Cara nulungi bocah enom sing nandhang kelainan mangan

GANGGUAN

Kasunyatan manawa masalah mental saya tambah akeh kedadeyan pandemi. Ing populasi umum, remaja minangka salah sawijining klompok sing kelainan kasebut paling jelas. Senajan masalah mental bisa mawarni-warni, sing gegandhengan karo mangan kathah mengaruhi nomer pinunjul saka wong enom.

Ing artikel sabanjure kita bakal nuduhake sampeyan carane mbantu wong enom sing duwe sawetara jenis kelainan prilaku mangan.

Tandha peringatan babagan gangguan mental

  • Wong enom sing nandhang kelainan kasebut wiwit ngindhari ruang umum ing omah lan luwih milih ngisolasi awake dhewe ing kamar. Keterasingan kasebut dumadi ing tingkat kulawarga lan sosial.
  • Dheweke ora nuduhake kahanan emosional karo kulawargane lan dadi luwih introvert. Komunikasi karo kulawarga meh ora ana lan karakter diganti rampung. Wong enom dadi apatis, pesimis lan luwih agresif.
  • Sesambungan karo raga nduweni wigati kang luwih gedhe sajrone uripe para remaja. Sampeyan bisa uga milih kanggo ndeleng dhewe ing pangilon utawa nolak kabeh lan nolak penampilan fisik sampeyan. Cara klamben uga bisa diganti kanthi lengkap.

TCA

Carane wong tuwa kudu tumindak yen anak nandhang kelainan mangan

Kulawarga nduweni peran penting kanggo nulungi wong enom, sing nandhang kelainan mangan kasebut. Banjur kita menehi sawetara pedoman kanggo mbantu wong enom sing nandhang kelainan mangan:

  • Penting ora terus-terusan ing ndhuwur bocah enom, utamane nalika mangan. Tindak-tanduke wong tuwa iki bakal ngrusak kahanan.
  • Sampeyan kudu ngindhari komentar babagan panganan, yen ora wong enom bisa aran ala lan guilty babagan kabeh kahanan.
  • Para wong tuwa kudu ngindhari komentar babagan penampilan fisik ing kabeh wektu.. Gambar diri nduweni peran dhasar ing kelas kelainan sing ana gandhengane karo mangan iki.
  • Kelainan prilaku mangan ora omong kosong amarga dianggep minangka penyakit serius lan kompleks. Pramila tiyang sepuh kedah sabar anggenipun ningkataken putranipun.
  • Penting kanggo mbangun maneh komunikasi sing apik karo wong enom. Iku apik kanggo nggawe dheweke weruh yen dheweke duwe wong sing bisa diandelake yen dheweke nganggep cocok.
  • Senadyan sifat isolasi lan apatis, penting ora nglirwakake ikatan kulawarga sawayah-wayah. Kegiatan kulawarga dianjurake. lan nglampahi wektu bebarengan kanggo nggawe lingkungan kulawarga positif.
  • Wong tuwa kudu banget ndhukung ing kabeh wektu. nanging padha ora tanggung jawab langsung kanggo Recovery anak kang.

Ing cendhak, iku ora gampang kanggo wong tuwa nonton anak sampeyan nandhang kelainan mangan. Iki minangka penyakit mental sing kompleks sing mbutuhake sabar saka wong tuwa lan ketekunan saka bocah-bocah. Bantuan saka wong tuwa iku dhasar supaya wong enom sing duwe TAC bisa ngatasi masalah mental kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)