Cara miwiti mangan kanthi sehat

Cara miwiti mangan kanthi sehat

Apa sampeyan wis ngira yen panganan sing sampeyan mangan ora bener? Apa sampeyan pengin ngrasakake luwih apik lan ninggalake sawetara kilogram ekstra? Dadi sampeyan butuh push kasebut kanggo ngerti carane miwiti mangan sehat. Minangka wektu paling apik kanggo ngurus kesehatan lan awak, kanthi serangkaian tips sing kudu ditrapake.

Dadi dudu proses rumit sampeyan mung kudu ngrasakake pangowahan kasebut lan kanthi rada sabar, wis entuk. Amarga miturut prinsip, mesthine sampeyan ora kudu usaha tenanan, nanging mbaka sethithik, ngenalake pedoman sing luwih apik kanggo nuntun dalan. apa sampeyan pengin ngerti babagan apa?

Apa sing bakal dituku kanggo miwiti mangan kanthi sehat

Bener, ing antarane panganan sing paling sehat, kita duwe dhaptar sing dawa. Nanging kanggo menehi ide:

  • Kita kudu miwiti karo nggabungake luwih akeh woh ing endi woh-wohan abang dadi prioritas, saliyane apel, pir, lemon lan pisang utawa kiwi.
  • ing sayuran uga penting kanggo miwiti mangan kanthi sehat. Zucchini, mrico kabeh warna, zucchini, bawang, wortel utawa brokoli lan bayem, minangka sing utama. Nanging aja lali uga tomat utawa jamur lan aubergine.
  • Antarane protein, sing uga penting ing piring, sampeyan bisa milih endhog, daging putih utawa iwak.
  • Sampeyan ora bisa ngilangi karbohidrat saka panganan Mula, kudu terus nggawa kentang, pasta lan beras coklat, uga roti gandum.
  • Antarane lemak nanging sehat, uga gampang kanggo nuduhake minyak zaitun kanggo dimasak, alpukat kanggo ngiringi piring, kacang minangka cemilan utawa butter kacang.

Gagasan kanggo mangan sing sehat

Cara paling apik kanggo mangan sing sehat

Supaya bisa ujar manawa mangan sehat, luwih becik milih keseimbangan ing sajian. Nanging ya, kita nyisihake kabeh panganan sing wis dimasak lan panganan goreng uga permen minangka kue industri, lsp. Yen jarene, mesthi ana sawetara langkah-langkah sing kudu diikuti, sing mesthi bakal akrab karo sampeyan lan cukup suwe.

  • Sayuran kudu ngrebut separo piring kita. Sampeyan bisa nggawe panggang, kukus lan menehi rasa luwih akeh kanthi nambah rempah-rempah.
  • Endhog minangka sumber protein sing gedhe lan mulane, ing panganan utawa panganan sing seimbang uyah, dheweke bakal dadi protagonis. Uga daging putih utawa tuna ing posisi sing padha.
  • Batesi konsumsi daging abang. Ora ateges sampeyan kudu ngilangi kabeh, nanging tegese luwih milih sing putih kayata pitik utawa kalkun.
  • Aja tepung lan adonan utawa goreng umume. Sepisan maneh kita ujar manawa sampeyan ora kudu pamit kabeh. Ing sawijining dina, kita bisa nyenengi awake dhewe, nggawe versi sing padha nanging krasan lan sehat. Ana wae sing mesthi ana alternatif!
  • Menehi pangowahan nalika sarapan. Kanggo wong akeh, sarapan minangka salah sawijining wayah utama lan biasane mangan kabeh jinis panganan. Coba coba saiki wiwit nggawa buah, yogurt utawa roti gandum kanthi protein, banjur pamit kanggo produk legi.

pasugatan sing sehat

Tips kanggo diet sehat

Nalika ngomong babagan mangan sing sehat sing penting yaiku ana keseimbangane antarane panganan amarga ora ana sing bisa menehi kabeh nutrisi lan vitamin sing dibutuhake. Dadi, saiki sampeyan ngerti yen kudu ngenalake sayuran lan woh-wohan liyane. Sampeyan kudu matesi konsumsi lemak lan uga uyah. Sampeyan bisa nambah rempah-rempah sing paling disenengi, ya. Uga ngindhari kabeh omben-omben legi lan sampeyan bisa nggawe smoothie dhewe ing omah kanthi woh-wohan seger. Ngombe banyu lan njupuk infus uga bakal mbantu ngrasakake kebak lan terhidrasi kanthi apik. Elinga mangan kanthi alon lan sampeyan kudu wareg nanging tetep ninggalake celah cilik. Iki minangka sinyal sing diwenehake ing weteng lan saben wektu bakal luwih ngerti mula bisa nyuda panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.