan saiki, sampeyan bisa njaluk ing Kantor Housing utawa Town Hall; Yen ora saiki, sampeyan kudu nyewa teknisi kanggo nganalisa omah sampeyan lan ngirim dokumentasi menyang administrasi sing cocog.

Jual skrip

Ing wektu sale bakal perlu kanggo ngirim iki kontrak sing ditandatangani nalika sampeyan tuku omah sing saiki arep didol.

Iki minangka dokumen wajib sing bakal dibutuhake kanggo sampeyan bisa nutup adol omah sampeyan. Umume prosedur kasebut relatif prasaja, nanging larang. Liyane, utamane sing mbutuhake kunjungan teknisi, nanging menarik kanggo njaluk luwih dhisik supaya ora ngganggu kita mengko.

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan, ana uga dokumen liyane sing bakal gampang ditindakake sajrone proses tuku lan adol. Dokumen sing bakal mbangun kapercayan ing bakul lan sing bisa mbantu adol omah luwih cepet. Kita bakal ngandhani babagan iki sajrone rong minggu. Sampeyan mung kudu menehi perhatian menyang kaca kita kanggo ngrampungake informasi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.