Kepiye cara nggunakake wallpaper kanthi bener?

wallpaper.jpgNyelehake kertas ing tembok minangka tugas sederhana sing mung butuh latihan sethithik. Prosedur kasebut meh padha karo sing nggawe poster. Kertas kasebut bakal dilipat lan dipasang ing dhukungan. Sawise kertas direndhem ing lem, separo ndhuwur bakal mbukak. Kanthi ati-ati banget, kertas kasebut bakal dicekel ing sisih loro ing sisih ndhuwur kertas lan bakal ditempelake ing tembok, nuli ana loro utawa telung sentimeter. Nalika nindakake karya iki, sampeyan kudu ngati-ati banget, amarga kertas utawa dhuwure trep kanggo diselehake kanthi vertikal.

Supaya ora ana masalah lan supaya tugas dadi luwih gampang, luwih becik nggunakake garis pipa kanggo nemokake kertas pisanan. Sawise kertas ana ing tembok, ora ana masalah, ing wayahe pisanan, kertas kasebut dipindhah liwat lem kanggo nyelarasake kanthi bener. Sawise kertas didadekake siji kanthi sampurna, sisih ngisor bakal mbukak lan kabeh dhuwur dipasang ing tembok, gosok lan sikat nganggo sikat gluing khusus. Teknik sing kudu diterusake diwiwiti saka tengah menyang sisih.

Wangun wallpaper iki bisa digunakake anggere kertas ora ana gambar. Yen pancen bener, pancegahan liyane kudu ditindakake. Lan manawa umume kertas duwe situs sambatan: bagean gambar ing siji dhuwur lan bagean liyane ing dhuwur liyane ing jejere. Ing kasus kasebut, kudu nyelarasake rong gambar kasebut supaya wallpaper kasebut sampurna.

Elinga yen dhuwure splice biasane dituduhake ing sisih mburi kertas. Pramila data iki bakal migunani banget nalika nglereni kertas, amarga yen sampeyan ora nggatekake, sampeyan bisa uga ora cukup ruang ing kertas kanggo nggawe sambatan. Iki bakal nyebabake ngilangi kertas. Kanggo nyilikake, saran supaya motong dhuwure kanthi gantian potongan sapisan ing siji gulung lan maneh ing pucuk liyane supaya ana dhuwur ing ndhuwur sing liyane utawa sebaliknya. Nalika jinis kertas dilebokake ing tembok, kudu ndeleng maneh sadurunge sadurunge dilanjutake, supaya ora ana sendi sing rusak nalika obah.
Sendi sing dikethok

Sawise tugas wallpapering rampung, bisa uga ana salah siji sendhi ing antarane rong dhuwur lan katon ora ana lem. Apa prosedur sing kudu ditindakake? Kaping pisanan, sampeyan kudu mikir wayahe nalika tangi. Yen kedadeyan nalika wallpapering, operasi ora bakal rumit banget. Bakal cukup kanggo ngangkat kertas lan masang lem liyane.

Kesulitan paling gedhe bakal muncul nalika makalah wis disetel. Operasi uga bakal padha, nanging kudu luwih ati-ati amarga kertas bisa gampang luh. Kanggo masang lem ing sisih mburi kertas sing diangkat, luwih becik nggunakake sikat sing apik. Jumlah lem sing ditrapake ora kudu kakehan, amarga yen kakehan, bakal noda kertas lan solusine bakal angel. Pungkasan, disaranake supaya tekanan sing ditrapake ing kertas kanggo dipasang maneh rampung nganggo kain utawa roller, lan ora nganggo tangan sampeyan.
Simpen ngalih

Wallpapering kamar ora kakehan rahasia. Nanging, terkadang ana unsur sing kudu dielingi, kayata kasus colokan utawa lampu.

Kanggo wallpaper wallpaper, ing endi plug kasebut mesthi wae, amarga langkah pisanan luwih gampang nyopot sambungan saiki. Sabanjure, trem sing nyakup plug utawa tombol lampu dicopot, banjur strip kertas dilebokake kaya sing bakal ditindakake kanthi cara biasa.

Sawise kertas ana ing panggonane, saklar didhelikake, mula, dhisik kanthi ngrasakake, banjur nganggo alat pemotong, papan sing luwih cilik tinimbang sing dikepengake saklar kasebut bisa dipotong. Sawise ninggalake bagean saklar ing tampilan, trim diselehake maneh, sing bakal tanggung jawab kanggo ndhelikake potongan kasebut, mula menehi tampilan keseragaman sing dikarepake.

Sampeyan uga kudu nyathet yen, nalika nggambar, soket lan saklar, yen durung nutupi sadurunge, bisa uga diwarnani cet. Salah sawijining solusi sing paling efektif kanggo mbusak cat garing yaiku nggunakake scouring pad kanggo nggosok piring lan gosok nganti cet isih dicopot, banjur mbilas nganggo kain lembab.

Cara liya sing efektif yaiku nyopot tombol sing wis dicet utawa kuning ing trims banjur lebokake ing mesin cuci piring. Sawise mesin ngrampungake proses reresik biasane, sampeyan bakal bisa ngeruk lan mbusak residu cet sing paling tahan kanthi gampang. Yen sampeyan ora duwe mesin cuci piring, cara ngresiki yaiku sijine ing ember banyu panas banjur gosok nganggo bantal scouring sawise cat wis alus.
Wallpaper langit-langit

Cara wallpapering iki ora umum, amarga langit-langit biasane ditutupi karo jinis elemen liyane, prosedur sing tepat kalebu sawetara langkah. Minangka poin kaping pisanan, disaranake nindakake tugas ing antarane wong loro, nempatake rong tangga sing stabil.

Sampeyan bakal miwiti kanthi nyelehake dhuwure pisanan nalika wong liya nyekel sisa kertas. Wong nomer loro iki banjur bakal tanggung jawab ngetrapake separo dhuwure lan rampung nyelehake sisa kertas.

Sampeyan uga bisa uga asisten iki ora menek tangga, nanging ngewangi sapu utawa instrumen liyane kanthi bentuk «T» sing khas para profesional. Piranti kasebut ngidini sampeyan nyekel kertas ing lemah menyang udhara supaya bisa diposisikan kanthi bener. Iki minangka teknik sing luwih alus sing bisa uga ora bisa digunakake kanthi bener tanpa pengalaman sadurunge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   nancy ngandika

    hello: yen kertas sing ana ing tembok wis kondhang, apa aku isih kudu nyopot menyang wallpaper maneh? Matur nuwun

  2.   majo ngandika

    Aku pengin nggawe kertas kamar kanthi warna loro. Separo biru lan oranye liyane sing dakkarepake kepiye kudu dilakoni ... yen tetep dawa lan cekak? utawa miring?