Cara ngilangi kram menstruasi

Nyeri période

ing kejang menstruasi nyebabake akeh wanita nalika haid. Biasane umume umume nalika remaja lan ana sawetara faktor sing bisa nambah kahanan, wiwit saka obesitas nganti dadi tukang ngrokok. Nanging umume ana akeh wanita sing bisa kena pengaruh kasebut.

Ayo ndeleng kepiye ngilangi kram menstruasi kanthi sawetara ide sederhana sing bisa ditrapake nalika duwe periode lan sadurunge. Kanthi cara iki kita bakal ngliwati wektu menstruasi kanthi luwih sithik rasa sakit lan kita bakal bisa ngrasakake luwih akeh saben dina.

Lebokake panas ing wilayah kasebut

Panas banget mbantu kita ngindhari kram menstruasi iki, amarga santai otot. Penting, nalika semana sampeyan ora adhem lan mbungkus awak luwih sithik, supaya ora adhem ing papan kayata weteng utawa ginjel. Kanthi cara iki sampeyan bakal bisa ndeleng rasa sing luwih apik. Yen sampeyan duwe kemul pemanas listrik, luwih becik ditrapake ing area sing lara, amarga mbantu sampeyan luwih apik.

Jupuk teh herbal

Chamomile

Sawetara teh herbal bisa ngewangi sampeyan supaya luwih sehat. Panas infus mbantu kita njaga weteng luwih apik, nanging kita uga bisa milih infus sing tenang. Saka linden nganti balm lemon utawa chamomile minangka pilihan sing apik kanggo nentremake awak kita. Sipat kasebut bisa mbantu kita ngrasakake luwih apik lan ngatasi rasa lara.

Ngombe anti-inflamasi

Biasane iki lara parah ing weteng umume kedadeyan amarga ana abuh ing uterus. Anti-inflamasi kaya Ibupofen bakal nyuda rasa nyeri kanthi cepet. Nanging, sampeyan kudu ngati-ati karo wong-wong mau lan ora nyiksa, saliyane bisa dirawat kanthi apik, mula sampeyan kudu luwih dhokter karo kulawarga nalika njupuk.

Olahraga wae

Gawe derpote

Kita ngerti manawa nalika ngrasakake kram menstruasi, sampeyan mung pengin kasur ing amben lan tetep, nanging sampeyan kudu ngerti yen olahraga bisa ngatasi rasa lara. Kita ngerti manawa ngasilake endorfin olahraga lan iki bisa nyuda rasa nyeri. Kanthi cara iki sampeyan bakal rumangsa luwih apik sajrone olahraga lan sawise olahraga. Sampeyan bisa nindakake olahraga sing ora ngira pengaruh kayata yoga utawa renang. Olahraga kasebut ngaktifake endorfin lan mbantu turu luwih apik, nggawe sampeyan luwih santai.

Lenga primrose sore

lenga primrose sore

Sadurunge periode, sampeyan bisa mbantu dhewe kanthi mutiara minyak primrose sore. Buktine, lenga iki mbantu ngimbangi awak sampeyan supaya hormon ora akeh efek. Mbantu nyegah sindrom pramenstruasi lan nyeri période. Supaya sampeyan bisa njupuk pirang-pirang mutiara primrose sore saben dina sadurunge periode sampeyan lan deleng kepiye pengaruhe. Kajaba iku, minyak iki duwe kaluwihan liyane, kayata mbantu nambah kulit.

Coba santai

Nyeri weteng lan ketegangan ora apik, mula yen kita stres, mula bakal krasa luwih akeh nyeri saka ketegangan otot. Sampeyan kudu nyoba santai. Kita bisa nindakake yoga, turu ing papan sing sepi lan ngindhari gangguan swara lan rasa ora nyaman, amarga rasa lara iki bisa diiringi masalah liyane kayata ngelu. Kanthi cara iki kita bakal bakal rumangsa luwih apik. Yen kita uga nutupi awake dhewe lan menehi panas ing wilayah kasebut, kita bakal ngindhari kram ing area weteng.

Pijet ing wilayah kasebut

Bab liya sing bisa nulungi sampeyan ngilangi ketegangan ing area weteng lagi pijet. Sampeyan bisa pijet wilayah lan aplikasi sing anget. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngendhokke wilayah kasebut lan bakal luwih apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.