Cold kaping pisanan saka musim gugur

Cold colds

Sawise wektu saka liburan Kanthi suhu, srengenge, pasir lan pantai sing apik, musim gugur teka kanthi perubahan suhu sing beda-beda sing nyebabake selesma khas musim iki. Owah-owahan suhu lan udan pisanan minangka agen sing bisa organisme lemes lan ndadekake pertahanan kita luwih murah, mula ngasilake adhem lan adhem entheng.

Kita kudu nggatekake lan ngontrol variabel kasebut supaya bisa dicegah lan ora entuk virus sing ora nyaman iki. Iki pilek dheweke biasane ora serius, nanging nesu banget kanggo wong diwasa uga bocah cilik sing ana ing omah, sing kelangan napsu, rumangsa sedhih lan nuntut luwih akeh memanjakan tinimbang biasane.

Panganan lan sandhangan kanggo Autumn

Cold colds

Tombol supaya ora nandhang sangsara banget saka perubahan suhu kasebut yaiku sandhangan. Tansah ngagem sing anget, sanajan swasana apik, iku penting banget nalika nalika hawa adhem, supaya bisa nglindhungi awake dhewe saka hawa adhem lan angin.

Kita ora bakal bisa ninggalake papan sing kepenak banget digawe panas lan dadi langsung adhem, iku penting buntel kanthi apik sadurunge metu ing dalan, nanging ing langkah sing bener. Iki umum banget kanggo ibu-ibu sing anyar, sing ngemot anak-anake nganggo sewu sandhangan supaya ora adhem lan sing nambah yaiku anak cilik kringete lan luwih parah.

La kringet gedhe banget nyebabake, yen kulit digawe adhem sithik karo angin sepi saka njaba, suhu awak dadi adhem, saengga nyebabake owah-owahan tiba-tiba ing awak lan mulane, ing organisme nyebabake selesma, selesma, utawa penyakit sing luwih serius kayata flu utawa bronkitis.

Mula, bocah kudu nganggo klambi sing pas kayata kaos, kaos kaki lan celana, tanpa lali klambi anget, jaket, topi, syal lan sarung tangan. Kabeh iki gumantung karo suhu lan wektu apa sing kudu ditindakake nalika semana.

Minangka kanggo panganan kanggo musim iki, mesthine kudu dimuat vitamin C supaya pertahanan organisme bisa aktif kanggo nglindhungi kita saka virus eksternal lan perubahan suhu sing tiba-tiba. Kajaba iku, disaranake ngombe akeh banyu supaya tetep terhidrasi mula bisa ngilangi infeksi utawa virus liwat urin.

Cold colds

Kepiye ngerti yen bayi adhem?

Kadhangkala kita sok dong mirsani yen bayi ora kepenak, nangis luwih saka biasane utawa luwih tuwa lan sedhih. Gejala cilik sing ora umum kanggo tumindake biasane bisa dadi kunci kanggo ngerti yen ana kedadeyan sing ora kaya biasane.

El gejala pisanan Sadurunge selesma umume, netes banyu ing irung, kanthi warna transparan sing mengko bakal dadi pucuk abu-abu utawa ijo sing khas, diiringi batuk lan mriyang. Yen sanajan gejala kasebut, bocah cilik main lan mangan kanthi normal, mula aja kuwatir banget amarga adhem asring, nanging yen demam terus nganti pirang-pirang dina lan diiringi muntah lan diare bisa uga penyakit liyane.

Kosok baline, yen kajaba netes khas banyu transparan, mripat bayi nyengit, luh lan wahing, bisa uga ana sawetara alahan. Yen sampeyan duwe keraguan sing durung dingerteni, luwih becik menyang dokter bocah kanggo nyingkirake keraguan lan ora nyebabake rasa serius tinimbang nanggung hawa dingin.

Cold colds

Langkah pencegahan

  1. Nutrisi sing apik - Kaya sing wis dakkandhani sadurunge, panganan sing penting penting banget kanggo bayi, amarga kanthi cara iki bakal ngiyatake pertahanan sampeyan. Sampeyan ora nate meksa dheweke mangan, nanging meksa sethithik nalika dheweke ora seneng. Paling ora, jus jeruk narutal sing apik kanggo sarapan utawa cemilan penting banget kanggo musim gugur iki.
  2. Aja kena panularan - Nalika ana wong sing adhem ing omah, umume umume nyebar menyang anggota kulawarga liya. Disaranake supaya wong sing nganggo adhem kasebut nganggo topeng utawa, aja nganti sneeze, batuk utawa nyebul lendir ing ngarepe wong liya, supaya ora nyebar virus.
  3. Jaga saka kadhemen - Bocah-bocah kudu dilindhungi saka adhem nanging ora kakehan. Kajaba iku, ing pemanasan kudu dijaga ing level normal dadi nalika metu menyang dalan sampeyan ora weruh yen dumadakan ana owah-owahan.
  4. Ventilasi - Sanajan adhem kudu ventilasi omah supaya virus saka lingkungan bisa uwal ing njaba lan wis diresiki. Nalika omah ana ventilasi, bayi ora kena katrangan utawa adhem, mula penting supaya tetep ana ing ruangan sing ditutup nalika lingkungane ditayangke.

Perawatan kanggo selesma suntingan

Sing paling umum yaiku jinis selesma iki waras awake dhewe tanpa obat. Ngaso lan ngombe akeh banyu, gejala kasebut bakal ilang sawetara dina, nanging yen sampeyan rumangsa luwih aman, antipiretik utawa analgesik bakal nyebabake virus cepet ilang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.