Kripik ubi lan keju

Kripik ubi lan keju

Nalika kita ndeleng iki croquette kentang lan keju ing profil ing ahli nutrisi ahli diet Raquel Bernacer kita ngerti yen kudu nyiapake ing omah. Banjur kita nemoni masalah khas: Aku ora cukup iki utawa biasane ora nggunakake bahan iki ing pawon ... nanging kabeh duwe solusi!

Kroket kasebut ora mbutuhake nyiyapake bechamel kanggo digunakake kaya sing tradisional. Adonan disiapake kanthi nggabungake daging ubi panggang, keju, krim lan gelatin, lan bahan liyane. Jelly? Sampeyan bisa nyerah nanging kepiye manawa sampeyan duwe wektu kanggo mriksa adonan ora gampang ditangani malah nggunakake.

Wayahe nggawe kroket paling alus. Nggawe adonan iku gampang banget, nanging sawise didelehake ing kulkas, saiki wayahe nyiyapake kroket. Lan sampeyan ora bakal bisa mbentuk nganggo tangan, kaya sing tradisional. Sampeyan butuh rong sendok lan sabar supaya bisa ditindakake. Saiki dheweke rasa manis lan tekstur krem saka kroket padha luwih saka nggawe.

Ingredients

  • 385 g. daging ubi panggang (1 kentang legi)
  • 1 lembar gelatin netral
  • 60 ml krim kanthi lemak 35%
  • Sendok teh butter
  • Uyah rasa
  • Mrica ireng kanggo rasa
  • 55 g keju mozzarella (disigar lan dikuras kanthi alus)
  • Tepung
  • Endhog 2
  • Roti remah-remah
  • Minyak zaitun ekstra prawan

Langkah demi langkah

  1. Panggang kentang manis. Kanggo nindakake iki, panasake oven nganti 200ºC, wisuh ubi lan lebokake garing ing wadhah oven, oles nganggo minyak zaitun. Panggang 45 menit utawa nganti rampung. Banjur jupukna saka oven lan adhem.
  2. Nalika dadi adhem, hidrat gelatin ing mangkuk kanthi banyu anget sajrone sawetara menit.
  3. Ing wektu sing padha panas krim ing panci tanpa diidini godhok. Sawise panas, angkat saka panas, lebokake gelatin lan aduk nganti pecah lan dilebokake.

Kripik ubi lan keju

  1. Sawise kentang anget, copot pulp lan lebokake jumlah sing dituduhake ing mangkuk, baleni nganggo garpu.
  2. Tambah mentega cair, krim karo gelatin, keju lan rasane. Campur kanthi apik, coba coba mbenerake titik uyah lan dilebokake ing kulkas sajrone sakjam, nutupi mangkuk nganggo bungkus plastik.
  3. Wektu liwati, mbentuk kroket nggunakake rong sendok. Banjur gulung alon-alon ing glepung, endhog sing diantemi, lan breadcrumbs. Lebokake menyang kulkas sajrone jam liyane sadurunge digoreng.

Kripik ubi lan keju

  1. Pungkasan goreng kroket ing lenga akeh panas ing klompok, saengga lemak sing gedhe bisa dicelupake ing kertas nyerep nalika sampeyan nyopot.
  2. Sajeni croquette kentang lan keju sing panas.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.