Cara Nyegah lan Ngurangi Gejala Rhinitis Alergi ing Bocah

Cah wadon alergi

Kanthi tekane musim semi, ana akeh kasus alergi sing kedadeyan ing bagean gedhe saka populasi. Ing bocah, sing paling umum diarani rhinitis alergi.

Kondhisi pernapasan iki cukup ngganggu omah sing paling cilik amarga bisa nyebabake rame ing irung lan uga iritasi sing signifikan. Ing artikel ing ngisor iki, kita nuduhake sampeyan sawetara tips sing bisa ngatasi gejala kasebut.

Apa gejala rhinitis alergi ing bocah?

Anane serbuk sari ing lingkungan minangka penyebab utama rhinitis alergi ing bocah. Alergi iki nyebabake luh lan iritasi ing mripat bebarengan karo lendir ing njerone irung lan gatel tartamtu ing tenggorokan. Iki minangka serangkaian gejala sing cukup ngganggu bocah cilik, mula pentinge nyegah lan nyegah.

Cara nyegah gejala rhinitis alergi

  • Penting, supaya lingkungan ing omah dadi bersih lan murni sabisa-bisa dadi penting kanggo ngresiki kabeh omah kanthi rutin.
  • Sampeyan kudu ngindhari tanduran sing ngasilake polen lan kewan sing rontog rambut akeh.
  • Kamare bocah kudu di ventilasi saben dinane lan ngumbah sprei seminggu sepisan.
  • Aja ngrancang konsep ing njero omah lan papan kanthi lebu akeh banget.
  • Penting banget kanggo ngumbah tangan bocah kaping pirang-pirang dina, apamaneh yen dheweke wis main ing dalan.
  • Diet sing apik yaiku kunci nalika nyegah gejala rhinitis alergi. Diet kudu akeh woh-wohan lan sayuran sing sugih karo vitamin C. Asupan asam folat cocog kanggo nyegah gejala sing bisa disebabake amarga alergi.

alergi rhinitis-sing-umum-umum 2

Cara ngatasi gejala rhinitis alergi

Obat utawa obat-obatan minangka kunci nalika nyuda gejala. Kaloro antihistamin lan kortikosteroid kudu diwenehake kanthi resep.

Loro saka obatan kasebut, Sampeyan bisa nyathet seri tips sing bisa ngatasi gejala kasebut:

  • Ngresiki lan wisuh irunge bocah kanthi becik kanthi pitulung larutan uyah.
  • Angkat kasur ing amben kanggo nyegah lendir saka tumpukan ing irung.
  • Nggunakake pelembab ing ruangan iku penting nalika entuk lingkungan sing lembab.
  • Ngombe akeh banyu mbantu lendir dadi alus lan aja kakehan irung.
  • Ngresiki mripat nganggo kasa lan solusi uyah sithik.

Cekakipun, nalika musim semi, rhinitis alergi cukup umum ing bocah-bocah, minangka gejala alergi kasebut, cukup ngganggu lan ora nyaman. Penting, wong tuwa kudu nindakake kabeh langkah pencegahan supaya bocah bisa urip kanthi penak lan ora cilaka karo rhinitis alergi sing kasebut ing ndhuwur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.