Cara ngenali wong tuwa sing beracun

aja nganti nguwuh-uwuh

Jarang ditemokake wong tuwa sing ngakoni yen beracun kanggo anake lan yen dipupuk ora cukup. Dadi wong tuwa sing apik gumantung karo nilai-nilai sing diwenehake kanggo bocah sajrone proses pendhidhikan bocah. Bapak kudu ngewangi bocah supaya bisa tuwuh kapribadian sing bener lan prilaku sing pas.

Yen ora, wong tuwa bisa uga ora apik lan dianggep wong tuwa sing beracun. Ing artikel ing ngisor iki, kita rinci karakteristik sing dikenal minangka wong tuwa beracun biasane duwe lan kepiye cara ndandani supaya proses parenting bisa ditindakake.

Overprotection

Overprotection minangka salah sawijining ciri sing paling jelas lan jelas saka wong tuwa sing beracun. Bocah kudu tanggung jawab kanggo kesalahan sing ditindakake amarga bisa mbantu dheweke nggawe pribadine kanthi bertahap. Keluwih nglindhungi saka wong tuwa ora becik kanggo pangembangan bocah sing apik.

Kritik banget

Ora ana gunane kanggo ngritik lan ngritik bocah kapan wae. Kanthi mekaten, rasa percaya dhiri lan kapercayan bocah-bocah bakal saya suda. Apike, selamat kanggo prestasi lan target sing dienggo. Kritik saka wong tuwa ndadekake bocah-bocah dadi pemain pertahanan ing saben wektu lan rumangsa ora ana gunane ing kabeh tumindak.

Mentingake awake dhewe

Wong tuwa sing beracun asring egois karo anake. Dheweke ora menehi wigati kanggo macem-macem kabutuhane bocah lan mung mikir babagan awake dhewe. Mentingake awake dhewe kanthi mengaruhi kahanan emosi bocah lan bisa nyebabake kuatir lan depresi sing akeh.

Panguwasa

Otoritas keluwihan minangka ciri khas wong tuwa beracun sing paling jelas. Dheweke ora fleksibel karo tumindak apa wae sing dicekel bocah lan ngetrapake otoritas ing kabeh wektu, sing nyebabake rasa salah ing bocah. Suwe-suwe bocah-bocah kasebut dadi diwasa kanthi akeh masalah emosi sing ngaruh negatif ing urip saben dinane.

Dheweke menehi tekanan kanggo sinau

Sampeyan ora bisa meksa bocah supaya sinau babagan sing ora dikarepake. Akeh wong tuwa meksa anak supaya milih karir tartamtu tanpa kudu mikir apa sejatine sing dikarepake.

Negatif lan ora seneng karo jagad iki

Wong tuwa beracun ora seneng kabeh wektu lan ora seneng karo urip sing ditindakake. Negativitas lan pesimisme iki ditampa dening bocah kanthi kabeh perkara ala sing ditindakake. Suwe-suwe dheweke dadi bocah sing sedhih lan ora seneng sing ora wareg karo apa-apa.

Pungkasane, keracunan wong tuwa diserep dening bocah-bocah, soko sing dadi kasunyatan nalika sampeyan nggayuh tahap diwasa. Para wong tuwa kudu ngunggahake anak-anake kanthi mikirake pirang-pirang nilai kayata ngajeni utawa tresna supaya bisa dadi wong sing apik ing jangka panjang. Penting, supaya bocah bisa berkembang kanthi lengkap lan ora matesi kanthi cara kasar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.